Exclusief overnachten met My Greek Villa

Luxueus genieten in alle intimiteit met een gepersonaliseerde service. Dat biedt My Greek Villa in een keuzepakket van 400 gracieuze villa’s verspreid over 40 bestemmingen op de Griekse eilanden of op het vasteland. Deze architecturale pareltjes op unieke locaties zijn vaak eigendom van gerenommeerde architecten of kunstenaars.

Hoe het allemaal begon
Oprichter en General Manager Victor Camhis die meer dan vijftien jaar ervaring in de luxe hotelsector deelt, merkte dat de familievilla op het eiland Kea enorm in de smaak viel bij vrienden. En ook de vrienden van vrienden. Daaruit ontstond het idee een bedrijf op te richten dat zich specialiseert in de verhuur van prestigieuze villa’s in Griekenland. Bovendien laat hij graag zijn klanten kennis maken met alle charmes van zijn vaderland.

My Greek Villa: Villa Harmonia

My Greek Villa: Villa Harmonia

Vakantievilla met dienstverlening
My Greek-Villa is gespecialiseerd in luxetoerisme met een uniek verhuurconcept voor charmante villa’s in Griekenland. Niet het verhuren van het vakantiehuis staat op de eerste plaats maar wel het dienstverleningsconcept door de klant persoonlijk te begeleiden in de zoektocht naar de woning die hem of haar bevalt.  Aangevuld met mogelijkheden voor een gepersonaliseerde reis zoals organisatie van het luchthavenvervoer, onthaal en rondleiding door de huiseigenaar, terbeschikkingstelling van een gids om het eiland te bezoeken, een chauffeur, een kokkin, babysitter tot zelfs een sportcoach!

Historische domeinen en familieverhalen
Elke villa heeft iets bijzonders, zoals een ziel, een familieverhaal of een authentieke ligging en het weerspiegelt de unieke smaak van de eigenaar. Bijna allemaal beschikken ze over een zwembad en een mooi uitzicht. Sommige vakantievilla’s staan op authentieke en haast onbekende eilandjes, op locaties vol herinneringen aan het rijke verleden, of in een historisch domein. Een greep uit het aanbod.

My Greek Villa: Villa Eagle's Nest

My Greek Villa: Villa Eagle’s Nest

Arendsnest van James Greenberg
De Villa Eagle’s Nest bevindt zich in Agios Dimitrios, in het noorden van het eiland Patmos. Ze kijkt uit over het landschap en ligt tegen de bergflank aan waardoor ze lijkt te vliegen. Eagle’s Nest is het werk van bovenvermelde Amerikaanse architect. Vormen en details in Byzantijnse stijl sieren het huis dat veel antieke elementen uit India telt. De 3 meter hoge deur van de hoofdingang is 250 jaar oud en afkomstig van een kerk in Goa. De teak vloeren uit Jaipur zijn 200 jaar oud en de badkamervloer bestaat uit witte tegels van verouderd marmer.

My Greek Villa: Villa Harmonia

My Greek Villa: Villa Harmonia

My Greek Villa: Villa Alkyone

My Greek Villa: Villa Alkyone

In harmonie met de natuur
Javier Barba is een wereldwijde referentie binnen het domein van de geïntegreerde en bio-klimatologische architectuur en behoort tot de vierde generatie van een dynastie Catalaanse architecten. Hij is sterk beïnvloed door Frank Lloyds Wright, Renzo Piano en Alvar Aalto en geeft in al zijn projecten blijk van een diep respect voor de natuur. Al zijn werken komen voort uit een inspiratie die hij put uit de gevoelens die opgewekt worden door zijn omgeving.

Prestige in kubusvorm
Uit deze emotie en het nauwgezet onderzoek van de topografie van het terrein ontstaan dan uitzonderlijke projecten. De villa’s Harmonia en Alkyone zijn schitterende privé-eigendommen op Mykonos. De ontwerpen sluiten aan bij de natuurlijke elementen waardoor ze harmonieus in elkaar overlopen. Deze prestigieuze kubusvormige huizen met platte daken werden volledig ambachtelijk gebouwd in de geest van de traditionele huizen van Mykonos. In combinatie met de feng shui-filosofie creëert de ‘groene’ architectuur een gevoel van fascinatie en welzijn bij de gasten.

My Greek Villa: Villa Elounda

My Greek Villa: Villa Elounda

De optrekjes van Griekse architecte Marina Birdimiri
Ook de Villa’s Alcmene en Elounda op Kreta werden gebouwd met respect voor de omgeving, de lokale architectuur met hedendaagse lijnen en ze valoriseren de typische materialen van Kreta. Steen, hout en gips in aardekleuren creëren een unieke sfeer. De villa’s beschikken over ruime kamers en grote openingen die de natuur perfect omkaderen, hoge plafonds, een mooie fluïditeit tussen binnen en buiten. Deze twee hedendaagse pareltjes liggen te midden van een betoverende natuur, op een boogscheut van enkele trendy badplaatsen.

My Greek Villa: zicht op Kea vanuit Villa Achillios

My Greek Villa: zicht op Kea vanuit Villa Achillios

30 villa’s op het eiland Kea
Het eiland Kea, haast ongekend onder toeristen, is zo’n typische favoriete bestemming van de Grieken zelf. Dit eiland ligt het dichtst bij het vasteland (slechts 1u per veerboot) en op 30 minuten van het centrum van Athene. Gelegen in de Egeïsche Zee behoort het bij de eilandengroep van de Cycladen. Het vissersdorp Vourkari wordt vaak door plezierzeilboten aangedaan. Bovendien telt het eiland verschillende archeologische sites, evenals de voormalige stad Karthaia met twee tempels en een oud theater. Het is ook een paradijs voor diepzeeduikers.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
400 villa’s beschikbaar op 40 Griekse bestemmingen (eilanden en het vasteland)
Website: www.mygreek-villa.com
Facebookpagina: www.facebook.com/MyGreekVillas
Prijs: vanaf € 2000/week
Inlichtingen en reservaties
Victor Camhis | E-mail: [email protected] | Tel. in België: + 32 483 47 10 20 | Tel. in Griekenland: +30 694 368 66 64 | Skype: mygreekvilla1

Foto’s: © My Greek Villa

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *