fietsen op de Griekse eilanden

Heerlijk fietsen op de Griekse eilanden

Heb je reeds fietsvakanties gedaan in Duitsland, Frankrijk en Nederland? Dan wordt het eens tijd dat je je grenzen verlegt. Wie kiest voor fietsen op de Griekse eilanden beleeft een vakantie in een idyllische locatie. Wij geven je onze favorieten mee. Let’s go!

Fietsen op de Griekse eilanden: Zakynthos

Griekenland heeft tal van prachtige eilanden. Toch wordt Zakynthos vaak als allermooiste bestempeld. Prachtige witte stranden, een felblauwe zee en ongerepte natuur. Dat is wat je zal tegenkomen als je hier op fietsvakantie gaat. Je kan er zelf voor kiezen om op locatie een fiets te huren, maar uiteraard kan je ook je eigen gravel bike meenemen van thuis. Aan jou de keuze! Hét hoogtepunt van het eiland zijn de Blue Caves. Hiervoor zal je moeten fietsen naar het dorp Agios Nikolaos. Van hieruit kan je dan met bootjes de bekende onderwatergrotten bezoeken. Je zal nog nooit zo’n prachtig blauw hebben gezien! Maar fietsen op de Griekse eilanden is meer dan alleen op het zadel zitten. Op Zakynthos kun je ook veel waterpret beleven. Snorkelen, duiken, surfen, zeilen,… Alleen maar plezier. De kans is groot dat je tijdens het snorkelen of duiken waterschildpadden tegenkomt, een echte aanrader dus!

Kreta ontdekken

Altijd Kreta al eens willen ontdekken? Dan mag dit niet ontbreken in je lijstje van fietsen op de Griekse eilanden Je kan de reis zelf plannen of met behulp van een organisatie. Een organisatie zal dan een fietsroute voor jou en je reisgezelschap voorbereiden, die je langs de mooiste plekjes van het land zal leiden. Goede, kwalitatieve gravelbikes komen hier zeker van pas, aangezien Kreta het grootste eiland van Griekenland is en de wegen hier al eens hobbelig durven te zijn. Ook hier kom je de meest adembenemende stranden tegen. Maar denk ook aan een beetje cultuur en geschiedenis. Zo kan je het labyrint van de Minotaurus bezoeken of een kijkje nemen in het archeologisch museum van Heraklion. Zeker niet te vergeten: de overheerlijke Griekse keuken. Tsatsiki, feta & frisse slaatjes!

Met vlinders fietsen op Rhodos

Last but not least in onze favorieten van fietsen op de Griekse eilanden is Rhodos. Doordat Rhodos een eiland is dat vaak werd veroverd, heeft het een rijke geschiedenis en cultuur. Dit gaat gepaard met natuur om U tegen te zeggen. Denk aan imposante bergen, bossen, valleien, stranden, … Hier heb je alles. Een fietstocht door dit eiland is dus zeker de moeite. Bezoek zeker ook Rhodos Stad, waar je eeuwenoude stadsmuren vanuit de middeleeuwen zal zien. Een andere absolute must see is de Vlindervallei. Tijdens de zomermaanden zal je deze beeldschone insecten in overvloed zien vliegen. Klaar voor je fietsvakantie?

Foto’s fietsen op de Griekse eilanden via Pixabay: en Pexels:

  1. omslagfoto © Dó Castle
  2. Zakynthos © Leo Suzuki
  3. Kreta © azafos
  4. Rhodos © user32212

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *