Nieuwe meerdaagse fietsroute met bagageservice in het Brugse Ommeland

Zin in een fietsvakantie in eigen land zonder zorgen? Dan kan je voortaan terecht in het Brugse Ommeland. Een nieuwe meerdaagse fietsroute met bagageservice doorkruist de hele regio langs polders en bossen. Verschillende logiesuitbaters bezorgen je bagage op je volgende slaapplek. Twee nieuwe fietsroutes zijn samen goed voor 319km fietsplezier!

fietsroute met bagageservice in het Brugse Ommeland

Fietsroute met bagageservice Brugse Ommeland Noord

Mini-fietsvakantie met bagageservice
Vanaf nu is een meerdaagse fietsroute met bagageservice in het Brugse Ommeland mogelijk. Fietsers vertrekken vanuit Brugge van logies naar logies en de bagage wordt nagebracht. Hiervoor werden twee suggestieroutes op het fietsnetwerk uitgestippeld. Lus Noord (157 km) laat je proeven van de couleur locale van de polders, Lus Zuid (162 km) doorkruist de bossen met zijn kastelen, meersen en velden. Een handige fietskaart toont de logeeradressen met bagageservice en de leuke stops onderweg (bezienswaardigheden en eet-en drinkgelegenheden). De route kan je dankzij de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland aanpassen naar eigen wens.

Fietsroute met bagageservice Brugse Ommeland Zuid

Fietsroute met bagageservice Brugse Ommeland Zuid

Meer buitenbeleving
Dit is een van de vele buiten-ideeën binnen de campagne ‘Naar buiten’. Daarnaast presenteert de regio ook micro-avonturen, tips om te ’ravotten’, logies met buitenbeleving en zomerse pop-ups. Ook duurzame adressen staan in de kijker. Bij tal van ondernemers kan je genieten van het betere buitenleven zoals logeren tussen de bomen, op het water of in een yurt. Of lekker buiten baden in een saunabarrel of een zwemvijver. Het Brugse Ommeland telt een hele reeks groene en duurzame vakantieadressen.

Micro-avonturen
De kant-en-klare ideeën met micro-avonturen in het Brugse Ommeland zijn te vinden via de website. Het gaat van een dauwtrip mét ontbijt tot een gezellige after-work-apero op een uitkijktoren. Of wie wil er eens helemaal alleen op uit trekken, of een boeket of mandje fruit plukken. Nog leuk is met de (klein)kinderen een ouderwets kamp bouwen, wandelen met een alpaca of de Boslympische Spelen organiseren.

Beleef een originele zomer
De campagne zet ook heel wat nieuwe zomerinitiatieven in de kijker zoals:

  • pop-up bars;
  • fietsen en varen met Barge Johanna naar Plassendale;
  • een nieuwe loopomloop in de Kasteelbossen;
  • logeren bij Vlotkamp of Boomkamp;
  • Walking Museum in Damme;
  • de expo en fietsroute Verdwenen Zwinhavens.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Brugse Ommeland | Internet: brugseommeland.be/nl
Alle info over de fietsroute met bagageservice | Internet: brugseommeland.be/naarbuiten
Meer fietsplezier vind je in onze rubriek fietsen.

Beeldmateriaal: © Brugse Ommeland / Westtoer

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *