wandelvakantie in Paznaun Ischgl

Beleef een ultieme wandelvakantie in Paznaun Ischgl

Hoe transformeert een populair skioord zich tot een heerlijk wandel- en culinair paradijs? Dat ontdek je in Paznaun Ischgl! De verborgen Oostenrijkse ‘zomerparel’ biedt adembenemende bergzichten, culinaire hoogtepunten en warme, familiale gezelligheid. Reisreporter én Bourgondiër Karel genoot er als god in…Tirol. Gruss Gott!

Bijzonder: een eiland in een dal
Ischgl is afgeleid van ‘Insel’ en betekent eiland. Het verwijst naar de heuvel waarop het dorp gelegen is in het Zuid-Westen van Tirol. De Silvretta Strasse loodst je in het Paznauntal langs gelijkaardige dorpjes als See, Kappl of iets verder Mathon en Galtür. Aan hotels of logementen ontbreekt het er niet dankzij de drukke winteractiviteiten. De regio telt ontelbare wandelwegen en tijdens de zomer geniet je van culinaire creaties in bepaalde berghutten. Zo’n ‘lekkere’ wandelvakantie in Paznaun Ischgl zag ik meteen zitten!

Party in een koeienstal
Ischgl telt minder dan tweeduizend inwoners. Allemaal helpen ze toeristen een fijne vakantie te beleven. Is het niet in het eigen familiehotel, dan als kok of uitbater van een transportdienst. Trek je de bergen in, dan vind je in winkels lekkere specialiteiten voor je bevoorrading of het nodige sport- of technisch materiaal. Heb je ‘s avonds nog energie over, dan kan je terecht in de beruchte ‘Kuhstal’ voor een après-hikefeestje!

wandelvakantie in Paznaun Ischgl

Aan wandelroutes geen gebrek in Paznaun Ischgl.

Topgastronomie in de berghutten
Dagelijks verlaat ik het dal via één van de vele zalige wandelpaden. Mijn bestemming is telkens één van de berghutten die deelnemen aan de ‘Culinaire Jakobsweg’. Je geraakt er via verharde slingerbaantjes maar geoefende klimmers klauteren steil rechtdoor tussen de planten en beekjes. Tip: voorzie enkelhoge bergschoenen en een fleecetruitje of -vest voor als je wat hoger rondloopt. Het is er heel wat frisser dan in de vallei. Tijdens de zomermaanden geniet je in zo’n berghut van topgastronomie met streekproducten volgens lokale tradities.

wandelvakantie in Paznaun Ischgl

Onderweg geniet ik van de kleurrijke fauna en flora terwijl op de achtergrond klaterende beekjes de stilte doorbreken.

Ongeziene culinaire verwennerij
Hoewel de Alpentaxi me heen en terug kan brengen, kies ik voor een intense wandeling. Onderweg pomp ik mijn longen vol frisse alpenlucht. Na een heerlijke douche zit ik telkens als herboren aan de eettafel. In Hotel Trofana brengen de creaties van topchef Martin Sieberer, bewierrookt door Michelin en Gault-Millau, me naar ongekende smaakbelevingen! Later ontdek ik misschien wel  het best bewaarde culinaire geheim: de keuken van familiehotel Tirol. Minder gekend door de ‘sterren’ recensenten maar mijn glimlach was nadien zelden gezien!

wandelvakantie in Paznaun Ischgl

Dankzij de Silvretta card all inclusive geniet je vele voordelen zoals onbeperkt gebruik van de Silvretta Kabelbanen.

Geniet van vele extra’s dankzij de Silvretta card all inclusive
Bergwandelen is vermoeiend, daar moeten we niet flauw over doen. Daarom kan je het jezelf comfortabeler maken met de Silvretta card all inclusive. Deze gratis kaart ontvang je bij aankomst in je accommodatie en biedt vele extra’s als: onbeperkt gebruik van de Silvretta Kabelbanen, de Landeckbussen, inkom in musea, openlucht- en overdekte zwembaden. Vriendelijke hoteliers helpen je graag met je vragen en wensen. Ze maken je er niet alleen wegwijs, voor je ‘t weet zit je met hen aan tafel te nippen van een straffe schnaps. Die typisch Oostenrijks Gemütlichkeit, het doet je wat!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Paznaun Ischgl | Internet: www.paznaun-ischgl.com/de
Toerisme Tirol | Internet: www.vakantie.tirol.at (Nederlandstalig)
Toerisme Oostenrijk | Internet: www.austria.info/be  (met meer info over #austriantime beleving)
Activiteiten
Kulinarische Jakobsweg |
Internet: www.ischgl.com/de/events/sommer-highlights/kulinarischer-jakobsweg/programm
Overnachten
Hotel Yscla | Dorfstraße 73 A-6561 Ischgl | Tel: +43 5444 5275 | Check beschikbaarheid van hotel yscla
Hotel Trofana Royal 5*S | Dorfstraße 95 6561 Ischgl | Tel: +43 (0)5444 600 | Check beschikbaarheid van hotel Trofana
Hotel Tirol | Dorfstraße 77 6561 Ischgl | Tel: +43 5444 5216 | Check beschikbaarheid van hotel Tirol
Eten en drinken
Restaurant Stüva | Internet: www.yscla.at/en/restaurant-ischgl | Dorfstraße 73 A-6561 Ischgl | Tel: +43 5444 5275
Transport
Vliegtuig | Vliegen via Zürich of München of via Frankfurt naar Innsbruck en dan met Alpentaxi | Check op vliegtickets.be voor de goedkoopste vluchten.
Alpentaxi | Luchthavenvervoer tot in Ischgl | Internet: www.alpentaxi.at/de/alpentaxi-ischgl.html
Wagen | Brussel – Ischgl = 860 kilometer snelweg A8 via Stuttgart (Tirol-Vorarlberg) | afslag Pians/Paznaun/Ischgl
Handig om te weten
Koop hoteltickets online en geniet van vele kortingen en voordelige formules!
Kennis Duits | niet noodzakelijk, men begrijpt ook vlot Engels
Rustige momenten | Ischgl staat vooralsnog bekend als skioord in de winter. In de zomer is het nog eerder rustig.

Klik en ontdek meer over de Oostenrijkse regio Tirol viareisreporter.be/tag/tirol

© Tekst & foto’s Karel De Rudder –  Coverfoto Tourismusverband Paznauntal-Ischgl

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *