wandeltest vaude evo 55+10

Wandeltest: rugzak Vaude Astrum Evo 55+10

Meerdaagse trektochten zijn helemaal mijn ding! Samen met mijn vrienden en hondje Moes trek ik er graag op uit. Voor onze driedaagse wandeling langs het Krijtlandpad in Nederland krijg ik de kans om de Vaude Astrum Evo 55+10 rugzak uit te proberen.

Vaude is een outdoor merk dat duurzaamheid van hun producten en eerlijkheid bij de productie ervan hoog in het vaandel draagt. De Vaude Astrum Evo is – net zoals de andere Vaude-producten – klimaatneutraal gecompenseerd en milieuvriendelijke geproduceerd. De Vaude Astrum Evo is een grote rugzak specifiek ontworpen voor rugzakwandelen, maar is ook uitermate geschikt voor backpacken. Het laadbereik van de rugzak bedraagt 15-22 kilogram. Ideaal dus voor meerdaagse wandeltochten waarbij je veel materiaal nodig hebt.

wandeltest vaude evo 55+10Tijdens de 3-daagse wandeltocht in Nederland overnacht ik op campings langs het pad. Ik neem daarvoor mijn tent, matje en slaapzak mee en krijg zo meteen de kans om de bergruimte van de Astrum Evo 55+10 uit te testen. Persoonlijk houd ik ervan als al mijn materiaal in de rugzak past en er niets langs de buitenkant uitsteekt. Op bovenstaande foto zie je dat al het materiaal vlot in de rugzak past. Heel was dus, top!

Het hoofdvak van de rugzak kan je inladen op de klassieke manier: als een toploader. Ofwel langs de frontopening die een rits heeft die helemaal tot bovenaan de rugzak doorloopt. Hierdoor kan je de rugzak volledig openleggen en inpakken als een koffer. Dit lijkt me vooral een grote meerwaarde tijdens backpackreizen! Naast het hoofdvak zijn er ook nog andere handige pockets. Er zijn twee mesh side pockets voor je drinkbus en een grote front pocket voor zaken die je snel bij de hand wil hebben. Op de heupband zit een pocket die ideaal blijkt voor kleine spullen zoals je gsm, zakdoekjes, …

Het top lid ten slotte is multifunctioneel. Het heeft binnenin verschillende steekvakken wat zorgt voor een vlotte indeling van het vak. Het top lid kan op verschillende manieren gebruikt worden. Ten eerste als standaard topvak waar ik meestal mijn kleinere losse materialen bijhoud zoals mijn portemonnee, oortjes en oordoppen, speeltje voor de hond, granola bars, … Daarnaast is het top lid ook makkelijk afneembaar en omvormbaar tot een schoudertas. Dat is zeer handig tijdens het backpacken om je waardevolle spullen bij je te houden wanneer je rugzak in het bagageruim van de bus of de stockageruimte van het hostel gaat. Dankzij de steekvakken en een handig haakje kan het top lid zelfs gebruikt worden als ophangbare toilettas in de badkamer van de camping. Van multifunctioneel gesproken!

wandeltest vaude evo 55+10

Het draagcomfort van de rugzak is groot. Het tergolight rugsysteem is volledig aanpasbaar waardoor de rugzak voor velen comfortabel zal passen. Het rugsysteem kan je instellen op je eigen grootte alsook de schouderbanden waardoor de draaglast goed verdeeld wordt. De heupband helpt om het gewicht van je schouders te nemen. Zowel de schouderband als de heupband en het rugpaneel hebben voldoende padding zodat er niets in de huid snijdt. Hoewel mijn rugzak goed volgeladen is tijdens de wandeltocht heb ik niet veel last van mijn schouders zodra de rugzak goed ingesteld is.

wandeltest vaude evo 55+10

De Vaude Astrum Evo 55+10 is een zeer goede en multifunctionele rugzak. De rits vooraan die helemaal openritst zorgt ervoor dat je makkelijk bij al je materiaal en kleding komt. Ook voor backpacken is de rugzak heel geschikt dankzij het unieke en afneembare top lid. Het draagcomfort is groot wat natuurlijk erg belangrijk is tijdens meerdaagse wandelingen. Ten slotte ziet de rugzak er erg goed uit, is de kleur leuk, is de vorm top en dankzij de compressiebanden kan je alles mooi aanspannen. Een aanrader!

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *