Ga mee op campertour in de provincie Antwerpen

De recente coronapandemie en de groeiende belangstelling voor dichtbijvakanties maken reizen met de camper vandaag een van de snelst groeiende vormen van kampeertoerisme in Vlaanderen. Toerisme Provincie Antwerpen speelt handig op die tendens in. De organisatie werkte een aantrekkelijke campertour uit en plaatste kortgeleden veertig borden bij campervriendelijk overnachtingsplaatsen.

Grote keuze uit campertours
Je hoeft er dus niet meer aan te twijfelen: campertoerisme piekt. Reizen met een camper groeide uit tot een volwaardige vakantiebeleving. Daarom zet de provincie Antwerpen zichzelf wat graag in the picture als campervriendelijke provincie. Je vindt er diverse logeerformules bij campings, op camperterreinen, op openbare camperparkings en campergastbedrijven.

camperplaatsen in provincie antwerpen

Kwaliteitsvol aanbod 
Als campergastvrije provincie heeft Toerisme Provincie Antwerpen een duidelijke visie en strategie rond kampeerautotoerisme. Aan de ene kant krijgen aanbieders die campertoeristen gastvrij willen ontvangen steun. Gemeenten die willen inzetten op campertoerisme krijgen daarover uitgebreid advies. Toerisme Provincie Antwerpen stimuleert bovendien een gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod voor de vakantieganger. Daarbij waakt men over de draagkracht voor de omgeving en de bewoners. De inspanningen kaderen bewust binnen de bredere promotie van het kampeertoerisme, in het bijzonder in de Kempen.

Vier camperformules op 84 plekken
Kampeerders hebben uiteenlopende vakantiewensen. De ene campertoerist hecht veel belang aan de service en een andere opteert voor beleving en een persoonlijk onthaal. Om aan ieders gading tegemoet te komen biedt de provincie Antwerpen een gevarieerd aanbod. Als vakantieganger kies je er uit 84 campergastvrije logeerplekken. Je hebt de keuze tussen vier formules: overnachten op een camping, op een camperterrein, op een openbare camperparking of bij een campergastbedrijf.

campertour in provincie antwerpen

Drietalige borden heten welkom
Als een van de actiepunten binnen het relanceplan plaatst Toerisme Provincie Antwerpen 40 nieuwe, drietalige welkomborden bij campergastvrije logeerplaatsen in de provincie. Ze informeren de binnen- en buitenlandse vakantieganger over de aanwezige voorzieningen op de locatie zelf, het camperaanbod in de buurt en de toeristische aanraders in de regio.

Campertour langs Kempentoppers
Voor de ‘beginnende’ campertoerist werkte Toerisme Provincie Antwerpen een kant-en-klare Kempense campertour uit. Het traject loopt over 250 km. De route gaat langs voornamelijk minder drukke N-wegen en verbindt absolute Kempentoppers in onder meer Kalmthout, Turnhout, Kasterlee, Mol, Herentals, Westerlo en Lier. Je overnacht onderweg zowel op een camping, als op een openbare camperplaats en bij een campergastbedrijf.
De Kempen vormen sowieso al de Vlaamse kampeerbestemming bij uitstek. Het vele groen, de actieve buitenbeleving en de combinatie van campings en alternatieve camperlocaties beantwoorden prima aan de vrijheid die de hedendaagse campertoerist zo waardeert.

PRAKTISCHE INFO
ALGEMEEN | Actueel camperaanbod in de provincie Antwerpen: campercontact.com/nl/belgie/antwerpen
Camperplaatsen in de Kempen | Internet:  kempen.be/camperplaatsen
Camperplekken langs het water in Scheldeland | Internet: scheldeland.be/camperplekken-langs-het-water
Details Kempense campertour | Internet: kempen.be/route/kempense-campertour
Zin in meer camperavontuur? Check dan de tips en reisverslagen op ReisReporter.be:

Tekst: Fons Jacobs | Reisreporter Fons houd je op de hoogte van nieuwe toeristische ontwikkelingen in de nieuwsrubriek.
Beeldmateriaal: © Toerisme Provincie Antwerpen en Kempen

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *