Verken de nieuwe Hoppelandfietsroute in de glooiende Westhoek

Wie deze kerstvakantie de benen wil strekken, rept zich best naar de Westhoek. Verken de nieuwe Hoppelandfietsroute en ontdek de glooiende streek rond Poperinge. Een 53 kilometer lange lus voert je langs fantastische vergezichten en heerlijke afdalingen, maar toont je ook de zware geschiedenis van het prachtige Hoppeland.

De streek rond Poperinge wordt ook wel Hoppeland genoemd, naar de imposante hoppevelden die de regio rijk is. Hop voegt smaak toe aan bier en zorgt voor een langere bewaring. De Hoppelandfietsroute brengt je dan ook langs ambachtelijke brouwerijen die de lekkerste streekbieren produceren.

Het bosrijke kasteeldomein De Lovie maakt sinds kort ook deel uit van de route. Het kasteel dateert van 1856 en is opgetrokken in neoclassicistische stijl. Het park eromheen is beschermd als dorpsgezicht en verschillende parkelementen zijn beschermd als monument. Op het kasteeldomein wonen jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap die er de nodige zorg en rust krijgen.

De Sixtusbossen op het kasteeldomein zijn de thuishaven van de grootste reeënpopulatie van de Westhoek. Fiets verder en duik opnieuw het groen in in het Helleketelbos en het stadspark De Bommelaer. Deze uitgestrekte bossen herbergen heel wat bijzondere fauna en flora. In Watou word je nadien getrakteerd op een streepje kunst en nog wat verder leer je over de geschiedenis van de streek. De vele littekens van de Eerste Wereldoorlog hebben dit landschap dan ook erg getekend.

De nieuwe Hoppelandfietsroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Wil je meer te weten komen over de highlights zoals het Hopmuseum, Talbot House, De Zonnegloed en bezoekerscentrum Lijssenthoek? Koop dan de viertalige brochure met kaart. Die kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer: www.shop.westtoer.be

Benieuwd naar meer dichtbijhuistips op de fiets?
Neem dan een kijkje in onze rubriek: fietsen

Veel fietsplezier!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *