tips voor trips in antwerpen

Tips voor trips in Antwerpen: lente 2022

De komende maanden staat in Antwerpen heel wat te gebeuren. In deze lente-update delen we de hoogtepunten en nieuwtjes. We verzamelden ook enkele hotspots voor gastronomen en zetten een hotel in de kijker. Onze tips voor trips in Antwerpen lente 2022!

Tips voor trips in Antwerpen lente 2022
Hou je net als wij van de Sinjorenstad en plan je een bezoek aan de havenstad? Top! In deze blogpost geven we je enkele tips voor trips in Antwerpen om je uitstap voor te bereiden. Van wat is er te zien en doen in de volgende maanden tot en met een lekkere adresjes en een suggestie om te overnachten. Lees dus snel verder en verheug je al op je volgend weekendje weg in Antwerpen!

tips voor trips in antwerpen

23 april tot 30 juni 2022: SPA©E – The Human Quest
De grootste ruimtetentoonstelling van Europa strijkt deze maand neer in Antwerpen. Het is een interactief en educatief evenement voor jong en oud dat je meeneemt op een onvergetelijke ruimtereis doorheen onze kosmische geschiedenis aangevuld met voorwerpen van NASA, boeiende anekdotes en indrukwekkende replica’s! Je ontdekt meer over toekomstige reizen in ons sterrenstelsel.

tips voor trips in antwerpen

26 tot 29 mei 2022: Antwerp Art Weekend
Altijd al een beetje zin gehad om een kunstgalerie binnen te stappen maar toch wat last van drempelvrees? Noteer dan het Antwerp Art Weekend in je agenda. Vier dagen lang zetten galerijen, musea en kunstruimtes hun deuren open voor kunstkenners en liefhebbers.

tips voor trips in antwerpen

22 tot 25 juli 2022: Tall Ships Races
Deze zomer verwelkomt Antwerpen opnieuw de Tall Ships Races. Voor de zevende keer meren de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld aan langs de kaaien en dokken. Tijdens deze vier dagen vol verwondering en feest kan je de prachtige zeilschepen bezoeken en de bemanning in uniform ontmoeten! Tussendoor geniet je van randanimatie, een hapje en een drankje en dans op opzwepende muziek.

Rubens terug thuis in het KMSKA
Cultuurliefhebbers prikken best alvast 24 september 2022 in hun agenda. Want dan opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eindelijk terug de deuren, na een jarenlange restauratie en vernieuwingsoperatie, voor het grote publiek. De voorbereidingen hiervoor zijn volop aan de gang. Zo kreeg het kunstwerk ‘Het Doopsel van Christus’ van Peter Paul Rubens de eer om als eerste werk terug geïnstalleerd te worden. De volgende maanden volgen de andere oude en nieuwe meesters.

3 culinaire hotspots in Antwerpen

Dat je in Antwerpen heerlijk kan eten en drinken staat buiten twijfel. Regelmatig ontdekken we  nieuwe culinaire hotspots die we graag met je delen.

  1. In de schaduw van de Handelsbeurs bevindt zich het supergezellige Borze Café. Een kleinschalig café met een nostalgisch interieur waar je onder andere terecht kan voor een kleine hap, een biertje van de tap of een glaasje wijn.
  2. Aan de andere kant van de stad, op de grens van het oude met het Nieuw Zuid, bevindt zich Bistro Monroe. Hun slagzin ‘Blending old world elegance with a touch of modern boldness’ is zowel in hun interieur als gerechten terug te vinden. Je kan er terecht voor een klassiek bistrogerecht maar ook voor de moderne wereldkeuken, voor een goed glas bier, wijn of een een vakkundig gemaakte cocktail.
  3. Zin in vis? Om de hoek opende seafood restaurant Marineau de deuren in de voormalige stadsbrouwerij ‘t Pakhuis. In de open keuken zie je de chefs de heerlijkste gerechten recht uit de (Noord)zee klaar maken. Wie liever thuis met vis aan de slag gaat, kan om de hoek terecht in de Marineau Shop.

Hotel in de kijker
Mercure Antwerpen Centrum, vlakbij het stadspark, is volledig verbouwd en vernieuwd. Mercure hotels hebben allemaal een eigen verhaal, waarbij ze zich laten inspireren door de stad waar ze zich bevinden. Antwerpen en mode zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hotel heeft er dan ook voor gekozen om de ontwerpen en stijlen van de Antwerpse Zes in het design te verwerken.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Antwerpen | Internet: ontdek.antwerpen.be

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *