camperbestemmingen in Europa

De 10 leukste camperbestemmingen in Europa

Wie kiest voor een vakantie met de camper trekt resoluut de kaart van de vrijheid. Reizen op je eigen tempo, gaan en staan waar je maar wilt. Campervakanties worden steeds populairder. Daarom zochten en vonden wij voor jou 10 top camperbestemmingen in Europa.

camperbestemmingen in Europa

Portugal: uniek zicht op het brede strand van Praia Amado. © Bernd L Engelhardt

Portugal: Praia Amado
Portugal mag als zeer campervriendelijk bestempeld worden omdat er veel staanplaatsen voorhanden zijn. Bovendien zijn de meesten nog gratis ook! Praia Amado is zo’n place to be. Het mooie brede strand is vooral bekend bij surfers. Hier verblijf je met een uniek zicht op de kust te midden van een rustige omgeving. Geen waterrat? Geen nood, er zijn mooie aangelegde wandelwegen naar hogere uitkijkpunten op de rotsen met schitterende panorama’s!

camperbestemmingen in Europa

Slovenië: Bovec. De place to be voor natuurliefhebbers en actievelingen. © Melanie Erhard

Slovenië: Bovec
Slovenië behoort tot één van de groenste landen van Europa. Het groene land bezit prachtige natuur die roept om ontdekt te worden. Vele wegen kronkelen tussen bergen en natuurgebieden waardoor het land ontdekken per camper bijna een must do is. Onderweg moet je zeker stoppen in Bovec, de place to be voor natuurliefhebbers en actievelingen. Middenin de Julische Alpen is het de poort van Triglav National Park: ruige natuur met bergen, diepe kloven, watervallen en de prachtig turquoise gekleurde Soča-rivier!

camperbestemmingen in Europa

Noorwegen-Lofoten: kleurrijke karakteristieke vissersdorpjes brengen sfeer tussen de ruwe berglandschappen. © Oberlehner

Noorwegen: Lofoten eilanden
Noorwegen mag dan wat kouder zijn, de magnifieke ruwe landschappen maken dat ruimschoots goed. Je mag er gratis kamperen in de natuur zolang je je maar aan bepaalde regels houdt. De eilandengroep Lofoten te midden van de woeste Noorse Zee bekoort bezoekers met zijn kleurrijke karakteristieke vissersdorpjes. Met stip bevelen we je een roadtrip aan door de imposante bergen, de diepe fjorden en langs de lange wilde zandstranden. Enkel het geluid van de zeevogelkolonies doorbreekt er de stilte.

camperbestemmingen in Europa

Schilderachtige dorpjes en gezellige havenplaatsen typeren het grootste Italiaanse meer: Logo di Garda. © Adrián Winter

Italië: Het Gardameer
Schilderachtige dorpjes en gezellige havenplaatsen typeren het grootste Italiaanse meer: Logo di Garda. De combinatie van een zalig klimaat met een schilderachtig decor door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen maken dat ook de rich and famous van onze wereld hier graag flaneren en verblijven. De omgeving biedt heel wat gelegenheden voor kampeerders met een camper. Let op, wild kamperen is absoluut verboden en dus strafbaar. P.S. In de vele typische restaurantjes geniet je van de verrukkelijke Italiaanse keuken!

camperbestemmingen in Europa

Kroatie: het hartvormige schiereiland Istrië, omsingeld door een heldere blauwe zee, fascineerde schrijvers als Dante, Jules Verne, James Joyce en Robert Koch. © Moritz Bechert

Kroatië: Lanterna
Kroatië verleidt met oogverblindende landschappen in het oosten en een paradijselijke kust in het westen. Als parels liggen groene eilanden in de azuurblauwe Adriatische zee langs de uitgestrekte kustlijn. Het hartvormige schiereiland Istrië, omsingeld door een heldere blauwe zee, fascineerde schrijvers als Dante, Jules Verne, James Joyce en Robert Koch. Hier ligt onder andere viersterren camping Lanterna die meerdere prijzen won. Met twee gigantische zwembaden, speciale kinderbaden, uitgebreide faciliteiten en vriendelijk personeel is dit een ideale tussenstop voor families die houden van camperreizen.

camperbestemmingen in Europa

Zicht op Cairngorms National Park Schotland © Cairngorms National Park

Schotland: Cairngorms National Park
Toerisme Schotland formuleert het voortreffelijk: Cairngorms National Park heeft meer bergen, bospaden, fauna hotspots, vriendelijke dorpjes en distilleerderijen dan je ooit zou kunnen ontdekken in je leven! Met andere woorden, een plek die niet mag missen op de bucketlist van je camperavonturen. Volg je de Malt whisky-route dan passeer je Aviemore, de enige plaats in Groot-Brittannië waar rendieren als vrij grazende kuddes voorkomen. Tip: bij campsite Glenmore in Aviemore sta je pal onder enorme dennenbomen. En in de aanpalende weilanden spot je regelmatig herten!

camperbestemmingen in Europa

Spanje: Unesco bezienswaardigheden duiken op in de buitengewone uitgestrekte landschappen van Extremadura. © Volkshochschule Lahr

Spanje: Extremadura
Dit is een van de laatste ongerepte natuurplekjes in Spanje! Deze contrastrijke regio bulkt van waardevolle monumentale (Unesco! )bezienswaardigheden grenzend aan buitengewone uitgestrekte landschappen. Vogelliefhebbers benoemen de streek als één van de mooiste ter aarde en tippen het Nationale Park Monfragüe en de vallei van Jerte. In het voorjaar kleuren  kersenbloesems de vallei maagdelijk wit. Tip: proef de overheerlijke Dehesa hammen. De vele charmante stadjes bieden heel wat gratis staanplaatsen.

camperbestemmingen in Europa

Frankrijk: in Bretgane voeren kronkelende kustwegen je langs pittoreske dorpjes en ruwe kusten. © Christel

Frankrijk:  Bretagne
La douce France, hét vakantieland bij uitstek waar je voor bijna alles naartoe kunt: zon, zee, waanzinnige landschappen, heerlijke streekproducten en een lekkere keuken. Toch is het Bretagne dat ons hart verovert als meest campervriendelijke streek van Frankrijk! Cruise er langs ruim 3000 kilometer kustlijn over de kronkelende kustwegen waarbij je door pittoreske dorpjes rijdt en je vergaapt aan ruwe kusten en eindeloze zeezichten. Aan de horizon kleuren de uitgestrekte kapen soms paars van de heide, geel van de gaspeldoorn tot roze aan de granietkust.

camperbestemmingen in Europa

Montenegro: Haarspeldbochten brengen je langs de meest fotogenieke plekken van het Skadar meer. © Diego Delso

Montenegro:  Skadar meer
Montenegro en zeker het binnenland is een nog vrij onbekende vakantiebestemming maar oh zo fantastisch om te bezoeken. Het land heeft natuurschoon in overvloed en je geniet er van zonnige zomers. Een camperroute doorheen het land leid je over ruige gebergten, langs fraaie rivieren, eeuwenoude stadjes en schitterende stranden. Neem je tijd aan het grootste Balkanmeer Skadar. Haarspeldbochten brengen je langs de meest fotogenieke plekken. Onderweg spot je wijngaarden. Stoppen voor een proeverij is een must-do! Tip: de campings zijn relatief goedkoop!

camperbestemmingen in Europa

De Fernsehturm of televisietoren, is één van de landmarks in de Berlijnse skyline. © André

Duitsland: Berlijn
Een citytrip met de camper? Het kan onder andere in Berlijn. Het Wohnmobilpark, een oud industrieel terrein, ligt vlakbij trein-, S- en U-Bahnstation Gesundbrunnen, aan de noordkant van het centrum. Daarmee heb je een vlotte verbinding naar het Berlijnse centrum. Naast de must-see klassiekers adviseren we je aandacht te hebben voor nieuwe hotspots als fancy en kitscherige winkels en tweedehandszaken, hippe koffiebars en kleine maar gezellige eettentjes. Tip: de beste en snelste manier om de stad te ontdekken is per fiets!

Geen camper?
Zin om meteen on the road te gaan naar één van onze favoriete Europese camperbestemmingen maar heb je geen camper? Geen probleem, Bij Goboony huur je makkelijk en voordelig een unieke camper direct van een eigenaar. Via het platform kan je makkelijk zoeken en 100% veilig reserveren. Verhuurders mogen enkel via Goboony verhuren als hun mobilhome jaarlijks is gekeurd en voorzien is van de juiste verzekering. Er zijn ook campers te huur waarin huisdieren welkom zijn!

Foto’s: alle afbeeldingen zijn vrijgegeven onder Creative Commons CC0 en afkomstig van platforms waarbij auteursrechtenvrije afbeeldingen en video’s worden gedeeld zoals Pixabay, Pexels, Unsplash, Stocksnap, Wikimedia commons en Instagram.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *