Herfstwandeling-Heverleebos

Mysterieuze en sprookjesachtige boomsculpturen sieren herfstwandeling in Heverleebos

Tijdens de herfst tooien boombladeren de natuur in een prachtig kleurenpallet dat varieert van geel, oranje tot rood en bruin. Een moment om al je zintuigen te prikkelen en je batterijen op te laden. Vol wandellust ging reisreporter Delphine samen met haar vriendinnen op herfstwandeling in Heverleebos.

Voor heel wat mensen is de herfst het favoriete seizoen om de natuur in te duiken. Er valt dan in het bos altijd wel wat te zien en te beleven. In het Groot Wandelboek Vlaanderen viel mijn oog op een leuke route voor een prachtige herfstwandeling in Heverleebos. Tijdens de wandeling ontdekten we de mysterieuze en sprookjesachtige boomsculpturen op het ‘Pad van Ad’.

Herfstwandeling in Heverleebos

Herfstwandeling in Heverleebos
Deze rustige herfstwandeling vertrekt aan het informatiepaneel vlak naast de parking van restaurant Spaans Dak. Het eerste stukje is niet aangegeven door knooppunten. Je vertrekt langs het padje omhoog met de slagboom (rechts van je als je voor het paneel staat). Nadien ga je links en dan neem je de eerste afslag rechts. Je volgt dit pad even tot aan een klein verhard straatje. Hier ga je naar rechts tot aan de Waversebaan en dan sla je links af. De Waversebaan volg je tot je rechts de Reigerstraat kan inslaan. Je wandelt tot over de treinsporen en iets verder kan je wandelknooppunten volgen.

Ter info:

  • deze herfstwandeling in Heverleebos liepen we tijdens de coronaperiode. Dit noodzaakte ons een lunchpakket mee te nemen. Niet erg, want die picknick onderweg vonden wij net gezellig!
  • Voorzie tijdens ‘nat weer’ in een paar goede wandelschoenen. Waarom? Dat zie je in het videoverslag wel!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Oud-Heverlee | Internet: www.oud-heverlee.be/thema/2844/toerisme
Toerisme Vlaams-Brabant
| Internet: www.toerismevlaamsbrabant.be
Herfstwandeling Heverleebos
Afstand | 14 km
Vertrek – en eindpunt
| Restaurant Spaans Dak
Knooppunten | 102 – 211 – 210 – 213 – 212 – 102 – 101 – 108 – 131 – 130 – 109 – 126 – 110 – 125 – 123 – 124 – 19 – 18 – 17 | Na knooppunt 17 wandel je nog even rechtdoor. Daarna neem je het padje rechts. Zo kom je terug aan bij restaurant Spaans Dak | Deze wandeling kan je uitwerken op de routeplanner van wandelknooppunt.be. Daarna kan je een handig kaartje waarop de knooppunten staan vermeld, downloaden en printen.
Parkeergelegenheid | De parking van restaurant Spaans Dak is gereserveerd voor klanten! Maar, naast frituur Zoet Water (Maurits Noëstraat 15a, 3050 Oud-Heverlee) is er een grote parking. Vanaf daar zie je aan de overkant van de vijvers restaurant Spaans Dak.
Wandelgids| Deze wandeling staat beschreven in het Groot wandelboek Vlaanderen | ISBN 978-94-014-5221-2
Video
Beelden en montage | © Delphine Guillé
Muziek | Internet: www.bensound.com

📌 Pin nu en plan laterHerfstwandeling in Heverleebos

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *