Krijg ‘Grote Goesting’ in de Westhoek

Vanaf de paasvakantie 2021 trakteert de Westhoek op tal van toeristische lekkernijen onder de naam ‘De Grote Goesting’. Op het programma? Diners en picknicks op uitzonderlijke locaties en nieuwe fiets- en wandelroutes om die calorieën er terug af te krijgen!

Joie de vivre
De Westhoek blijft in deze coronacrisistijd inzetten op toeristische vernieuwing. Daarom probeert Toerisme Westhoek potentiële bezoekers de volgende maanden te verleiden met ‘joie de vivre’ als centrale invalshoek. Het nieuwe streekthema voor dit en volgend jaar luidt ‘De Grote Goesting.’ Het themajaar start in mei. Dan krijgen bezoekers een letterlijke en figuurlijke proeverij van de streek voorgeschoteld.

westtoer

Franse streekproducten
Op de toeristische agenda staan diners en picknicks op uitzonderlijke locaties zoals een chalet met zicht op de wijnvelden, een belevingsboerderij of een bassin van een leeg zwembad. Daartoe worden streekproducten uit Noord-Frankrijk aangevoerd. Het succes van originele bier- en wijnbelevingen, culinaire vertelwandelingen, picknicks en het rondreizend muziektheater ‘Zalige Zonden’ in de streekmusea van de Westhoek staat nu al vast. Alle informatie daarover vind je op een gedetailleerde activiteitenkalender.

Panoramische uitkijkpunten
Nog dit jaar opent Westtoer twee nieuwe panoramische uitkijkpunten in de Westhoek: de 48 meter hoge Sint-Niklaastoren in Veurne die gratis toegankelijk is en de 37 meter hoge Sint-Niklaaskerk in Mesen. Fietsers worden verwend met vier nieuwe panoramaroutes op het fietsnetwerk in de Westhoek. De routes combineren een vijftiental uitkijkpunten.

Westtoer

Wandelen en fietsen
In de zomer opent het nieuwe wandelnetwerk ‘De Blankaart.’ Het brengt wandelaars naar de overstroombare IJzerbroeken en het natte weidelandschap langs de IJzer en het kanaal Ieper-IJzer. Het provinciedomein IJzerboomgaard in Diksmuide en het bezoekerscentrum De Blankaart in Woumen zijn ideale vertrekpunten. De nieuwe icoonfiesroute ‘Frontroute 14-18’ loopt van Nieuwpoort tot Mesen. Nog een nieuwe fietsroute is in Koekelare-Kortemark het traject ‘Met Jaek en Nink op zoek naar de vink.’

Over kunst en klank
Poperinge kijkt uit naar de veertigste editie van het Kunstenfestival Watou. Van 3 juli tot 5 september zijn liefhebbers van beeldende kunst en poëzie in open ruimte welkom in het grensdorp. Naast een dagje Watou spreekt een ruimer fietstraject en kunst buiten de gemeente hen misschien ook wel aan. Op 25 juni opent in Dranouter de ‘Klankmakerij’ de deuren, een interactief traject met doe-opdrachten rond ‘klanken’ voor families, vriendengroepen en scholen.

Westtoer

PRAKTISCHE INFORMATIE
De Grote Goesting | activiteiten en data blijven afhankelijk van de coronamaatregelen. Praktische info: www.toerismewesthoek.be/grotegoesting

De nieuwe toeristische kaarten over de Westhoek en De Groote Oorlog zijn gratis te verkrijgen. Ook de nieuwste editie van de streekpocket  ‘De Grote Goesting’ en de Westhoek-voordeelpas 2021 zijn gratis verkrijgbaar in de toerismekantoren en bij shop.westtoer.be

Foto’s: © Westtoer

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *