Oost-Nederland weerribben

Laat je verrassen door Oost-Nederland

Wie van natuurschoon houdt, bruisende steden en schilderachtige dorpjes, kan niet voorbij aan het oosten van Nederland. Overijssel en Gelderland zijn twee hotspots voor natuur- en levensgenieters. Culturele bijzonderheden, afwisselende landschappen, avontuurlijke routes: Oost-Nederland biedt veel mogelijkheden om een korte vakantie door te brengen. En daarom getipt door onze redactie!

Oost-Nederland rivierenland

Het ritme van de rivieren, uiterwaarden en dijken maken Rivierenland uniek!

Verrassend en veelzijdig Oost-Nederland
Onze redactie ontdekte dat er tussen het Rivierenland in het zuiden en Waterreyk Weerribben Wieden veel te beleven valt. En dat alles op slechts een enkele uurtjes autorijden van België. Deze regio behoort tot één van de meest bijzondere gebieden van Nederland en biedt vooral bovenal rust en ruimte. Het uitgebreide fiets- en wandelroutenetwerk voert je langs pittoreske dorpjes, over rustige landweggetjes en dijken langs rivieren. Onderweg geniet je als fietser of wandelaar van prachtige uitgestrekte vergezichten.

Giethoorn Nederland

In Giethoorn verplaats je je met bootjes op de grachten en passeer je mooie rietgedekte boerderijen op de vele veeneilandjes.

Wie van rust en natuur houdt, bevelen we een uitstap aan met een kano of elektrische in deze waterrijke gebieden van Oost-Nederland. Stuur dan zeker, voorzichtig en rustig, je bootje eens tussen de rietkragen door. Je spot er ongetwijfeld verrassend veel watervogels. Tip: plaats een bezoek aan het schilderachtige Giethoorn op je to-do lijst. Dit waterstreekdorp in de kop van Overijssel bezoek je net als Venetië best per bootje.

Oost-Nederland Kampen

Hanzestad Kampen is een van de vele leuke bruisende steden in Oost-Nederland

Hartverwarmende gastvrijheid en culinaire verwennerij
In Oost-Nederland is gastvrijheid verankerd in de volksaard. En dus als vanzelfsprekend ontvangt men je vrolijk en hartverwarmend. Een gevarieerde streekkeuken vormt het tongstrelende bewijs dat dit deel van Nederland in velerlei opzichten naar méér smaakt. Sallandse asperges, Achterhoekse wildgerechten, ‘Veel Luwe’-streekproducten en traditionele menu’s uit de Hanzesteden gaan er evengoed in als de Deventer koek! De chef-koks in de vele prima hotels en restaurants houden ervan om het hun gasten culinair te verwennen. Tip: in Zwolle creëert, de internationaal bekende chef-kok, Jonnie Boer  in driesterren-restaurant De Librije heerlijke, smaakvolle gerechten.

Kasteel Ammersoyen

In het vlakke Rivierenland spot je spannende kastelen zoals slot Ammersoyen.

Overnachten
Oost-Nederland telt een groot logiesaanbod. Dat maakt een ruime keuze mogelijk voor ieders wens en budget: van gastvrije familiehotels tot streekeigen bungalowparken, en van kindvriendelijke topcampings tot karaktervolle bed & breakfasts en gezellige groepsaccommodaties. Bovendien maakt de combinatie van rust, ruimte en kwalitatief hoogwaardige wellnesscentra Oost-Nederland bovendien tot perfecte wellnessbestemming bij uitstek.

De Veluwe Oost Nederland

In Nationaal Park Veluwezoom kun je de Veluwse heideschapen van de Rhedense Schaapskudde tegenkomen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Oost-Nederland beslaat: WaterReijk Weerribben Wieden, Vechtdal Overijssel, Salland, Twente, de Achterhoek, de Veluwe, Arnhem-Nijmegen en Rivierenland.
Toerisme Waterreyk Weerribben Wieden | Internet: visitweerribbenwieden.com
Toerisme Rivierenland Nederland | Internet: rivierenland.nl
Toerisme Giethoorn | Internet: giethoorn.com
Toerisme Nederland | Internet: holland.com/be_nl/toerisme.htm
Eten en drinken
Restaurant De Librije | Internet: librije.com

Klik en ontdek meer vakantietips in Nederland.

Bezocht je reeds deze regio? Wat was jouw ervaring? Heb je nog meer tips?
Plaats dan een berichtje hier onder.
Alvast bedankt.

? PIN nu en plan later

Foto’s: Giethoorn: foto van Michel van der Vegt | coverfoto met molen van Jan Nijman | Hanzestad Kampen van A Beijeman via Pixabay | Schapen op de Veluwe van Raymond Brettschneider via Pixabay | foto met roeiboot en kasteel Ammersoyen © Rivierenland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *