kerstmarkt Kassel

De kerstmarkt in Kassel: waar sprookjes tot leven komen

Wie Kassel zegt, zegt in één adem ook de gebroeders Grimm. De sprookjesschrijvers mogen niet ontbreken op de kerstmarkt in deze gezellige Duitse stad. Sterker nog, ze spelen er zelfs de hoofdrol! Niet voor niets heet de kerstmarkt hier Märchenweihnachtsmarkten. Wij zijn klaar voor die betoverende sprookjesmarkten!

Roodkapje als rode draad
De kerstmarkt in Kassel gaat door op de Köningsplatz, de Friedrichplatz en de Opernplatz. Dit jaar al voor de 44ste keer en traditiegetrouw telkens helemaal in het teken van de wereldberoemde sprookjes van hun bekendste inwoners. Eerder stonden Hans en Grietje en Assepoester in de spotlights, dit jaar is het de beurt aan Roodkapje. Je komt haar en haar vrienden gegarandeerd tegen op een van de sfeervol versierde pleinen.

kerstmarkt Kassel

Magische sfeer voor jong en oud
Kinderen komen op de kersmarkt in Kassel volledig in een betoverende wereld terecht. De grootste sprookjespiramide ter wereld geeft een hele bijzondere sfeer. Ook leuk: het mystieke sprookjes- en toverbos dat je kan ontdekken tijdens een rondleiding. Of wat denk je van de grote vrijstaande adventskalender waar misschien wel een cadeautje voor jou tussen zit? Voor actie moet je dan weer naar de 70 meter lange sprookjesijsbaan! Dagelijks staan er heel wat optredens op het programma en de (kleine) honger kan gestild worden in de kaashut of gezellige almhut.

kerstmarkt Kassel

Pakjesplezier
Niet alleen op de kerstmarkt maar ook in de Markhalle van Kassel scoor je de beste pakjes voor onder de kerstboom. Vlakbij de Köningplatz ligt dit shoppingparadijs aan de Wildemannsgasse 1. Op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend kun je hier terecht voor al je inkopen. Voor de gelegenheid waan je je er in december in een heus kerstdorp. Je feestoutfit shop je dan weer bij elkaar in het centrum van Kassel waar verschillende boetieks en winkelketens er een vestiging hebben.

LEES OOK. Zes niet te missen kerstmarkten in Duitsland (editie 2019)

Meer zin in Kerstmis? Wij zetten Kerst in de kijker op onze website!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Openingstijden
| Open van 27 november tot 30 december 2023.
Alle dagen open van 11 uur tot 20 uur. De eetstandje blijven open tot 22 uur. Gesloten van 24 tot 26 december.
Dienst Toerisme Kassel | Wilhelmsstraße 23
E-mail: [email protected] | Internet: www.weihnachtsmarkt-kassel.de
Dienst Toerisme Duitsland | Internet: vakantieland Duitsland

? PIN nu en plan later

kerstmarkt Kassel

Foto’s: © Kassel Marketing GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *