vaude Asymmetric 42+8

Wandeltest: rugzak Vaude Asymmetric 42+8

Meerdaagse wandeltochten vind ik enorm fijn. Samen met vrienden en mijn hondje Moes trek ik er graag op uit. Geschikt materiaal is dan ook uitermate belangrijk om comfortabel te kunnen wandelen. Ik krijg de kans om de Vaude Vaude Assyemtric 42+8-rugzak van Vaude uit te proberen. Tijdens een driedaagse wandeltocht in de Eifel onderwerp ik de rugzak aan een test!Vaude
is een outdoormerk dat duurzaamheid van hun producten en eerlijkheid bij de productie ervan hoog in het vaandel draagt. De Vaude Asymmetric 42+8 is klimaatneutraal gecompenseerd en milieuvriendelijk geproduceerd. Ik test dus een rugzak die zowel figuurlijk als letterlijk groen is. Dit model is een middelgrote rugzak specifiek ontworpen voor rugzakwandelen. Uiteraard kan hij ook gebruikt worden voor backpacken. Het laadbereik van de rugzak bedraagt 7-12 kilo. Ideaal dus voor meerdaagse wandeltochten en backpackers die licht reizen.

Wanneer ik de rugzak voor de eerste keer inlaad, ben ik meteen verliefd op de vele vakken en ritsen die allemaal nut hebben. Orde en structuur in mijn rugzak vind ik erg belangrijk. De indeling van deze rugzak is daar perfect voor! Het hoofdvak bestaat uit twee delen. Het bovenste vak is zowel via toploading als via een frontload met rits bereikbaar. De zak ritst bijna volledig als een valies open, wat het erg makkelijk maakt om bij je spullen te kunnen. Het bodemvak is via een afzonderlijke horizontale rits in en uit te pakken. De twee delen kunnen echter ook makkelijk samengevoegd worden tot een groot vak.

rugzak-Vaude-Asymmetric 42+8De extra pockets in het ruime toplid zijn perfect om zaken op te bergen die je snel bij de hand wil hebben. Ik stak hier onder andere mijn portemonnee en snacks voor mezelf en mijn hond. Op de flap van het bovenste deel zit een vrij groot vak voor spullen waar je snel bij wil kunnen, zoals bijvoorbeeld een regenjas of trekkingkaarten. Langs beide kanten heeft de rugzak mesh zakken, ideaal voor drinkbussen. Ten slotte zit er op de heupband een pocket voor kleine zaken, zoals een IPhone mini. Handig om onderweg foto’s te kunnen nemen. De indeling van de vakken is super praktisch, helemaal top!

Het draagcomfort van de rugzak is hemels. Het draagsysteem is volledig aanpasbaar, waardoor deze rugzak voor vele personen comfortabel zal passen. Het rugpaneel kan je instellen op je eigen grootte, alsook de schouderbanden waardoor de draaglast goed verdeeld wordt. De heupband helpt om het gewicht van je schouders te nemen. Zowel de schouderband als de heupband en het rugpaneel hebben voldoende padding zodat er niets snijdt in de huid. Eenmaal ik de rugzak goed aanpast had aan mijn ruglengte en schouders had ik totaal geen moeite om hem, goed volgeladen, te dragen bij tochten van zo’n 25 kilometer.

rugzak-Vaude-Asymmetric 42+8De Vaude Asymmetric 42+8 is voor mij de ideale trekrugzak. Ik ben helemaal verliefd op de indeling van de rugzak. Het is gemakkelijk om deze op orde te houden en om alles snel bij de hand te hebben. Het draagcomfort is groot wat natuurlijk erg belangrijk is tijdens meerdaagse wandelingen. Ten slotte ziet de rugzak er erg goed uit, de kleur is mooi, de vorm is top en dankzij de compressiebanden kan je alles mooi aanspannen. Deze rugzak tikt voor mij elk vakje af, een topper naar mijn mening!

P.S.Klik op de link en lees het reisverslag over mijn driedaagse wandeltocht langs het Quellenpfad
Foto’s: Delphine Guillé

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *