Salomon Slalom Jacket

Winter-approved: de Salomon Slalom Jacket Women

Nu de temperaturen stilletjes aan wat beginnen te stijgen is het ideale moment aangebroken om een nieuwe winteroutfit voor volgend seizoen te scoren. Veel winkels geven op het einde van het seizoen nog mooie kortingen op hun wintercollectie. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij testten op onze laatste wintertrip de Salomon Slalom Jacket uit.

Salomon Slalom Jacket en broek
Als wintersportliefhebber is de naam Salomon je waarschijnlijk niet vreemd. Het Franse kwaliteitsmerk, opgericht in 1947, hoort al jaren bij de grote spelers op de markt. Met een uitgebreide collectie aan zomer- en winterartikelen kunnen avonturiers dan ook jaarlijks hun hart ophalen bij de nieuwe outdoorcollectie. Hoewel ik Salomon uiteraard jaarlijks tussen de winterkleren zie passeren, moet ik eerlijk toegeven dat ik er nog nooit iets van had gedragen. Ik moet bekennen dat ik als gewoontedier nogal vaak naar mij goeie ouwe Burton-jas grijp. Tot nu dan toch, deze keer mocht de Salomon Slalom Jacket met bijhorende broek eraan geloven.

Salomon Slalom Jacket

Waar skikleding toch zou moeten aan voldoen
De snit van de jas en broek kunnen me alvast bekoren. Hoewel snowboarders vaak voor de baggy look zullen gaan, betreft dit eerder een licht aansluitend model. Een iets meer centreerde jas, doch met meer dan genoeg ruimte om er een dikke pul onder te dragen. Het zelfde geldt voor de broek. Een mooi gevormde broek die makkelijk over mijn dikke snowboardboots glijdt en tegelijkertijd meer dan ruim genoeg is om er probleemloos thermisch ondergoed onder te dragen. De noodzakelijke ‘essentials’ kan ik zonder problemen afvinken. De Salomon Slalom Jacket beschikt over een flexibele stof waarin je makkelijk kan bewegen. Daarnaast is hij waterproof en winddicht, maar het allerbelangrijkste… heerlijk warm.

Onderhoudsvriendelijk of niet?
In eerste instantie verwachtte ik niet dat de witte broek me ging kunnen overtuigen. Iets met snowboarders die veel gaan zitten enzo… Verrassend genoeg bleef de broek erg proper. Enkel achteraan de snowboard-bindingen verscheen na 2 skiweken een kleine verkleuring (die met een beetje zeep al weer even snel verdwenen was). De rode en blauwe color blocking van de jas breekt het wit van de broek en jas mooi in twee. Ik ben fan!

Salomon Slalom Jacket

Ski-jas met handige features
Hoe handig zo’n ski-jas is dat merk je uiteindelijk pas als je hem effectief gebruikt. De features waar ik vooral veel belang aan hecht vond ik hier allemaal terug. De ingebouwde sneeuwvanger die me na een duik in de sneeuw toch weer droog weet te houden, een skipashouder in de mouw en ventilatieritsen die open kunnen wanneer de zon even komt piepen. Daarnaast beschikt hij nog over een handig binnenzakje, al is dit naar mijn noden wel wat aan de kleine kant.

Salomon Slalom Jacket: goedgekeurd of niet?
Ik kan concluderen dat de Salomon Slalom Jacket met bijhorende broek een aanwinst is voor mijn skikleerkast. Een kwalitatieve outfit die aan al mijn wintereisen voldoet.

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *