Slapen tussen dier en vertier in vakantiepark Tripsdrill

Slapen in een boomhut en ontwaken op de deuntjes van klepperende ooievaars of brullende herten? Yep! Reisreporter Steven belandde in het bijzonder themapark Tripsdrill. Na een regendouche onder de watergieter is hij helemaal klaar voor een nieuwe dag vol plezier en avontuur in het Duitse belevenispark. Check it out!

Dollen met het boerenleven
Vakantiepark Tripsdrill ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het boerenleven staat er centraal in al zijn facetten: van noeste arbeid tot volkse feestpartijen. En dat allemaal overgoten met een flinke dosis gezonde humor! Zo vaar je in badkuipen, raas je door een dolgeslagen zagerij, herbeleef je je jeugd op glijbanen en spuit je met gieters en wijnflessen water op elkaar. In een wensput ontdek ik zelfs het kindje dat mijn gezin zal doen uitbreiden. Wauw!

Vakantiepark Tripsdrill

Varen in heuse badkuipen.

Heerlijk proeven met je inkomticket
Ik gier en brul van plezier en geniet. Niet alleen door hun originele attracties maar evenzeer apprecieer ik de culinaire hoogstandjes. Met het toegangsticket, eveneens een tegoedbon(!), ga ik een herinneringsglas afhalen in het Vinarium waar ik de lokale streekwijnen proef. Prosit! De talrijke eetlocaties bieden typische gerechtjes aan zoals spätzle, een typische ei-noedel, schnitzels en wildgerechten. De volgende dagen proef ik ze één voor één en ze bevallen me geweldig goed. Ook het ter plaatse gebakken boerenbrood smaakt en neem je er ovenvers mee.

Boomhutten en herderwagens
Bij sluitingstijd trek ik moe maar voldaan van mijn eerste dag naar onze ruime en comfortrijke boomhut. Ik prijs me gelukkig met de korte wandelafstand, slechts enkele minuten, naar de rand van het wildpark. Nog even genietend napraten waarna een heerlijke douche en een duik onder de warme dekens me haast onmiddellijk doet soezen. Voor grotere avonturiers zijn er een 25-tal herderwagens die meer back-to-basic zijn. Een barbecuegrill en een centrale sanitaire blok maken voor hen het kampgevoel compleet.

Vakantiepark Tripsdrill

Herderwagens aan de ingang van het wildpark.

Ontbijten tussen dieren
Diergeluiden wekken me de volgende ochtend. Tijd voor een kort wellnessmoment onder de watergieter! Gelukkig straalt er warm water uit zodat ik relax ontwaak terwijl ik mijn longen vul met de heerlijke natuurgeuren. Of is dat misschien toch eerder de geur van het ontbijt? Dat wacht me op in het oergezellige centrale restaurant van het authentieke wildpark. Ik geniet van het aangeboden lekkers en ben meteen klaar voor een volle dag dierplezier.

Vakantiepark Tripsdrill

Oog in oog met het wild
Op naar het wildparadies van vakantiepark Tripsdrill. Hier huizen zo’n 40 diersoorten zoals vossen, wolven, beren en herten maar ook hoevedieren zoals dartelende geitjes en trotse paarden. Op sommige plaatsen kan je tot bij de dieren komen en mag je hen zelfs voederen. Afsluiten doe ik in het openluchttheater om te genieten van de roofvogeldemonstratie met over het hoofd scherende adelaars en gieren. Helaas vliegt zoals steeds de tijd te snel en moet ik sneller dan me lief is weerkeren naar mijn Belgische heimat.

Vakantiepark Tripsdrill

Met liefde gemaakt
Vakantiepark Tripsdrill is een eindje rijden maar loont de inspanning. Zowel het wildpark als het pretpark maken het motto waarmee ze uitpakken waar: met liefde gemaakt. Ik stel tijdens dit weekendje vast dat ik eigenlijk ogen en oren tekort had. En ondanks alle trills die klaar staan om je ondersteboven te voeren of wanneer laagvliegende roofvogels je (haast) aanraken blijft de sfeer gemoedelijk en relax. Het gebrek aan gejoel en getier valt me op. Enkele dagen Cleebronn staan garant voor puur genieten en op adem komen!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Tripsdrill | 74389 Cleebronn | Tel. +49 (0) 7135 99 99 | Internet: www.tripsdrill.de
Tourismus Baden-Württemberg | Esslinger Strasse 8 | 70182 Stuttgart
Tel. +49 (0) 711 23 85 80 | Internet: www.tourismus-bw.de
Bereikbaarheid
Afstand | Brussel – Cleebronn: 500 km
Treininformatie België | Internet: www.b-europe.com/reizen
Treininformatie Duitsland | Internet: www.bahn.com
Openbaar vervoer Regiobus Stuttgart| Internet: www.regiobus-stuttgart.de
Buspendel (vanaf Bietigheim-Bissingen)| Internet: www.regiobus-stuttgart.de
Bezienswaardigheden
Auto en Technik Museum Sinsheim | Museumplatz | 74889 Sinsheim
Tel. +49 (0) 7261 92 990 | Internet: www.sinsheim.technik-museum.de
Römermuseum Güglingen | Marktstrasse 18 | 74363 Güglingen
Tel. +49 (0) 7135 93 61 123 | Internet: www.roemermuseum-gueglingen.de
Overnachten
Natuurresort Tripsdrill | 74389 Cleebronn
Tel. +49 (0) 7135 99 99 | Internet: www.tripsdrill.de

Klik en ontdek meer info over pret- en themaparken.

? PIN nu en plan later

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *