Luxemburg met kinderen: verrassend veelzijdig voor groot en klein

Met een oppervlakte van 2 586 km² is Luxemburg het kleinste buurland van België. Meer nog, na Malta is het zelfs het kleinste land binnen de Europese Unie. En toch behoort het tot de meest welvarende landen ter wereld. Daarnaast heeft het ook op toeristisch vlak heel wat te bieden. En dus tipt de redactie van ReisReporter er de leukste uitstappen voor groot en klein!


Ecologische rondvaart op indrukwekkend stuwmeer
Een goede start voor je uitstap naar Luxemburg met kinderen is de gegidste rondvaart op het grootste drinkwaterreservoir van Luxemburg. Gedurende twee uur brengt een ecologische zonneboot je over het indrukwekkende stuwmeer van Obersauer naar de omliggende fauna en flora. Je houdt er halt aan het educatieve Burfelt-bos waar je speel- en ontspanningszones vindt die jouw belangstelling voor de natuur op allerlei manieren prikkelen.

luxemburg met kinderen

Zelf muziek maken op de Klangwee-wandelroute
Dat wandelen niet steeds in stilte hoeft te gebeuren, ontdek je op de klank- en geluidswandelroute ‘Klangwee’ van Hoscheid. Tijdens een wandeling van 6,5 km kom je langs 17 unieke plekken. Daar word je uitgenodigd om zelf muziek te maken, naar de betoverende natuur te luisteren of om te genieten van de kalmerende omgevingsgeluiden. Een onvergetelijke ervaring voor groot en klein.

luxemburg met kinderen

Wetenschappers van de toekomst trekken naar Luxembourg Science Center
Het Luxembourg Science Center ligt in Differdange, in het kanton Esch in het zuiden van het land. Het is een ultramodern centrum waar je kennis kan maken met wetenschap en technologie. In de zaal ‘Explorations’ vind je de vaste tentoonstelling die bestaat uit meer dan 70 interactieve experimenten. Daarnaast worden er ook indrukwekkende shows en workshops gehouden voor het hele gezin. Houd je klaar voor een dag vol verwondering!

Luxemburg met kinderen

Terug naar de natuur met Tourist Center Robbesscheier
Het Tourist Center Robbesscheier in Munshausen brengt je terug naar de natuur. Je leert er het echte vroegere boerenleven van dichtbij kennen en ontdekt er de traditionele machines en oude productietechnieken. Er is een dierenpark met indrukwekkende Ardense trekpaarden, een groentetuin en heel wat speelmogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken. Wie van al dat ravotten honger gekregen heeft, kan terecht in het restaurant dat typische gerechten bereidt met producten uit de regio.

Met de Luxembourg Card leer je het hele Groothertogdom kennen.

Met de Luxembourg Card leer je het hele Groothertogdom kennen.

Jouw gids voor een onvergetelijke vakantie: Luxembourg Card
Met de Luxembourg Card ontdek je het Groothertogdom Luxemburg aan een voordelig tarief. De kaart geeft je bovendien vaak gratis toegang tot verschillende attracties en locaties. Het is dus de ideale gids voor al je gezinsuitstappen. Download ook zeker de VisitLuxembourg-app. Zo heb je de leukste toeristische hoogtepunten meteen bij de hand!

Ging jij ook al op stap naar het Groothertogdom Luxemburg met kinderen?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Visit Luxembourg | Internet: visitluxembourg.com/nl
Zien en doen
Zonneboot
| Internet: naturpark-sure.lu/nl/offer/das-solarboot/
Klank- en geluidswandelroute ‘Klangwee’| 36, Lisseneck | 9377 Houschent | Luxemburg
Luxembourg Science Center | 1, Rue John Ernest Dolibois | 4573 Differdange | Luxemburg |
Tel. 00 352 28 83 99 1 | Internet: science-center.lu/en
Tourist Center Robbesscheier | Internet: robbesscheier.lu/fr
LuxembourgCard | Internet: luxembourgcard.lu/card#config

Fotoverantwoording Luxemburg met kinderen: © visitluxembourg

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *