Sarfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis: leren skiën in het charmantste stukje Oostenrijk

Nooit te laat om te leren skiën. Onder dat motto vertrok Reisreporter Fien, een ervaren snowboard-ster, naar Serfaus-Fiss-Ladis. Een skigebied dat bekend staat als charmante, gezinsvriendelijke regio waar jong en oud kan kennismaken met de kunst van het skiën. Wat bleek na Fiens eerste proefles? “Moeilijker dan ik dacht, dat leren skiën!”

Vliegen over de piste
Met zicht op de majestueuze bergtoppen van de Samnaungruppe en de Ötztaler krijg ik mijn eerste ski-initiatie van de Skischule Fiss-Ladis. Naarmate de uren verstrijken leer ik Serfaus-Fiss-Ladis kennen als een veelzijdig skigebied. Voor zowel jonge als volwassen vakantiegangers is er een enorm aanbod aan avontuur en sneeuwplezier. Zo zijn er speelplaatsen en themapistes, is er een dierenpark en een dinobos, zijn er rodelbanen en avonturenparcours en zijn er zelfs enkele vliegattracties voor de echte waaghalzen. De Serfauser Sauser, Fisser Flieger en Skyswing Fiss zijn slechts enkele voorbeelden.

Serfaus-Fiss-Ladis zet zich op de kaart als kindvriendelijke bestemming dankzij vliegattracties en speelplaatsen op de piste.

Kleine dorpen met grote ideeën
Serfaus-Fiss-Ladis, al eeuwen een toeristische trekpleister, is nu geliefder dan ooit. Wat ooit een Romeinse nederzetting was, groeide uit tot een skigebied van wereldklasse. Op 1.200 tot 1.400 meter hoogte liggen de drie bergtoppen tussen de golvende vergezichten van de Tiroolse hoogvlakte. De vakantieregio werd enorm gemoderniseerd de laatste jaren, maar wel steeds met aandacht voor de Oostenrijkse charme. Wist je dat Serfaus zelfs over zijn eigen (net vernieuwde) dorpsmetro beschikt?

Serfaus-Fiss-Ladis

Na de inspanning volgt de ontspanning: op het zonneterras van het Schlosshotel of met een aperitiefje.

Een alternatief vervoersmiddel
Zowel Serfaus, Fiss als Ladis zijn kleine, maar gezellige dorpjes waar geschiedenis tot leven komt. Zo is de dorpskern van Fiss maar liefst 600 jaar oud. Tip! Bezoek de dorpen eens vanop een Segway. Hoewel het misschien een vreemd zicht is, zo’n Segway in de bergen, blijkt het dé manier om op ontdekking te gaan. Er zijn heel wat verkeersluwe straten die enkel toegankelijk zijn voor voetgangers en in dit geval dus ook voor Segways. Op deze manier kan je ten volle genieten van de traditionele Oostenrijkse architectuur, eeuwenoude boerderijen en gevels met prachtig houtsnijwerk.

Sefaus-Fiss-Ladis

Wandelen tussen de bergtoppen en onderweg zonnebaden, wat wil een mens nog meer?

Zonnen op de Panorama Genussweg
Aangezien leren skiën best wel intensief is, wagen we ons op dag drie aan iets rustiger. Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over 100 km aan geprepareerde wandelpaden, hoog tijd dus om de benen eens te strekken. Vanuit Fiss nemen we de Möseralmbahn naar het middenstation om vanaf daar de Panorama Genussweg te volgen (makkelijk te herkennen aan de bordjes). De Panorama Genussweg is een geprepareerd wandelpad dat je langs een indrukwekkend landschap leidt. De wandeling maak je bovendien zo zwaar als je zelf wil. Ben je toch even moe? Strijk dan neer in één van de verborgen wellness-stations die verspreid staan langs de wandelroute. Met een gemiddelde van 2.000 uren zon per jaar is dit de plek bij uitstek om een kleurtje op te doen.

De ruime en rustieke kamers van het Schlosshotel in Fiss.

Een skivakantie op vijfsterrenniveau
Wil je graag volledig ontspannen na het sporten? Verblijf dan in één van de talloze exclusieve Wellness hotels met uitgebreide faciliteiten. Wij verbleven in het Schlosshotel in Fiss en werden overladen met gastvrijheid. De ruime kamers zijn warm ingericht, hebben een goed bed en beschikken over een zonnig terras met uitzicht op de bergen. Daarnaast vind je in het hotel een groot spa-complex, inclusief glijbanen voor kinderen. Is dat nu net waar je aan wou ontsnappen? Geen probleem! Er is ook een adult-only zone waar je in stilte van de spa kan genieten.

Serfaus-Fiss-Ladis

Een omgebouwde pistenbully brengt je naar de locatie.

Eenmaal aangekomen wacht je een sterrenmenu!

Culinair tafelen op een unieke locatie
Ben je een culinaire liefhebber en mag het wel eens wat meer zijn? Neem dan deel aan de ‘Sunset dinner Masner’. Een bijzondere ervaring waar je met behulp van een omgebouwde pistenbully de piste wordt opgereden na sluitingstijd van de skiliften. Met een capaciteit van maximum 17 personen brengt de pistenbully je naar het Monte Mare restaurant dat zich boven op een skipiste bevindt. Terwijl de zon ondergaat en de bergtoppen in een warme gloed worden gehuld, geniet jij van een verfijnde maaltijd. Overweeg je deel te nemen aan de ‘Sunset dinner Masner’? Vergeet dan zeker niet tijdig te reserveren. Plaatsen zijn beperkt!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Oostenrijk | www.austria.info/be
Toerisme Serfaus-Fiss-Ladies
| www.serfaus-fiss-ladis.at/en
Overnachten
Schlosshotel in Fiss
| Laurschweg 28 | 6533 Fiss
www.schlosshotel-fiss.com
Eten en drinken
Familienrestaurant Sonnenburg | Kinderland bei Bertas | 6533 Fiss
Restaurant Lassida | Lazid | 6534 Serfaus
Restaurant Monte Mare (sunset dinner) | www.serfaus-fiss-ladis.at/pdf/sunset-dinner-masner.pdf
Activiteiten
Ski initiatie | Prijs op aanvraag | www.skischule-fiss-ladis.at  | +43 5476 6757
Winterwandeling langs de Panorama Genussweg | Gratis
Panoramische rondleiding vanop een Segway | Prijs: € 59
[email protected] | +43 676 562 1036

? PIN nu en plan later

Serfaus-Fiss-Ladis

Foto’s: © Fien Van Lint

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *