Vijf meerdaagse hondvriendelijke wandeltrips in de Leiestreek

Toerisme Leiestreek lanceert vijf meerdaagse hondvriendelijke wandeltrips in de Leiestreek. Deze vijf ‘uitstappen met de hond’ zijn kant-en-klare routes vanuit ‘honden welkom’ logies. Ze voeren je langs de mooiste paden, de meest fotogenieke plekken en unieke adresjes of Leiespots.

Op vakantie met je trouwe viervoeter
Steeds vaker nemen toeristen hun trouwe viervoeter mee op vakantie. Het aantal mensen dat een hond in huis nam, groeide immers sterk door de coronapandemie. Logisch dus dat zij op zoek gaan naar leuke vakantie-ideeën met honden. In de trips wordt er gefocust op hondvriendelijke logies, mooie wandelroutes en creatieve en/of lekkere stopplaatsen.

Geniet van prachtige panorama’s en lekkere tussenstops
Wandel in het glooiende landschap tussen Leie en Schelde op de wandelnetwerken, of volg bewegwijzerde routes langs oude Leiearmen en geniet van prachtige vergezichten. Onderweg kan je op krachten komen met een (vooraf gereserveerde) picknick met lokale producten op een toplocatie, een heerlijke lunch op een gezellig terrasje en iets zoets of een lekker biertje bij een pop-up bar.

hondvriendelijke wandeltrips

Toerisme Leiestreek bundelt overzicht hondvriendelijke wandeltrips
Om op de website een overzichtspagina met de vijf hondvriendelijke wandeltrips samen te stellen, deed Toerisme Leiestreek een brede bevraging bij de toeristische sector. Katrien Six, Regiomanager van Toerisme Leiestreek vzw en zelf hondeneigenaar, was aangenaam verrast. Het viel haar op dat bij vele adresjes honden niet enkel toegelaten zijn, maar dat ze met open armen ontvangen worden. Soms genieten hondjes zelfs van een extraatje van het huis!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Leiestreek | Internet: www.toerisme-leiestreek.be/honden
Naast de trips vind je op de website ook een handig overzicht van alle hondenloopweides, wandelmogelijkheden, zwemlocaties, logeeradresjes en Leiespots waar honden welkom zijn.
Meer aangename wandelingen om samen te doen met je hond vind je in onze rubriek wandelen.
En kijk zeker naar de videoreportages:

  1. Mysterieuze en sprookjesachtige boomsculpturen sieren herfstwandeling in Heverleebos
  2. Impressies van een fotogenieke strandwandeling in Nieuwpoort

Wandel jij ook regelmatig met je hond?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring met hondvriendelijke wandeltrips. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Bron en foto’s: © Toerisme Leiestreek

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

Kampeertest: Vaude Rotstein 450 Donsslaapzak

Voor een meerdaagse hike in Ierland ga ik op zoek naar een slaapzak die aan enkele voorwaarden moet voldoen. Enerzijds moet de slaapzak warm zijn, maar ook lichtgewicht en compact. Anderzijds moet de slaapzak ruim zijn en lang genoeg voor mijn lengte (1,80 m). Aan deze voorwaarden werd ruimschoots voldaan door de Vaude Rotstein 450 donsslaapzak. Ik deel graag mijn ervaring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *