De mooiste winterwandelingen in Oostenrijk

Vergeet voor één keer die ski’s of snowboards. Wie op pad gaat met wandelschoenen in frisse berglucht geniet meer van sprookjesachtige landschappen, wit besneeuwde bossen en weidse uitzichten op de bergen. Winterwandelingen in Oostenrijk worden steeds populairder bij jong, oud en families. Wij tippen enkele van de mooiste wandelgebieden.

winterwandelingen in Oostenrijk

Winterwandelen in Kufstein
Onze tips voor de mooiste winterwandelingen in Oostenrijk starten we in het Kufsteinerland. Deze regio biedt een verscheidenheid aan prachtige winterwandelpaden rond de vestingstad Kufstein, zijn acht pittoreske dorpjes en de grotendeels bevroren Thiersee. De lengte van de wandelingen varieert van korte, gemakkelijke tot uitdagende wandelingen. De routes leiden langs rustige bossen door het natuurreservaat van het Kaisergebergte, valleien en gehuchten, naar alpenweiden en grandioze uitzichtpunten. Voor gezinnen is er de rodelwandeling, waarbij je de ‘terugreis’ naar beneden sleedt. Voor wie wil zijn er ook begeleide wandelingen.

winterwandelen in oostenrijk

Winterwandelen bij de Achensee
De Achensee behoort tot één van de droombestemmingen voor winterwandelen in Oostenrijk. Geprepareerde sneeuwpaden slingeren door het magische winterlandschap rond de Achensee. Populair en prachtig is de veertien kilometer lange tocht naar het Falzthurntal. Deze wandeling leidt van Pertisau door Natuurpark Karwendel. Onderweg kan je je opwarmen in één van de  verschillende hutten. En op krachten komen doe je met Tiroolse lekkernijen. Tip: ga op stap met de natuurparkwachters. Samen met jou gaan ze op de mooiste paden door het natuurpark op zoek naar planten, dieren en sporen in de sneeuw.

Mooiste winterwandelingen Oostenrijk

Winterwandelen in Reutte
Voor winterwandelingen in Oostenrijk is Reutte minder bekend. Jammer, want de Tiroolse natuurparkregio Reutte telt tweeëntwintig goed geprepareerde en bewegwijzerde winterwandelpaden. Er zijn zowel vlakke routes langs de dorpen aan de Lech als luswandelingen rond bevroren meren. Mag het iets pittiger, kies dan voor de uitdagende wandelingen met meer dan 500 meter hellingen. In de vakantieregio Reutte zijn acht hutten ook in de winter geopend om wandelaars te voorzien van Tiroolse specialiteiten. Wie liever in gezelschap wandelt, kan deelnemen aan een begeleide wandeling als onderdeel van het Aktiv Card-winterprogramma.

Geen zin om zelf af te dalen? Spring op het bergtreintje! © Bruno Loockx

Geen zin om zelf af te dalen? Spring op het bergtreintje! © Bruno Loockx

Winterwandelen in Seefeld
In de Olympiaregion Seefeld met zijn vijf vakantieoorden Seefeld, Leutasch, Mösern, Reith en Scharnitz nodigen honderdtweeënveertig kilometer vrijgemaakte en bewegwijzerde winterwandelpaden uit om te verkennen. Er zijn verschillende routesuggesties, zoals wandelingen met of zonder tussenstop bij een hut, lusvormige paden, een panoramaweg en een bospad. Dit zijn brede, vlakke paden voor ontspannende wandelingen in het dal en uitdagende routes door het Tiroolse berglandschap. Een aanrader is de vierdaagse winterwandeling met bagageservice en overnachtingen op de Wettersteinhütte. Getest en goedgekeurd: reisreporter Bruno verbleef er in Krumers Alpin Resort & Spa en ging er zelf ook op pad.

Ook paardensleetochten behoren tot de mogelijkheden in Filzmoos

Winterwandelen in Filzmoos
Buiten de pistes van het beroemde wintersportgebied Ski Amadé heeft Filzmoos vijftig kilometer geruimde winterwandelpaden. Afhankelijk van je conditie kies je er uit verschillende moeilijkheidsgraden en routelengtes. De panoramawandelpaden leiden door de met sneeuw bedekte bossen van Salzburger Sportwelt naar alpenweiden met indrukwekkende uitzichten. Tip: De twaalf kilometer lange, hooggelegen wandelroute op de Rossbrand bereik je snel en gemakkelijk met de Papageno-kabelbaan. Deze route mag je rekenen tot één van de mooiste winterwandelingen in Oostenrijk.

Vele winterwandelingen in Oostenrijk zijn kindvriendelijk

Winterwandelen in Schladming – Ramsau am Dachstein
De regio Schladming staat symbool voor klassiek wintersportplezier. Aan de voet van de Dachstein nodigt de indrukwekkende bergwereld uit om talrijke besneeuwde wegen te ontdekken. Hier wachten driehonderd kilometers goed onderhouden winterwandelpaden. Sommige paden, die tot vier meter breed zijn, leiden wandelaars naar een hoogte van duizendzevenhonderd  meter boven zeeniveau. Ook voor wie houdt van de actievere sneeuwschoenwandelingen of begeleide wandelingen is deze regio een absolute aanrader.

De mooiste winterwandelingen in Oostenrijk

Winterwandelen in het Zillertal
Velen associëren het Zillertal met de prachtige skigebieden: Zillertal Arena, Hintertuxer Gletscher, Penken of Fügen. Weinigen weten echter dat hier meer dan vierhonderd kilometer vrijgemaakte wandelpaden, afgezonderd van de drukke skipistes, wachten om beleeft te worden. Te midden van schitterende en unieke berglandschappen bieden dorpen als Zell, Gerlos, Wald, Königsleiten en Krimml tal van besneeuwde winterwandelwegen. De regio wil vooral families met kleine kinderen aantrekken. Het Zillertal is daarmee een aanrader voor meer- (of multi-) generatie vakanties (ouders, kinderen en grootouders).

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Kufstein – winterwandelingen | Internet: www.kufstein.com/nl/tirol-natuur/winterwandern-im-kufsteinerland.html
Toerisme Achensee | Internet : www.tirol.at/regionen/a-achensee/winterwandern
Toerisme Reutte | Internet: www.reutte.com/erleben/wintersport/winterwandern
Toerisme Seefeld | Internet: www.seefeld.com/nl/winter/winterwandelen/winterwandelen-idyllische-belevenissen-in-de-olympiaregion-seefeld
Toerisme Filzmoos | Internet: www.filzmoos.at/de/winter/winter-aktiv/winterwandern.html
Toerisme Schladming – Ramsau am Dachstein | Internet : www.schladming-dachstein.at/nl/winter/buiten-de-piste/winterwandelingen
Toerisme Zillertal | Internet: www.zillertalarena.com/nl/arena/winter/abseits-winterwandern.htmlwww.best-of-zillertal.at/nl/winter/winteractiviteiten/winterwandelen/
Toerisme Oostenrijk winterwandelingen | Internet: www.austria.info/nl/activiteiten/wintersport/winterwandelen

Klik en ontdek ook de winterwandelingen in Innsbruck

? PIN nu en plan laterMooiste winterwandelingen in Oostenrijk

Beeldmateriaal: © Toerisme Oostenrijk en beschreven toerismediensten

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *