Wandeltest: Vaude Skarvan 65+10 trekking rugzak

Voor een 9-daagse trektocht langs de Kerry Way in Ierland ben ik op zoek naar de perfecte trekkingrugzak. Een trekrugzak voor een meerdaagse wandeling moet vooral comfortabel zijn en genoeg laadvermogen hebben voor kampeermateriaal, kleding en eten. Ik krijg de kans om de Skarvan 65+10 trekking rugzak van Vaude uit te testen. Hieronder deel ik graag mijn positieve ervaring!

Skarvan 65+10 trekking rugzak

Vaude, dat is duurzaam outdoormateriaal
Vaude staat bekend om zijn milieuvriendelijke berguitrusting. Ze maken gebruik van gerecyclede materialen en zorgen ervoor dat alle producten fair en duurzaam geproduceerd worden. De Skarvan 65+10 trekking rugzak heeft labels die aantonen dat de rugzak met duurzaam materiaal werd geproduceerd in een ethische werkomgeving. Daarnaast worden alle Vaude producten klimaatneutraal gecompenseerd. Een outdoormerk met waarden waar we achter staan!

Skarvan 65+10 trekking rugzak

1. Uitstekend draagcomfort
De Skarvan 65+10 trekrugzak is speciaal ontwikkeld voor langere tochten waarbij voldoende opbergruimte en draagcomfort centraal staan. Het Tergolight Comfort-draagsysteem in combinatie met ergonomische schouderbanden is aanpasbaar aan de grootte van de wandelaar. Heel handig, want zo zorg ik ervoor dat de last goed verdeeld wordt tussen mijn schouders en heupen. De brede heupband geeft hierbij nog extra ondersteuning. Ik wandelde nog nooit zo comfortabel met een rugzak van tussen de 16 en 20 kilogram!

Skarvan 65+10 trekking rugzak

2. Veel en doordachte opbergruimte
Voor mij biedt de trekkingrugzak meer dan genoeg opbergruimte. De rugzak bestaat uit één groot hoofdvak waar ik al mijn kampeermateriaal, kleding in packing cubes, waterzak en voedsel makkelijk in kwijt raak. Het zeer ruime top lid heeft twee compartimenten waarvan één groot genoeg is voor alle spullen die ik bij de hand wil hebben tijdens het wandelen, zoals een regenjas, een regenbroek, een droog paar sokken, snacks, enzovoort. In de stevige heupriem zit ook nog een heel ruim opbergvak, handig voor mijn gsm, zakdoekjes en een noodsnack. Ik ben zeer onder de indruk van het laadvermogen van deze rugzak, een lichtgewicht van 2730 gram.

3. Regenproof
Ik gebruik de rugzak voor een trektocht in Ierland waar het zoals verwacht veel regent. De Skarvan 65+10 is vervaardigd uit een waterbestendig en sterk waterafstotend materiaal. Ideaal voor trektochten met wisselvallig weer! Mocht het toch heel intensief regenen, dan heeft de trekkingrugzak ook een goede regencover die je kan vastmaken aan de heup- en schouderbanden, zodat deze zeker niet wegvliegt tijdens een windstoot. Ook mijn gsm en noodsnacks bleven perfect droog dankzij de waterdichte rits van het opbergvak aan de heupriem.

Skarvan 65+10 trekking rugzak

4. Slimme wikkelsluitingen
Voor het hoofdvak worden wikkelsluitingen gebruikt, aangezien ritssluitingen een zwakke plek vormen voor regenweer. In het begin moest ik hier even aan wennen, maar uiteindelijk zijn de wikkelsluitingen een fantastische eigenschap aan de trekkingrugzak! Geen gedoe met ritsen die kunnen vastzitten of kapotgaan. Bovendien is het volume van het hoofdvak eenvoudig uit te breiden met 10 liter dankzij het extra materiaal van de wikkelsluiting bovenaan.

Skarvan 65+10 trekking rugzak

5. 2 rugzakken in 1
Een laatste leuke feature aan de Skarvan 65+10 trekkingrugzak is dat het top lid omgevormd kan worden naar een kleine rugzak of schoudertas. Je kan het top lid makkelijk van de trekkingrugzak halen om bijvoorbeeld als handbagage te gebruiken op het vliegtuig of als dagrugzakje voor een kortere tocht. Super handig!

Conclusie Skarvan 65+10 trekking rugzak
Ik testte de voorbije jaren al enkele rugzakken en voor trekkings is dit veruit mijn favoriet! Het comfort van de rugzak, zelfs wanneer zwaar bepakt, is erg goed. Het laadvermogen, de indeling en de features dragen eraan bij dat deze rugzak een topper is!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Vaude | Internet: Vaude rugzakken voor dames

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *