Shortski Ischgl

Op shortski in Ischgl, de lifestylemetropool van de Alpen

Aftellen geblazen! De eerste shortski van het seizoen staat op de planning bij Reisreporter Fien. En ze heeft er zin in: “Niets fijner dan die eerste afdalingen na die ellenlange zomerstop!” Deze winter trekt ze naar het skigebied van de Silvretta Arena, meer bepaald naar Ischgl. Samen met Samnaun, Galtür, Kappl en See beschikt dit skigebied over 351 km pistes. De brede, lange en perfect geprepareerde pisten maken het gebied voor elk type skiër toegankelijk.

Tijd om de beenspieren te trainen
De keuze om op shortski te gaan in Ischgl legt ons geen windeieren. Het gebied dankt zijn mooie brede pistes vooral aan de gunstige ligging. Het merendeel van de pistes bevinden zich aan de noordflank van de berg en boven de grens van 2.000 meter. Ben je een gevorderd skiër? Neem dan zeker eens de ‘Route Eleven’. Deze afdaling start aan het hoogste punt van het skigebied (de Greitspitz) en daalt maar liefst 1.472 meter tot in Ischgl. Een 11 km lange afdaling, die voornamelijk uit zwarte en rode pistes bestaat. Brandende benen… Check!

shorstki Ischgl

Slapen in Hotel Solaria betekent helemaal tot rust komen in warme en gezellige kamers.

Slapen in Hotel Solaria 4*
Verblijven doen we deze shortski in Hotel Solaria in hartje Ischgl. Dit hotel situeert zich midden in het centrum, maar toch in een rustige straat. Of je nu wil gaan skiën, shoppen of het nachtleven wil induiken: alles ligt slechts op enkele minuten wandelen. De kamers zijn stijlvol ingericht met een combinatie van moderne en traditionele elementen. De vele houttoetsen zorgen voor een warme inrichting die de kamers gezellig maken. Daarnaast beschikken we over een grote badkamer, royaal dubbel bed, eigen zithoek en een bureautje. Is het slecht weer en sla je liever eens een dagje over op de piste? Ga dan even broebelen in de wellnessfaciliteiten. Geen betere manier om op te warmen.

Authentiek tafelen op z’n Oostenrijks doe je in Wirtshaus Walserstube.

Wirtshaus Walserstube en zijn rijke geschiedenis
Aangezien we de eerste dag pas in de vroege avond toekomen besluiten we eerst een hapje te gaan eten. We komen terecht bij Wirtshaus Walserstube waar we een heerlijk 3-gangen menu naar binnen spelen. Dit 400 jaar oude gebouw loopt over van charme. Je kan er zelfs tussen de maaltijden door een bezoekje brengen aan hun hoogsteigen boerenmuseum op het eerste verdiep. Hier vang je een glimp op van hoe boeren vroeger moesten leven lang voor er nog maar sprake was van toeristen.

Breng letterlijk tussen pot en pint een bezoek aan het boerenmuseum;

Het smokkelverleden van Ischgl
We zijn er op shortski, dus hoog tijd om ons aan de pistes van Ischgl te wagen! Vandaag op het programma? De smokkelaarsronde. Geïnspireerd door het rijke smokkelverleden tussen Ischgl en Samnaun werden er drie verschillende skiroutes uitgestippeld. Afhankelijk van je skiniveau kan je kiezen voor de gouden, zilveren of bronzen route. De afstanden variëren tussen 19,8 km (de bronzen route) en 35,7 km (de gouden route). Wie de routes succesvol aflegt en dit aan de hand van de ‘iSki Ischgl App’ vastlegt, maakt kans op leuke prijzen. Deze worden dagelijks, wekelijks en aan het einde van het seizoen verloot.

shortski Ischgl

Verken de pistes in Ischgl al was je een echte smokkelaar!

Exclusiviteit in de Alpenhaus-Mountain VIP Club
Onze middagpauze houden we wel op een heel unieke plaats. Wij kregen de kans om eens een kijkje te nemen in de Alpenhaus-Mountain VIP Club. Dit exclusieve restaurant, dat trouwens een van de hoogste in de Alpen is, is enkel toegankelijk voor een select groepje gasten. Met inschrijvingen die beperkt zijn tot 300 leden krijg je hier topservice in een prachtig kader. Wij genoten er van kreeftensoep, kabeljauw en knoedels op verfijnde wijze. Een lidmaatschap is niet goedkoop, maar je krijgt er wel fantastische service voor in ruil.

shortski Ischgl

In de Alpenhaus-Mountain VIP Club geraak je niet zomaar binnen om te proeven van hun heerlijke gerechten.

Culinair genieten in het Schlosshotel
Naast wintersport en après-ski staat Ischgl bekend voor zijn gastronomie. Of je nu op zoek bent naar de traditionele keuken of liever geniet van culinaire hoogstandjes, honger zal je er alleszins niet lijden. Een mooie aanrader is de Schlosherrnstube in het Schlosshotel. In dit 5-sterrenhotel worden we verwend door chef Gustav Jantscher. Vijf overheerlijke hapjes geserveerd op een hoorn zetten alvast de toon voor het verdere verloop van de avond. Tonijn, kaviaar, ravioli van langoustines, lamsfilet,… het water loopt ons alweer in de mond door er aan te denken. Luxe staat hier centraal. Een echte aanrader voor wie zich graag eens gastronomisch laat verwennen.

Tip! Vergeet geen ‘little black dress’ of proper kostuum in je valies te gooien. In skibroek kom je hier niet binnen.

shorstki Ischgl

Een culinair genot was het, dineren in Schlosshotel!

Langlaufen in Galtür
Voor onze laatste activiteit deze shortski trekken we naar Galtür, de kleine maar fijne buurman van Ischgl. Op slechts tien minuutjes rijden kom je terecht in dit familiegezind wintersportoord. In Galtür kan je naar het schijnt prachtige langlauftrajecten afleggen. Wij namen de proef op de som. Onder begeleiding van een leraar uit de skischool van Silvretta Galtür trekken we langs uitgestrekte panorama’s. Genieten tot en met!

shortski Ischgl

Ons uitzicht tijdens het langlaufen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Oostenrijk | www.austria.info/be
Toerisme Ischgl | www.ischgl.com/en/
Toerisme Galtür | www.galtuer.com/
Wij boekten deze shortski halverwege december. Een ideale periode om helemaal in kerststemming te komen.
Overnachten
Hotel Solaria | www.solaria.at
Eten en drinken
Wirtshaus Walserstube | www.wirtshaus-walserstube.at
Alpenhaus-Mountain VIP Club  | www.ischgl.com
Schlosherrnstube in het Schlosshotel | www.schlosshotel-ischgl.com
Activiteiten
De smokkelaarsroute | www.ischgl.com
Langlaufen in Galtür | www.ischgl.com

? PIN nu en plan later

shortski Igschl

Foto’s: © Fien Van Lint
Coverfoto: ©

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *