Wintervakantie in Serre Chevalier

Op wintervakantie in Serre Chevalier: zonnekoning van de Franse Alpen

Na twee onzekere skiseizoenen is de drang naar vers krakende sneeuw groter dan ooit. Wij trokken op wintervakantie in Serre Chevalier en Les Deux Alpes om de winterse activiteiten uit te testen. Zon, sneeuw en perfect geprepareerde pistes hebben deze twee skigebieden alvast met elkaar gemeen. Maar waarmee onderscheiden ze zich van de vele andere Franse skigebieden?

Wintervakantie in Serre Chevalier

Koude temperaturen met de zon op je snoet
Per TGV treinen we richting Briançon voor een wintervakantie in Serre Chevalier, ook wel de zonnekoning van de skigebieden genoemd. Serre Chevalier is een zonovergoten regio die, tot ons groot genoegen, ook deze keer haar naam eer aan doet. We zouden ons zowaar in de paasvakantie wanen, al doet de vrieskou ons dat weer snel vergeten. Dankzij de koude decemberse temperaturen genieten we van topcondities. Goed aankleden en zonnecrème smeren is dus de boodschap.

Hôtel Le Monetier heet je welkom in Serre Chevalier
Bij aankomst checken we in in Hôtel Le Monetier, een mooi gerenoveerd viersterrenhotel met prachtig zicht op de omliggende bergtoppen. De industriële look, die door het volledige hotel werd doorgetrokken, geeft de kamers een gezellige sfeer. Ideaal voor wie na een dag intensief sporten helemaal tot rust wilt komen. Vergeet ook zeker geen tussenstop te maken in het restaurant / bar van het hotel. De seizoensgebonden kaart met producten uit de regio is om vingers bij af te likken.

Wintervakantie in Serre Chevalier

Smullen van lokale kaas in een winters kader
Tijd om onze sneeuwschoenen nog eens aan te trekken. Een groter wordende rood oranje gloed lokt ons tot aan een gezellig kampvuur, waar de geur van vin chaud ons tegemoet zweeft. Een welgekomen warmte na een wandeling in de koude buitenlucht. Naast het kampvuur, verscholen achter een houten deur in een grote berg sneeuw, staat een tafel gedekt voor het avondeten. Vanavond eten we voor het eerst in een heuse iglo. Op het menu? Kaasfondue natuurlijk! Een leuk concept om van lokale kazen te smullen op een wel heel unieke locatie. Nog een laatste blik op de sterrenhemel en de maanverlichte bergtoppen en het is tijd om terug te keren. Een topavond voor groot en klein, die ons nog lang zal bijblijven.

Een blik op Serre Chevalier in vogelvlucht
Helemaal uitgeslapen en met een stevig ontbijt achter de kiezen zijn we klaar om de pistes te verkennen. Met ongeveer 250 km aan pistes kom je hier zeker aan je trekken voor een skivakantie. Breng ook zeker een bezoekje aan de Tyrolienne Géante: een zipline van 1,1 kilometer lang die je vanop 2 193 meter een adembenemend panorama bezorgt over de omgeving. Met snelheden van zo’n 90 kilometer per uur kan je maar beter geen last hebben van hoogtevrees. Een absolute aanrader voor de snelheidsduivels onder ons.

Opwarmen en relaxen in de thermale baden
Hou jij ook van de combinatie overdag sporten en ’s avonds ontspannen? Na een dagje intensief skiën kan je helemaal tot rust komen in de thermale baden, Les Grand Bains du Monêtier. Ideaal om die stroeve benen, schouders en rug weer los te maken. Ga niet te laat zodat je de zon nog kan zien ondergaan vanuit het thermisch verwarmde buitenbad. Ik ondervond dit als een absolute aanrader tijdens mijn wintervakantie in Serre Chevalier!

Proeven van de verfijnde Franse keuken
Kan uitgebreid tafelen jou ook wel plezieren op skivakantie? Dan raden we je aan een avondje te reserveren bij restaurant 16âme. Wij lieten er onze smaakpapillen bistronomisch verwennen in het prachtig Zweeds getint interieur. Het ‘découverte’ menu laat je met 4 gangen genieten van een verfijnde Franse keuken. We starten met een voorgerecht van pastinaak met een foie gras-emulsie, gevolgd door een gemarineerde zalm met dille en passievrucht. Als hoofdgerecht nemen we de gestoofde runderwangetjes en we sluiten af met een trio van lokale kazen.

Van Serre Chevalier tot Les Deux Alpes
Van het familiale, zonovergoten Serre Chevalier zetten we onze weg verder richting Les 2 Alpes. We checken in in het splinternieuwe hotel Base Camp Lodge. Met 32 kamers biedt het hotel voor ieder wat wils: van kamers in hostelstijl tot luxesuites voor het hele gezin. Hier voel je je al snel helemaal thuis. Het hotel beschikt ook over een eigen bar en restaurant waar je ’s avonds heerlijk kan tafelen. Terwijl een wintervakantie in Serre Chevalier sterk gericht is op gezinnen, merken we dat Les 2 Alpes toegankelijk is voor alle leeftijden. Al ligt de gemiddelde leeftijd van de gasten hier toch wel iets lager.

Van hoog naar laag, Les Deux Alpes in hoogtemeters
Met 200 kilometer piste is Les 2 Alpes een beetje kleiner dan Serre Chevalier. Hier heb je dan wel een gletsjer, die je tot op 3 600 meter hoogte brengt, met hele lange pistes als gevolg. Zo is er zelfs eentje waar je ononderbroken van het hoogste punt tot het laagste punt van het gebied kan skiën. Een piste van maar liefst 17 kilometer lang!

Kom jij niet toe met die 200 kilometer aan pistes? Onze gids ‘Luca’  liet ons proeven van de off-piste mogelijkheden in Les 2 Alpes. Met kilometers aan maagdelijke poedersneeuw doorheen velden en bomen kan je die 200 kilometer in afstand nog makkelijk wat uitbreiden. Tip! Neem zeker een lokale gids mee als je graag buiten de piste wilt gaan. Zij laten je het gebied ontdekken en waarschuwen je voor de gevaren waarvan je niet eens wist dat ze er waren. Ze zorgen ervoor dat je met nieuwe kennis en veel voldoening veilig beneden geraakt.

Fietsen langs kleurrijke panorama’s
Naast skiën en snowboarden kan je in Les 2 Alpes de bergen ook gaan verkennen met de fiets. Per elektrische mountainbike trekken we door de sneeuw. Een unieke belevenis voor de echte durvers onder ons. Net na sluiting van de skiliften, maar nog net voor zonsondergang vertrekken we naar boven om vervolgens langs lege skipistes terug naar beneden te rijden. Met de wind in het gezicht en een kleurrijke lucht op de achtergrond geniet ik met volle teugen van de laatste activiteit op onze planning.

Onze wintervakantie in Serre Chevalier sluiten we af in de gezellige cocktailbar ‘Chez Nous 2’, waar de zussen Ophélie en Sophie je met veel enthousiasme ontvangen. Huisbereide cocktails en tapas van lokale producten. Wat wil een mens nog meer? Ik testte alvast de Moscow Mule uit, die ik je zeker en vast kan aanraden.

Ging jij ook al op wintervakantie in Serre Chevalier?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Serre Chevalier | Internet: serre-chevalier.com/en
Toerisme Provence-Alpes-Côte d’Azur | Internet: provence-alpes-cotedazur.com
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl
Bereikbaarheid
TGV INOUI | Internet: sncf.com
Overnachten
Hôtel Le Monetier | Internet: lemonetier.com
le Base Camp Lodge | Internet: hotel-basecamplodge.com
Activiteiten
Sneeuwschoenwandeling met kaasfondue | Internet: igloofood.fr | Tel: +33 (0) 7 55 62 62 51
Tyrolienne Géante | Internet: serre-chevalier.com/activités
Les Grands Bains du Monêtier | Internet: lesgrandsbainsdumonetier.fr | Tel: +33 (0) 4 92 40 00 00
Verhuur elektrische MTB | Internet: aventure-electrobike.com | Tel: +33 (0) 6 62 38 86 47
Eten en drinken
16âme | Internet: 16ame.fr
Chez nous 2 | Internet: facebook.com/Chez-nous-2-l2a-102726505327060/

📌 PIN nu en plan later

Wintervakantie in Serre Chevalier

Beeldmateriaal: © Arnaud Van Lerberghe | Omslagfoto & foto Les Grand Bains du Monêtier: © Thibaut Blais | Foto’s hotel Base Camp Lodge : © Rani Guinée

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *