Op de leukste terrasjes in Vlaanderen is het altijd vakantie

Niets zo leuk als nagieten van een wandeling, fietstocht of uitstap op een gezellig terrasje. Of gewoon zomaar, zonder reden even pauzeren bij een hapje of drankje. Het voelt altijd als een minivakantie! Wij zochten voor jou bijzondere terrasjes in Vlaanderen. En uiteraard hoort bij elk terras een uitstap!

Het enige wat we niet vonden is een excuus om je niet(!) te installeren op een van deze gezellige terrasjes in Vlaanderen. Bovendien is er overal voldoende ruimte om je zonder zorgen neer te vleien en te genieten!

PROVINCIE ANTWERPEN

terrasjes in Vlaanderen
Melkerij Peerdsbos
Het Peerdsbos behoort tot de mooiste bossen in de stadsrand van Antwerpen. Het bos is zowel voor gezinnen als natuurliefhebbers een leuke daguitstap. De lange rechte dreven maken het wandelen met buggy of rolstoel gemakkelijk. Midden in het bos vind je brasserie De Melkerij, waar je even kan uitrusten terwijl kinderen ravotten in de aangrenzende speeltuin of een partijtje minigolf spelen. Aan de rand van het bos is er het uitdagende Stoerwoud in het provinciaal sportcentrum.
Adres: Bredabaan (Plataandreef) 93, 2930 Brasschaat | Tel: 03 651 81 03 | Internet: melkerij-peerdsbos.be
Zien, doen of beleven: wandelen (via de wandelknooppunten), Groene Haltewandeling en de GR 12 lange afstandsroute lopen door het Peerdsbos.


Plaasj Kaffee
Hier is het smakelijk stranden, bloklettert de slogan van deze trendy stek. En dat klopt, want deze ‘strandbar’ is gelegen aan het strand van Sint-Anneke. Vanaf het terras zie je het scheepsverkeer en heb je een fantastisch zicht op de Schelde en sinjorenstad Antwerpen.
Adres: Wandeldijk 1, 2050 Antwerpen-Linkeroever | Tel: 03 722 19 19 | Internet:  plaasj.be
Zien, doen of beleven: strandwandelen en genieten van weidse panorama’s. Vanaf rechteroever fiets of wandel je er makkelijk naartoe via de voetgangerstunnel en de jachthaven. Voor de kinderen is er een veilige hindernissenspeeltuin en een aparte indoorspeeltuin.


MIKA museumcafé
Dit museumcafe met terras is gelegen in het openluchtmuseum Middelheim. Een bezoek aan het gerenoveerde Middelheimkasteel en het unieke beeldenpark bevelen we je van harte aan.
Adres: Middelheimlaan 63, 2020 Antwerpen | Tel: 0470 53 11 54 | Internet: mi-ka.be
Zien, doen of beleven: Middelheimmuseum of wandeling door het beeldenpark.


Perron Noord
Vroeger een militair opleidingscentrum, vandaag is Perron Noord in Brasschaat een sociaal project in het groen met een ruim terras en een speelweide. Je kunt hier spoorfietsen of naar de zweefvliegtuigen kijken.
Adres: Licht Vliegwezenlaan 11, 2930 Brasschaat| Tel: 0474 48 16 03 | Internet: perron-noord.be
Zien, doen of beleven: spoorfietsen.


Boshuis
Aan de rand van natuurdomein De Averegten kan je na een verkwikkende wandeling of fietstocht door de omgeving op adem komen in het Boshuis. Bij het tof cafeetje hoort een grote speeltuin waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten.
Adres: Boonmarkt 12, 2220 Hallaar | Tel: 015 65 67 86 | Internet: boshuis-hallaar.be
Zien, doen of beleven: verschillende bewegwijzerde wandelingen doorkruisen het bosrijke gebied.


Boswachtershuis
Achter het prachtige neogotische kasteel van gravin Jeanne de Merode (Het Nieuw Kasteel van Westerlo in de volksmond) ligt het Boswachtershuis. Tegelijk is het de ingang van het natuurgebied de Beeltjens. In de speeltuin zijn speelzones voor verschillende leeftijden. Grotere kinderen kunnen zich wagen aan de avonturenzone met klauterparcours, wigwams en loopbruggen.
Adres: Papedreef 1, 2260 Westerlo | Tel: 014 54 79 38 | Internet: boswachtershuis.be
Zien, doen of beleven: wandelen langs water en kastelen

PROVINCIE LIMBURG


​​Maasbrasserie ’t Tegelhuuske
Sfeervol én een van de mooiste terrassen van Limburg dat omringd is door het water van de Maas. Vanaf elke tafel heb je een uniek zicht op de Maasplassen en de Nederlandse grens aan de overkant. Adres: Maasdijk 1 bus 1,  3640 Ophoven – Kinrooi  | Tel: 089 56 78 26  | Internet: casamosa.be
Zien, doen of beleven: bezoek in Kinrooi de kleurrijke en prachtig gerestaureerde Sint Martinuskerk.


Westpunt
Zin om gewoon even te chillen in een strandstoel? Het kan in Westpunt, een uniek hoekje aan de rand van het kanaal even buiten het centrum van Hasselt.
Adres: Hoogbrugkaai 91, Hasselt | Tel: 011 21 25 70 | Internet: westpunt.be
Zien, doen of beleven: daguitstap Hasselt.


Commanderie 7
In de Voerstreek vind je de oudste viskwekerij van België. Een ideale plek om te verpozen na een stevige wandel- of fietstocht. In de schaduw van het kasteel heb je vanop het terras zicht op de vijvers.
Adres: Commanderie, 7, 3792 Sint-Pieters-Voeren | Tel: 0479 539 046 | Internet: commanderie7.com/nl/brasserie
Zien, doen of beleven: bezoek al dan niet geleid het kasteeldomein.

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

Het Moment
Binnen de abdijmuren van de Norbertijnen kan je proeven, beleven en genieten van 5 unieke Averboodse streekproducten. Het gezellig en groot terras biedt zicht op de prachtige abdijsite.
Adres: Abdijstraat 1, 3271 Averbode | Tel: 013 69 99 34 | Internet: averbodemoment.be
Zien, doen of beleven: bezoek de Norbertijnenabdij of stippel je wandeling uit op het wandelnetwerk de Merode


Bistro Het Vinne
Met twee aangename terrassen en een speeltuin gelegen aan het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen mag je wel zeggen dat deze bistro een bijzondere ligging geniet. Vlakbij het terras ligt een toegankelijke en thematische speeltuin met onder andere klautertunnels en kruipbuizen.
Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw | Tel: 011 72 57 05 | Internet: bistrohetvinne.be
Zien, doen of beleven: 4 wandelingen voeren je rond het Vinne. Onderweg is er een uitkijktoren en een zintuigenbeleefpad.


De Drie Fonteinen
Als je in Vilvoorde naar Petit Versailles vraagt, verwijzen de locals je naar het Kasteeldomein Drie Fonteinen. Het terras van de brasserie geeft uit op de prachtige neoklassieke Franse tuin met geometrische grasperken.
Adres: Beneluxlaan 32, 1800 Vilvoorde | Tel: 02 251 95 73 | Internet: dedriefonteinen.be/nl
Zien, doen of beleven: dwars door het domein voeren het Holle Wegen wandelpad en de Kanaalroute (fietsroute).

PROVINCIE OOST-VLAANDEREN


De Bosbaar
Wat startte als een pop-up bosbar bleef open als de gezellige Bosbaar. Dit straffe terras is letterlijk gelegen in het midden van het Kluisbos. En daarom is dit dé ideale plek om uit te blazen na een stevige boswandeling.
Adres:  Vierschaar 1, 9690 Kluisbergen| Tel: +32 486 12 30 12| Internet: facebook.com/bosbaar
Zien, doen of beleven: wandeling doorheen het Kluisbos of naar de top van de Kluisberg. Daar staat de Toren, een oude uitkijkpost uit de tijd van Napoleon. Check voor extra wandelingen: visitwapi.be/nl/dompel-je-onder-de-natuur/over-de-bergen

Kasteel La Koer Warande
Dit kasteeltje met terras kijkt uit over de ligweide, openluchtzwembad, speeltuin en visvijver van het sport- en recreatiedomein de Warande. Tip: proef er zeker eens het lokaal straf streekbiertje Uitzet.
Adres:  Warandelaan 14, 9230 Wetteren | Tel: 0479 41 10 41 | Internet: kasteeltje.eu
Zien, doen of beleven: je kan genieten in domein de Warande of de Scheldeverentocht fietsen.

PROVINCIE WEST- VLAANDEREN


Pacific Eiland
Omstreeks 1640 legden de Spaanse bezetters dit eiland aan om de vijand af te schrikken en als munitiedepot. Nu is dit een oase in ’t groen met 3 zonneterrassen.
Adres:  Eiland 2, 8900 Ieper | Tel: 057 20 05 28| Internet: pacificeiland.be
Zien, doen of beleven: stadsbezoek Ieper, voor de kinderen is er een speeltuin en je kan er bootjes huren.


Belgium Pier
Als een stenen navelstreng verbindt de 350m lange promenade de enige Belgische pier met het vasteland. Het ronde platform lijkt net een dobberende taart. Op het terras geniet je, al dan niet beschut achter glas, van een prachtig uitzicht op de kustlijn.
Adres:  Zeedijk 261, 8370 Blankenberge | Tel: 050 43 37 50 | Internet: belgiumpier.be/nl
Zien, doen of beleven: leef je uit op een gekke fiets op de velodroom of wandel naar Zeebrugge via de duinengordel De Fonteintjes.

Koninginnehof
In de koningin der badsteden kan en mag een ‘koninklijk terras’ niet ontbreken. Te midden van het Maria Hendrikapark, aangelegd in opdracht van Koning Leopold II, vind je het Koninginnehof. Vanaf de aanleg van het ‘Bois de Boulogne’, zo noemde men lokaal het park, was er op het eilandje al een drankgelegenheid: La Laiterie Royale.
Adres:  Platanendreef 1, 8400 Oostende | Tel: 059 80 04 54 | Internet: koninginnehof.be
Zien, doen of beleven: neem de tijd voor een wandeling doorheen het landschapspark.

Hebben we leuke of gezellige terrasjes in Vlaanderen gemist?

Vertel ons dan hieronder in een reactie welke terrasjes in Vlaanderen niet mogen ontbreken in deze lijst. We zijn we benieuwd naar jouw suggestie. Vertel ook waarom je dat enige terrasje zo bijzonder vindt

P.S. prachtige foto’s geschoten van leuke terrasjes in Vlaanderen?

Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

📌 Pin nu en plan later


Beeldmateriaal: © vermelde horecazaken met terrasjes in Vlaanderen.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *