citytrip berlijn

Citytrip Berlijn: ontdek deze nieuwe hoogtepunten

De Duitse hoofdstad herleeft en zet meteen nieuwe hoogtepunten in de kijker. Zoals de nieuwe metrolijn die verschillende belangrijke bezienswaardigheden verbindt. En weer werd Berlijn bekroond als de Duitse gastronomische hoofdstad met 25 sterrenrestaurants én 32 Michelinsterren! We zetten de nieuwste zeker zien en doen voor je citytrip Berlijn op een rij.

Nieuwe metrolijn verbindt belangrijke Berlijnse bezienswaardigheden
Het nieuwe traject van de U5-metrolijn verbindt vele culturele attracties tussen Alexanderplatz en de Brandenburger Tor. De drie nieuwe stations – Rotes Rathaus, Museumsinsel en Unter den Linden – liggen vlak bij een aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals de Berliner Dom en het beroemde Staatsoper operahuis. Deze nieuwe metrolijn is een aanrader als je snel alle hoogtepunten wil zien tijdens je (eerste) citytrip Berlijn.

citytrip berlijn

Humboldt Forum: het nieuwe culturele centrum van Berlijn
In het historische centrum van Berlijn opent het nieuwe Humboldt Forum haar deuren als één van de toonaangevende culturele centra van Duitsland. Op een tentoonstellingsruimte van ongeveer 30.000 vierkante meter zie je de drie kernthema’s: de geschiedenis van de locatie, de gebroeders Humboldt en het kolonialisme. Bovendien wil het Humboldt Forum ook een platform bieden voor dialoog en de uitwisseling van ideeën.

Herontdek wereldberoemde kunst in de Neue Nationalgalerie
In de zomer van 2021 heropent bovendien één van de belangrijkste kunstadressen van Berlijn: de Neue Nationalgalerie in het Kulturforum. Dit gerenommeerde museum van de wereldberoemde architect Mies van der Rohe vormt een architectonische aanvulling op het moderne stadscentrum rond de Potsdamer Platz. Je vindt er belangrijke kunst uit de 20ste eeuw: van kubisme en surrealisme tot Amerikaanse colour field painting.

Berlijn: gastronomische hoofdstad van Duitsland
Dankzij het creatieve culinaire aanbod, beschouwt men Berlijn als een van ’s werelds meest populaire bestemmingen voor fijnproevers. Gevestigde sterrenkoks, maar ook culinaire nieuwkomers experimenteren met avant-gardistische of net heel traditionele smaken. De culinaire trends staan garant voor een divers en inspirerend eetavontuur. Momenteel telt Berlijn 25 restaurants met in totaal 32 Michelinsterren. Geen wonder dat de restaurantgids Michelin, Berlijn weer uitriep tot gastronomische hoofdstad van Duitsland 2021.

citytrip berlijn

Meer Berlijn
Wil je tijdens je citytrip Berlijn ontdekken als een local? Ga dan op pad in de gevarieerde wijken van de 12 stadsdelen van Berlijn. Je vindt er architectonische en culturele pareltjes maar ook drie UNESCO Werelderfgoedlocaties. Om tussendoor op adem te komen, kun je terecht in een van de prachtige parken, tuinen, bossen, rivieren of meren van de stad. In geen enkele andere grote stad liggen groen en cultuur namelijk zo dicht bij elkaar als in Berlijn.

Reis je met het gezin? Goed nieuws! Berlijn is een van de meest gezinsvriendelijke steden van Europa. De stad biedt meer dan 1.850 speelplaatsen. Verder vind je er de grootste trampolinehal van Duitsland, het modernste planetarium van Europa en de dierentuin met de meeste diersoorten ter wereld.

Cultuurliefhebbers kunnen zich in de zomermaanden verheugen op een gevarieerd cultureel openluchtprogramma. Zo is er onder meer het Carnaval der Kulturen op 15 augustus, het Feest van het Licht van 3-12 september of de beroemde marathon van Berlijn van 25-26 september.

Nieuwe internationale luchthaven van Berlijn (BER)
In het zuidoosten van Berlijn opende de nieuwe internationale luchthaven van Berlijn (BER). Als modern knooppunt voor het luchtverkeer zal de luchthaven de stad in de toekomst verbinden met alle belangrijke luchthavenknooppunten van Europa. De regionale trein RB22 verbindt treinstation Flughafen BER Terminal 1-2 en centraal station Potsdam Hauptbahnhof. Rekening op een reistijd van één uur.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Berlijn | Internet: visitberlin.de/en/what-open-berlin
Toerisme Duitsland | Internet: germany.travel/en/home.html en germany.travel/nl/ms/vakantie-duitsland/vakantie-duitsland.html (Nederlandstalig)
Bereikbaarheid
Trein Brussel naar Berlijn | Met overstap in het hoofdstation van Keulen (Köln Hbf). Met de hogesnelheidstrein leg je de trip van bijna 800 km in minder dan zeven uur af. Je arriveert midden in het centrum van de Duitse metropool. | Vertrek: 13-tal verschillende vertrekuren vanaf 6u24 tot de laatste trein tussen 19u56 en 21u52, afhankelijk van je vertrekdag.
Met de auto rijd je in een 8-tal uur van Brussel naar Berlijn
Met het vliegtuig ben je er in anderhalf uur. Vanaf Brussels Airport heb je keuze uit 1 à 2 vluchten per dag.
Meer tips
Plan je je citytrip Berlijn voor het eerst? Lees dan het artikel Berlijn voor beginners.
In Budgetvriendelijk Berlijn: zo pak je het aan vind tips voor meer waar voor je geld!
En tenslotte neemt reisreporter Steven je mee dwars door de Berlijnse Muur, van verleden naar toekomst.

Beeldmateriaal: © visitberlin en germanytravel.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *