Wandeltest: Vaude rugzak Trail Spacer 28

Toen ik net mijn hondje Moes had, werden korte wandelingen een dagelijkse routine. Ondertussen wandel ik in het weekend stevig door, met af en toe zelfs een meerdaagse hike. Bij wandelen hoort natuurlijk ook gepast materiaal. Ik kreeg de kans om de Trail Spacer 28 rugzak van Vaude uit te testen. Hieronder mijn eerste indruk.

Ruime lichtgewicht rugzak
Ik besluit de rugzak te testen voor een zomerse wandeling van 25 km. Meteen merk ik dat de Trail Spacer 28 met zijn inhoud van 28 liter, een zeer ruime en lichte (860 gram) rugzak is. Alvast een goed begin, want hoe minder gewicht ik moet meedragen, hoe beter.

Bij het inladen van de rugzak ontdek ik de verschillende pockets. Het hoofdvak bestaat uit een groot compartiment met tegen de rug een intern vak met ritssluiting. Dat bevindt zich vrij laag in de rugzak, wat voor mij een klein minpunt is. Naar mijn mening is dit namelijk het enige vak om sleutels en een portemonnee veilig in op te bergen. Wanneer ik iets nodig had, moest ik toch eerst even graven en de bovenste spullen uit de rugzak halen.

Op stap met de Vaude Trail Spacer 28

Grote strechvakken langs de buitenkant
Naast het grote compartiment heeft de Trail Spacer 28 langs de buitenzijde verschillende pockets die ik wel allemaal erg handig vind. Er zijn drie stretchvakken, 2 langs de zijkanten en eentje vooraan. Deze kunnen aangespannen worden waardoor zowel een kleine als een grotere drinkbus stevig blijft zitten. In de heup- en schouderbanden vind je handig ingebouwde zakjes om spullen weg te steken die je graag binnen handbereik hebt. Ik stak hier mijn gsm, zakdoekjes en een energybar.

Het slot om het hoofdvak van de rugzak te sluiten wordt omschreven als een ‘effectieve deksel-gesp sluiting’. Je moet het hoofdvak eerst aanspannen met een trekkoordje en nadien de dekselflap erover heen leggen om dit dan met een gespje af te sluiten. Persoonlijk vind ik het systeem een beetje onhandig. Maar het is een nieuw systeem, dus misschien wen ik er na een tijdje wel aan.

Trail Spacer 28

Spacerknit-rugpand met vestachtig draagsysteem
Ik gebruikte de Trail Spacer 28 voor een zomerse wandeling met temperaturen tot 25°C. Het Spacerknit-rugpand met vestachtig draagsysteem zat gedurende de hele wandeling erg comfortabel. Het materiaal van het rugpaneel en de banden in combinatie met de 3D spacer vorm zorgden voor een luchtig en droog gevoel ondanks de warme temperaturen. Zowel de heup- als borstbanden zijn makkelijk verstelbaar om de rugzak aan jouw vorm aan te passen.

Over het algemeen ben ik tevreden over de Trail Spacer 28 van Vaude. De pasvorm is erg comfortabel en het rugpaneel voelt luchtig aan. De rugzak is bovendien erg ruim en toch vederlicht. De pockets aan de heup- en schouderbanden zijn handig om bepaalde spullen dicht bij de hand te hebben. Toch zou een andere sluiting van het hoofdvak en een betere opbergruimte voor portemonnee of sleutels, de rugzak nog beter maken. Ondanks deze twee minpuntjes kijk ik er naar uit om de Trail Spacer 28 te gebruiken voor mijn komende dagtochten!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Vaude lichtgewicht rugzakken | Internet: vaude.com/nl-BE/Uitrusting/Rugzakken/Lichtgewicht-rugzakken

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *