daguitstap monschau

Op winterse daguitstap in romantisch Monschau

Reisreporter Ann trok net over de Belgische grens naar Monschau in de Duitse Eifel. Het oude stadje is het hele jaar door een toeristische trekpleister, want naast het culturele centrum van de Eifel is Monschau ook een uitstekende uitvalsbasis voor een verkenning van de haast ongerepte natuur van diezelfde streek. Ann trok haar winterse boots aan en ging op stap.

Op zoek naar het meest fotogenieke plekje in Monschau
Elke stad heeft wel een plek waar de meest iconische foto’s worden gemaakt. Voor Monschau ligt die plaats tegenover Hotel Zum Stern, met uitzicht op de Rur die dwars door de stad voert. Het is een van de plekken met de mooiste zichten op de vakwerkhuizen. Een andere niet te missen topper is het Rode Huis. Met mijn camera in aanslag laat ik me verdwalen in de oude stad en geniet van de vele fraaie uitzichten. De romantische straatjes, prachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse muren maken Monschau een levende postkaart.

duitsland-monschau-00
daguitstap monschau
duitsland-monschau-01
duitsland-monschau-02
duitsland-monschau-03
duitsland-monschau-04
duitsland-monschau-10
duitsland-monschau-00 daguitstap monschau duitsland-monschau-01 duitsland-monschau-02 duitsland-monschau-03 duitsland-monschau-04 duitsland-monschau-10

Wandelen doorheen winters Brackvenn Na de romantische stadswandeling in Monschau keer ik terug naar onze eigenste Oostkantons. Net over de grens kan je heerlijk wandelen in het Brackvenn, een van de absolute parels van de Hoge Venen. Via wandelknooppunten beland je op avontuurlijke vlonderpaden en brugjes die je door een lappendeken van indrukwekkend veenmos, heide, vennetjes en kletsnatte broekbossen loodsen. Je wandelt onder knoestige berken en wilgen waarop talloze soorten mos en korstmos groeien. Weer of geen weer, een tocht door het veengebied is in alle omstandigheden wondermooi.

hoge-venen_brackvenn-00
hoge-venen_brackvenn-01
hoge-venen_brackvenn-02
hoge-venen_brackvenn-03
hoge-venen_brackvenn-04
hoge-venen_brackvenn-05
hoge-venen_brackvenn-06a
hoge-venen_brackvenn-07
hoge-venen_brackvenn-09
hoge-venen_brackvenn-10
hoge-venen_brackvenn-00 hoge-venen_brackvenn-01 hoge-venen_brackvenn-02 hoge-venen_brackvenn-03 hoge-venen_brackvenn-04 hoge-venen_brackvenn-05 hoge-venen_brackvenn-06a hoge-venen_brackvenn-07 hoge-venen_brackvenn-09 hoge-venen_brackvenn-10

Ging jij al eens op daguitstap in Monschau?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO Algemeen
Toerisme Monschau | Internet: monschau.de/nl
Toerisme Eifel Duitsland | Internet: eifel.info/nl
Toerisme Duitsland | Internet: germany.travel
Toerisme Oost-Belgien | Internet: ostbelgien.eu/nl

📌 PIN nu en plan later

wandelen in monschau

About Ann Van de Velde

Check Also

cruise_rivages-du-monde_saint-malo-01

DOEN: cruise langs Atlantische havensteden met Rivages du Monde

Tijdens zijn maidentrip voer de World Explorer van cruiserederij Rivages du Monde langs Atlantische havensteden van Portugal, Spanje en Frankrijk. Aan boord geniet reisreporter Bruno van heerlijke culinaire hoogstandjes van sterrenchefs. Eenmaal van boord bezoekt hij bekende en onbekende kuststeden. Met uitstappen van maximaal 4 uur weet hij de beste bezienswaardigheden in elke stad te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *