citytrip nantes

Een citytrip Nantes zal al je zintuigen verbazen

De poort tot de Loirevallei en Bretagne is Nantes. In amper vijf uur spoor je zorgeloos naar deze bruisende stad van het goede leven. Nantes heeft alles voor een verrassende citytrip. Ga mee op bezoek bij Jules Verne, vergaap je op artistieke ‘folies’ en geniet van het lekkere culinaire aanbod.

Veel verrassende hoekjes in NantesLe voyage toont het kunstzinnige karakter van Nantes
Volg de groene lijn
Geen betere manier om de highlights en bijzondere kunstwerken te ontdekken dan de groene lijn te volgen. De Voyage is een kunstroute die je langs permanente street art kunstwerken voert. Geen saaie stadswandeling maar een heuse hippe ontdekkingstocht die zelfs kinderen weet te prikkelen. Deze twaalf kilometer lange wandeling loopt kriskras door verschillende wijken van de stad, langs de leukste straten, authentieke pleinen en bezienswaardigheden van artistiek Nantes. Een stadsplan of minigids heb je niet nodig!

Boegbeeld van Nantes
In het kasteel van de hertogen van Bretagne, waar in 1477 Anna van Bretagne de latere koningin van Frankrijk, werd geboren, vind je nu het geschiedkundig museum van Nantes. Rond het kasteel ontwikkelde zich een gezellige binnenstad met een wirwar van straatjes. De stadswijk Quartier Graslin in het centrum met zijn belle époque winkelpanden en jugendstilcafe’s is absoluut een wandeling waard.

Unieke 19de eeuwse winkelpassage
Langs de gerenommeerde Place Royale bereiken we de Passage Pommeraye, een winkelgalerij met een monumentale trap die aantoont hoe rijk de stad vroeger was. Op drie verdiepingen herbergt ze een verscheidenheid aan verassende winkeltjes onder een glazen koepel. De oudste handelszaken en brasseries van de stad liggen in de onmiddellijke omgeving.

Wat moet je gezien hebben in Nantes?

Bizarre machines op L’île de Nantes
Het vijf kilometer lange eiland tussen de twee armen van de Loire, waar vroeger de scheepswerven lagen, is een plaats waar we onze ogen uitkijken. Vreemde  machines, sprookjesachtige draaimolens en bewegende creaties, ontworpen door ambachtslui en kunstenaars, brengen nieuw leven op deze industriële site. Deze zomer opent de Carrousel des Mondes Marins, een drie verdiepingen hoge draaimolen.

Hoofdstad van de Muscadet
De regio Atlantische Loire staat op de eerste plaats van de biologische tuinbouw. De producten uit de zee en de tuinbouw vormen samen met de vele zoetigheden en het zout van de streek een culinair kruispunt in Nantes. De vroegere koekjesfabriek LU is nu het Lieu Unique (L.U.), een trendy cultuurtempel. Toch staat een crumble van LU biscuits nog bijna op elke menukaart, net zoals de Sint-Jakobsschelpen. Ook de witte Muscadetwijn, die ten zuiden van Nantes geproduceerd wordt, zal niet ontbreken, ideaal bij een zeevruchtenschotel.

Slapen in ongewone logies
In de agglomeratie van Nantes is er een keuze uit ruim honderd hotels. Ook particulieren stellen kamers beschikbaar in en rond het stadscentrum. Je vindt hier enkele ongewone logies. Zo kun je slapen in een kunstwerk: in Villa Cheminée droom je van Jules Verne in een vijftien meter hoog huisje met uitzicht op de Loire. Een fantastische wereld kunnen gasten ook beleven in de zes kamers van Château du Pé.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Nantes | Internet: nantes-tourisme.com
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl
Bereikbaarheid
TGV |
Bezienswaardigheden
Le voyage à Nantes | wandeling die de groene lijn volgt | Internet: levoyageanantes.fr
Les  Machines de l’île
| Les chantiers | bd. Léon Bureau, 44200 Nantes | Internet: lesmachines-nantes.fr
Eten en drinken
Art nouveau brasserie la Cigale
| Place Graslin, 44000 Nantes | Tel: +33 (0)2 51 84 94 94 | Internet: nantes-tourisme.com/fr/patrimoine/la-cigale
Restaurant*bistrot-wijnbar Bé2M | Internet: facebook.com/Be2Mbistrotepicerie

Lees meer over de regio Pays de la Loire: reisreporter.be/tag/loire

Bezocht je reeds Nantes?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen. En beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons dan weten met een reactie hieronder.

P.S. Ter plekke prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

? PIN nu en plan latercitytrip Nantes

Beeldmateriaal: © toerismedienst Nantes

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *