The North Face rugzak cobra 60L

The North Face rugzak Cobra 60 L

De Cobra 60L rugzak is een veelzijdige model van de summit series van The North Face. Deze rugzak doet het ganse jaar dienst, van zomerse hikes tot bergbeklimmen en wintersport. De specificaties van de rugzak leunen echter vooral naar dat laatste. Zo is er opbergruimte voor specifiek materiaal zoals een helm, klimijzers, skistokken etc.

The North Face rugzak Cobra 60 L is best veelzijdig
Deze The North Face rugzak kan eenvoudig aangepast worden aan het type tocht waarvoor jij deze wil gebruiken. Verschillende attributen kunnen van de rugzak weggelaten of toegevoegd worden naarmate de bestemming. Zo kan je bijvoorbeeld met een volledig gevulde rugzak vertrekken en eenmaal aangekomen op een eerste bestemming of basecamp het deksel, de heupbanden en extra banden weghalen om tot een lichtere rugzak te komen.

The North Face rugzak cobra 60L

Wat is een toploader?
De Cobra 60L is een toploader, wat betekent dat de inhoud van de rugzak enkel bereikbaar is langs de hoofdopening van de rugzak bovenaan. In het hoofdcompartiment van de rugzak is geen opdeling voorzien buiten een compartiment voor een waterzak met drinkslang. Het gebruik van het drinkzak is bij deze rugzak aangeraden aangezien de zijzakken niet diep genoeg zijn voor een drinkbus. Het deksel biedt een easy acces pocket om kleine zaken op te bergen waar je snel wil aan kunnen. De heupband heeft ten slotte een klein zakje waar je enkele food bars kan opbergen.

Shove-it pocket: een ‘slim gezien’ apart zijvak
Langs de voorzijde heeft de rugzak een verstevigde shove-it pocket. Deze kan gebruikt worden voor zaken in op te bergen die je snel bij de hand wil hebben. Bijvoorbeeld voor klimijzers tijdens een winterse tocht of een dun pulletje voor wanneer het afkoelt tijdens een zomerse tocht. Ook is de shove it pocket perfect voor zaken die je niet in aanraking wil met de spullen in het hoofdcompartiment. Zoals een natte regenjas, een kookvuurtje met scherpe randen etc.

The North Face rugzak cobra 60L

2 handige maatvoeringen voor The North Face rugzak Cobra 60 L
De rugzak komt in twee maten S/M en L/XL. Het rugpaneel kan niet aangepast worden. De padding van zowel het rugpaneel als de schouderbanden en de heupband is langs de dunne kant. Dit is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je de rugzak erg zwaar laadt.

Let op: ondertussen is de ze Cobra 60 L rugzak aangepast naar een 65L model, uitgevoerd in witte in plaats van rode kleur.

TIP: wil je de bergen intrekken?
Lees dan ook dit artikel: zo ga je veilig naar de bergen

WEDSTRIJD

Reisreporter schenkt 1 The North Face-rugzak Cobra van 60 L weg. Wij testten de rugzak al eenmaal uit tijdens een tweedaagse hike en verzekeren je dat alle materialen waaronder een tent, slaapzak, matje en kleding makkelijk konden opgeborgen worden. We garanderen het je: The North Face Cobra 60 L is een uiterst interessante rugzak voor de meeste backpackers.

 

About Delphine Guillé

Check Also

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

Kampeertest: Vaude Rotstein 450 Donsslaapzak

Voor een meerdaagse hike in Ierland ga ik op zoek naar een slaapzak die aan enkele voorwaarden moet voldoen. Enerzijds moet de slaapzak warm zijn, maar ook lichtgewicht en compact. Anderzijds moet de slaapzak ruim zijn en lang genoeg voor mijn lengte (1,80 m). Aan deze voorwaarden werd ruimschoots voldaan door de Vaude Rotstein 450 donsslaapzak. Ik deel graag mijn ervaring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *