grisport-wandelschoenen

Getest: Grisport wandelschoenen voor energieke citytrips

Grisport ontwikkelde een hippe wandelschoen speciaal voor lange wandelingen tijdens citytrips. Dat betekent: met de looks van een sneaker maar de kwaliteit van een technische wandelschoen. Ideaal, het gedroomde schoeisel voor mijn volgende uitstappen dacht reisreporter Bruno. Na ruim anderhalf miljoen(!) sublieme stappen velt hij zijn oordeel.

Wie is Grisport?
Meteen de eerste opkomende vraag bij het lezen van die veel belovende aankondiging. Na enig opzoekwerk blijkt dit een Italiaanse fabrikant te zijn van werk- en wandelschoenen. Op de website lees ik dat Grisport wandelschoenen ontwikkelt op basis van jarenlange kennis, vernieuwde technologie en innovatie. Daarbij staat een comfortabele pasvorm op de eerste plaats met oog voor een mooi design. Het bedrijf leeft strikte normen na op vlak van duurzaamheid en materiaalkeuze. OK, tijd om die beloftes te testen aan de werkelijkheid.

Grisport wandelschoen Active 43041 collectie
Dat het nieuwsbericht over deze ‘sneaker’ mijn aandacht trok mag je niet verbazen. Want, de soepele zolen met actieve demping zorgen voor een correcte houding tijdens langdurig staan en lopen. De wandelschoen voorzien van een voorgevormd, anatomisch voetbed, geeft extra ondersteuning. De binnenzool is uitneembaar, ademend, antibacterieel en gaat geuren tegen. Dankzij het ademend vermogen van het 3D Air systeem biedt de wandelschoen ook onder warme omstandigheden veel comfort. De schoen gemaakt van Cordura, een high performance textiel, is bestand tegen scheuren en slijtage.

grisport-wandelschoenen

Dank, dat wandelplezier lukte prima | Tijdens kille dagen blijven mijn voeten lekker warm en onvermoeid.

Voor de test
Zodra ik de schoenen aantrek, zitten ze meteen goed. Een fijn gevoel sluit zich om mijn voeten. Nergens merk ik drukpunten. Meer nog, ze voelen uiterst comfortabel aan alsof ik ze al jaren draag. Uit eigen ervaring weet ik dat je niet meteen een halve marathon met nieuw schoeisel moet lopen. Daarom stap ik de Grisport wandelschoenen in tijdens de dagelijkse ochtend- en avondwandelingen in mijn thuisstad. Dat zijn zo’n 10.000 stappen per dag. Als ultieme test neem ik deze wandelschoenen mee op enkel citytrips.

grisport-wandelschoenen

Op citytrip-cruise: 9 steden bij +40°C vormen de ideale testparcours voor mijn wandelschoenen.

De ultieme wandelschoentest
In warme omstandigheden, de temperatuur piekt in het mediterrane landschap boven de 40° Celsius, ondergaan mijn voeten de wandelschoentest. In twee weken tijd bezoek ik negen steden aan de Adriatische en Middellandse zee. Ik schuim lokale marktjes af, bezoek kastelen en musea. Tijdens al die wandelingen en uitstappen heb ik nooit last van vermoeide of verhitte voeten. Dagdagelijks ervaar ik een ongekend draagcomfort op die uitdagende citytrips. Gedurende de hele ‘wandelvakantie’ steekt geen enkel pijntje de kop op en hoef ik niets opmerkzaam te noteren.

grisport-wandelschoenen

Meer dan 900 kilometer later bespeur ik nauwelijks slijtage en bewijst de Cordura stof zijn kwaliteit.

Terug thuis en verantwoording
Spontaan snoer ik de Grisport wandelschoenen aan mijn voeten als ik ga stappen. Ruim 900 kilometer later bespeur ik nauwelijks slijtage en bewijst de Cordura stof zijn kwaliteit. Uiteraard zie ik bij goed nazicht dat het schoeisel gebruikt is. En neen, de wandelschoenen ondergingen geen ‘high tech’ testen. Ik geef een persoonlijk oordeel dat niet ingegeven is door de fabrikant. Wel kreeg ik deze wandelschoenen aangeboden in ruil voor een eerlijke review. Mijn verdict: heb je een actieve baan of reis je veel? Overweeg dan zeker deze wandelschoenen!

PRAKTISCHE INFO
GrisSport | Internet: www.grisport.nl

UPDATE

Grisport active 43041 wandelschoenen

Na meer dan 2.000 km(!) tonen de Grisport active 43041 wandelschoenen enige slijtage.

Na meer dan 2.000km(!) op de wandelteller beginnen mijn Grisport active 43041 wandelschoenen slijtage te tonen. Maar hoe zie, voel je dat je schoenen hun beste tijd hebben gehad?

  • Zo vertonen de stootranden scheurtjes en beginnen ze los te laten;
  • Het binnenwerk aan de hielen is doorgescheurd;
  • En de binnenzolen dempen wat minder.

Ben ik tevreden?
Zeer tevreden zelfs!

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Getest: Grisport wandelschoenen voor energieke citytrips”

  1. Na meer dan 2.000km(!) op de wandelteller beginnen mijn Grisport active 43041 wandelschoenen slijtage te tonen. Maar hoe zie, voel je dat je schoenen hun beste tijd hebben gehad? En ben ik tevreden van deze wandelschoenen? Check mijn tips en mening bij UPDATE, onderaan het testverslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *