wandelnetwerk vloethemveld

Wandelnetwerk Vloethemveld: Europese topnatuur vol verhalen!

In Zedelgem en Jabbeke opende het nieuwe wandelnetwerk Vloethemveld in het gelijknamige 355 hectare beschermde natuurgebied. Dankzij de grote natuurwaarden spot je hier gemakkelijk een roofvogel of ander wild. Vloethemveld, bestempeld als Europese topnatuur vol verhalen, telt 53 kilometer wandelplezier.

Ontdek de verhalen van wandelnetwerk Vloethemveld
Het Brugse Ommeland is zondermeer een unieke wandelregio dankzij het ruime aanbod van natuur en groen. Het ontstaan van Vloethemveld gaat terug tot de 13de eeuw toen het diende als ontginningsgebied voor hout en landbouw van de zusters van Sint-Jan in Brugge. Nu baden de bossen en natuurgebieden tussen Zedelgem en Jabbeke in een zee van stilte. Namen als Moordenaarsbos en Ockerhout spreken tot de verbeelding en bieden een glimp van een fascinerend verleden.

De perfecte wandeling voor natuurliefhebbers
Tijdens een wandeling in dit prachtige gebied komen bezoekers meer te weten over een verborgen verleden zoals het Brits krijgsgevangenkamp waar duizenden soldaten verbleven na de Tweede Wereldoorlog. Wandelaars zullen verrast zijn met het militair erfgoed én de gevarieerde natuur. Het nieuwe wandelnetwerk Vloethemveld is goed voor 53 kilometer wandelplezier en telt 58 knooppunten. Afwisselend  voeren de wandelpaden je door bos- en heidegebied. De Heidetoren zorgt er voor een verrassend vergezicht en vanuit de Waterhut zie je zeldzame vogels op de vijver. Op de trage wegen spot je evenzeer gemakkelijk een roofvogel of een ree.

wandelnetwerk vloethemveld

Tip: boek een gids in deze verborgen parel
Het wandelnetwerk Vloethemveld is een domein van de Vlaamse overheid en wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Voor de publiekswerking, het onthaal en het beheer van het erfgoed in het Vloethemveld werkt Natuur en Bos samen met de gemeenten Zedelgem en Jabbeke, de Vlaamse Landmaatschappij en Vloethemveld vzw. Op aanvraag zijn langs de wandelroute in het Kamp Vloethemveld het hele jaar door rondleidingen met gids mogelijk. Hij leidt je door prachtige stukjes natuur, verklapt je interessante weetjes en deelt spannende verhalen.

Zin om meer te ontdekken in het Brugse Ommeland?
Check dan ook deze meerdaagse fietsroute met bagageservice!

Praktische info
Algemeen
Toerisme Jabbeke | Internet: jabbeke.be
Toerisme Zedelgem | Internet: zedelgem.be/toerisme
Brugse Ommeland
| Internet: brugseommeland.be/nl/doen/vloethemveld
Westtoer | Internet: westtoer.be

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *