Beleef een traditionele Kerst in Duitsland

In Duitsland is er tijdens Kerst enorm veel te beleven. Flaneer door de feestelijke opgesmukte straten en over sfeervolle kerstmarkten met hun stadsmuzikanten en koren. Luister in de adventstijd naar de klokken en talrijke concerten van klassiek tot gospel in de kerken en op de kerstpodia.

De Christkindlesmarkt in Nürnberg © Congress- & Tourismus-Zentrale Nürnberg (Riese, Steffen Oliver)
De Christkindlesmarkt in Nürnberg © Congress- & Tourismus-Zentrale Nürnberg (Riese, Steffen Oliver)

De mooiste musicals en toneelstukken
Weelderig versierde en verlichte voetgangerszones en winkelcentra verleiden tot rondkijken en kerstinkopen doen in Duitsland. Je vindt er alles wat je hartje begeert. Ook het culturele leven is in december helemaal op de feestdagen afgestemd. In de Duitse metropolen worden de mooiste toneelstukken, operettes en musicals opgevoerd. Attractieparken hebben uitgebreide winterprogramma’s rondom het thema Kerst voorbereid.

Dennengroen en fonkelende lichtjes
Bezoek met het hele gezin het sprookjesachtige winterparadijs in het Europa-Park in Rust en geniet van de witte pracht vol fantasie en emoties. Voor actievelingen zijn er talrijke wintersportevenementen om aan mee te doen of grote manifestaties zoals de beroemde nieuwjaarswedstrijd schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Duitsland biedt in de kersttijd bij dennengroen en fonkelende lichtjes voor iedereen de passende vrijetijdsbesteding.

Europa-Park tijdens de kerstperiode © Europa-Park
Europa-Park tijdens de kerstperiode © Europa-Park

Kerstcadeaus
Voordelig kerstshoppen in het vooruitzicht van de feestdagen doe je in Wertheim Village met meer dan 110 boetieks of in Ingolstadt Village, met meer dan 100 designermerken. Met prijzen tot wel 60 procent voordeliger het hele jaar door, geniet je van een ontspannend dagje shoppen voor jou en je portemonnee. Bovendien vind je hier het perfecte geschenk voor iedereen. Reis comfortabel met de Shopping Express vanuit Frankfurt of München. Informatie over de dienstregeling vind je terug op www.Bus.WertheimVillage.com en www.Bus.IngolstadtVillage.com.

Nürnberg
Christkindlesmarkt, de wereldberoemde kerstmarkt in de oude binnenstad van Nürnberg, gaat traditiegetrouw door in de oude binnenstad met een authentiek aanbod: lebkuchen, gouden engeltjes, kerststallen, kerstversiering, kerstballen, kaarsen, speelgoed en nog veel meer. En niet te vergeten: Nürnberger braadworst en glühwein (in een versierde beker). Wat nog meer? Nürnberger kinderkerst met oude kermisattracties en doe-activeiten, kerststalkijken, tentoonstellingen en concerten meepikken en postkoetsritjes rond de markt maken.

PRAKTISCHE INFO
Duitsland:
www.germany.travel
Nürnberg
: www.tourismus.nuernberg.de

Coverfoto: © Europa-Park

About Fons Jacobs

Check Also

goedkoop een vakantie boeken

Op zoek naar zon in de winter? Probeer deze bestemmingen!

Ben jij een echte zonneklopper? Dan zijn de wintermaanden waarschijnlijk niet de leukste tijd van het jaar voor jou. Na een zwoele zomer kan je gelukkig nog genieten in het najaar van de laatste zonnestralen. Maar wat gedaan als de winter zich aankondigt? Vermijd die grijze, koude dagen en zoek naar de zon in de winter. Bijvoorbeeld een trip naar één (of meerdere) van volgende bestemmingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *