kerstmarkt Darmstadt

De kerstmarkt in Darmstadt: met de hele familie proeven van Europa

Onder het motto ‘Kerst in Darmstadt… verbindt vrienden over de hele wereld’ heet de kerstmarkt in Darmstadt haar bezoekers dit jaar welkom. In de Duitse stad, ten zuiden van Frankfurt am Main, proef je niet alleen lekkers uit eigen keuken maar ook uit de buurlanden!

Kinderkoor
Op een groot aantal pleinen in de binnenstad geniet je van de jaarlijkse kerstmarkt van Darmstadt. Onder meer de Marktplatz, de Ernst-Ludwig-Platz, de Friedensplatz en de Luisenplatz zijn helemaal kerst-proof. Geniet van livemuziek op het openluchtpodium op de Markplatz en neem zeker de kinderen mee! Op dinsdag en woensdag is het hun dag met een speciaal programma en een heuse kerstquiz. Naar jaarlijkse traditie treedt ook het schoolkoor ‘Die Schulspatzen’ op.

kerstmarkt Darmstadt

Europa op je bord
Uniek aan deze kerstmarkt is haar bijzonder internationaal accent. Hier proef je namelijk niet alleen Glühwein of Lebkuchen, maar ook lekkers uit andere Europese landen. Dankzij de vele partnersteden van Darmstadt smul je op de kerstmarkt bijvoorbeeld van lángos uit Hongarije of wijn en kaas uit het Zwitserse Saanen. Voor onder de kerstboom vind je hier dan weer handgemaakte spulletjes uit Liepaja, Letland. Ook de stadjes Brescia (Italië), Trondheim (Noorwegen) en Oezjhorod (Oekranië) hebben hier hun eigen standje met ambachtelijke producten en culinaire specialiteiten.

TIP. Als je niet genoeg kan krijgen van de stad zelf: op zaterdagen worden er gegidste rondleidingen georganiseerd in Darmstadt, zowel op de kerstmarkt als in de omgeving.

LEES OOK. Zes niet te missen kerstmarkten in Duitsland dit jaar

Meer zin in Kerstmis? Wij zetten Kerst in de kijker op onze website!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Openingstijden
| Open van 25 november tot 23 december
Maandag tot donderdag van 10u30 tot 21 uur en vrijdag en zaterdag tot 22 uur. Zondag open van 11u30 tot 21 uur.
Dienst Toerisme Darmstadt | Luisenplatz 5 | Tel.: +49 6151 – 1345-13 | E-mail: [email protected] | Internet: www.darmstadt-tourismus.de/christmas
Dienst Toerisme Duitsland | Internet: vakantieland Duitsland

? PIN nu en plan later

kerstmarkt Darmstadt

Foto’s: © Toerisme Darmstadt

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Chamrousse

GETEST: off-piste skiën in Chamrousse en Les 7 Laux

Wanneer de winter nadert en de sneeuw begint te vallen, worden skiërs en snowboarders uit alle hoeken van ons landje enthousiast om de pistes op te gaan. Voor velen is echter de sensatie van het skiën of snowboarden buiten de piste in dikke lagen poedersneeuw wat hen naar de bergen trekt. Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke wintervakantie, bieden de skigebieden van Chamrousse en Les 7 Laux in Frankrijk een aantal geweldige opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *