kerstmarkt Wiesbaden

De kerstmarkt in Wiesbaden: vieren onder vallende sterren en lichtgevende lelies

In de kleine Duitse stad Wiesbaden, ten westen van Frankfurt am Main, ga je niet zomaar naar de kerstmarkt, maar naar de Sternschnuppenmarkt. De ‘markt van vallende sterren’ is er eentje die je zeker niet mag missen in Duitsland. Wij vertellen je graag waarom.

Blauw en goud
De Sternschnuppenmarkt of jaarlijkse kerstmarkt in Wiesbaden vindt plaats op het schilderachtige Schlossplatz. De centrale plek in Wiesbaden waar je niet alleen het Altes en Neues Rathaus (oude en het nieuwe stadhuis) vindt, maar ook de imposante Marktkirche en het parlementsgebouw in aanpalende straten. Vier grote verlichte poorten geven je toegang tot de meer dan 130 kraampjes, gedecoreerd in oosterse stijl met veel blauw en goud. Ook de 28 meter hoge kerstboom werd versierd met 100 linten in dezelfde kleuren.

kerstmarkt Wiesbaden

Lichtgevende lelies
Bijzonder aan de feestverlichting in de binnenstad en op de kerstmarkt van Wiesbaden is dat die de vorm heeft van lelies. Niet toevallig de bloem uit het stadswapen van Wiesbaden. Neem zeker ook eens een kijkje aan de kerststal met levensgrote figuren. Kinderen leven zich dan weer uit op het kindertreintje, in de draaimolen of op de 800 m² grote schaatsbaan.

Neem de bus
De kerstmarkt ligt op 16 minuten wandelen vanuit het station van Wiesbaden. Als je de Bahnhofstrasse blijft nemen, heten de lichtjes je al welkom. Wie niet graag te voet gaat, kan ook de bus nemen: lijn 1 en 14 vertrekken vanaf het station tot vlakbij de kerstmarkt. Extra tip: neem best lijn 14 vanuit het station en keer terug met lijn 1. Omdat de bussen in eenrichtingsstraten rijden, nemen ze niet altijd dezelfde route heen en terug.

LEES OOK. Zes niet te missen kerstmarkten in Duitsland dit jaar

Meer zin in Kerstmis? Wij zetten Kerst in de kijker op onze website!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Openingstijden
| Open van 26 november tot en met 23 december
Van maandag tot donderdag van 10u30 tot 21 uur en van vrijdag en zaterdag tot 21u30. Zondag open van 12 uur tot 21 uur.
Dienst Toerisme Wiesbaden | Marktplatz 1
Tel.: +49 611 / 1729-930 | E-mail: [email protected]
Internet: www.wiesbaden.de/microsite/weihnachten-en
Dienst Toerisme Duitsland | Internet: vakantieland Duitsland

? PIN nu en plan later

kerstmarkt Wiesbaden

Foto’s: © Toerisme Wiesbaden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *