Beaufort21: buitengewone beelden aan zee

Voor de zevende keer kunnen wandelaars, fietsers, slenteraars, dagjesmensen en vakantiegangers die aan onze kust verblijven hun kunstzinnige hart ophalen. Tot 7 november 2021 staat daar ‘Beaufort21’ op de agenda, een kaleidoscoop proppensvol cultuur-historische beleving. En dat allemaal gratis!

beaufort21
In alle tien ku(n)stgemeenten
Onze kust telt 13 badplaatsen en 10 kustgemeenten. In ieder van die ku(n)stgemeenten staan telkens twee kunstwerken tegen een uniek kustdecor. In deze zevende editie van Beaufort gooien binnen- en buitenlandse kunstenaars hun werk in het publiek. Deze kunsttriënale mikt op een breed publiek dat gratis geniet van kunst, het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn weet te waarderen.

Van Beaufort21 naar een permanent beeldenpark
Voor de artistieke selectie van de kunstwerken tekent curator Heidi Ballet. Acht kunstwerken zullen na de tentoonstelling blijven staan en het permanent Beeldenpark Beaufort uitbreiden.
Het programma wordt aangevuld met performances die zich verspreiden langs de kustlijn. Tijdens de zomer wordt een muzikale creatie van kunstenaar Ari Benjamin Meyers  uitgevoerd in elke kuststad. De tien uitvoeringen gebeuren door ‘Die Verdammte Spielerei’ in samenwerking met lokale amateurensembles. Saâdane Afif sluit de lijst af met zijn project ‘Pirate’s Who’s Who’.

In eigen tempo
Bezoekers kunnen gedurende een langere periode aan eigen tempo en in de eigen bubbel de vele kunstwerken langs de kust bekijken. Spreiding in tijd en ruimte is perfect toepasbaar voor de Triënnale aan zee. Dit keer doen alle kustgemeenten aan de kunstbeeldenroute mee, ook Blankenberge.
Voor fietsers en wandelaars zijn trajecten uitgetekend langs de vele kunstwerken aan zee.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Beaufort | Internet: beaufort21.be
De kust | Internet: dekust.be/nl
Toerisme West-Vlaanderen | Internet: westtoer.be/nl
Locaties
Beaufort21 leidt langs:

 • De Panne: Laure Prouvost (FR) – Michael Rakowitz (USA)
 • Koksijde-Oostduinkerke: Els Dietvorst (BE) – Heidi Voet (BE)
 • Nieuwpoort: Goshka Macuga (PL) – Maarten Vanden Eynde (BE)
 • Middelkerke-Westende: Oliver Laric (AT) – Raphaela Vogel (DE)
 • Oostende: Rosa Barba (IT) – Monokino(BE)
 • Bredene: Rossella Biscotti (IT) – Nicolás Lamas (PE)
 • De Haan: Maen Florin (BE) – Jimmie Durham (US)
 • Blankenberge: Marguerite Humeau (FR) – Timur Si-Qin (DE)
 • Zeebrugge: Sammy Baloji (DRC) in samenwerking met In Flanders Fields Museum – Adrián Villar Rojas (AR) in samenwerking met Triënnale Brugge
 • Knokke-Heist: Jeremy Deller (UK) – Ruben Bellinkx (BE)
 • Performances: Ari Benjamin Meyers (US) met Die Verdammte Spielerei (BE) – Saâdane Afif (FR)
 • Nel Aerts (B) en Gert Verhoeven (B) slaan voor Beaufort 2021 de handen in elkaar en brengen nieuw werk dat in de zomer van 2021 vorm zal krijgen.

Check ook even volgende daguitstappen aan de kust:

Bezocht jij reeds één van de kunstwerken van Beaufort21 of van eerdere edities?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Tekst: Fons Jacobs
Beeldmateriaal: © Westtoer

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *