Skiregio Serfaus-Fiss-Ladis verwent jou en je kroost

“Omdat we ervan genieten!” De slogan van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis klinkt als muziek in de oren. En dat bedoelen ze letterlijk. In deze regio doet men er alles aan om actieve wintersporters, families, kinderen en levensgenieters te verwennen. We zochten en vonden er de perfecte wintervakantie!

Genot en amusement naast de skilatten
Zo snel mogelijk naar beneden zoeven om daarna weer de skilift te nemen, hoeft voor mij niet meer. Daarom zocht ik hier naar aantrekkelijke alternatieven om met plezier rustpauzes in te lassen. Ontbijten doe ik een scheve kubus en lunchen op een heerlijk zonneterras. Onderweg op de piste is het genieten van een heerlijke koffie in een loungebar. Meer nood aan actie? Vlieg dan letterlijk als een arend door het dal! In het meermaals bekroonde wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis vinden wellicht alle vakantiegangers hun ding!

160 kilometer geprepareerde en goed aangegeven pistes bieden alle plezier aan skiërs en snowboarders. © Bruno Loockx

160 kilometer geprepareerde en goed aangegeven pistes bieden alle plezier aan skiërs en snowboarders.

Sneeuwvakantie voor Jan en alleman
Lieflijk liggen de drie Tiroolse dorpen Serfaus, Fiss en Ladis op een hoogvlakte in het Tiroolse Inntal tegen de berghellingen aan. 160 kilometer geprepareerde pistes bieden alle plezier aan skiërs en snowboarders. Een alternatief voor de skipistes zijn de ‘freeridepistes’ en het ‘freestyleplezier’ in de Fun Areas. Ga je liever voor rustige wintersport dan zal het scala aan mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars je bekoren. Avonturiers zoeken het geluk wellicht met hun sneeuwschoenen op onbetreden paden tegen de flanken van de imposante drieduizenders.

Brede pistes maken het skiën uitstekend voor jong en oud! © Bruno Loockx

Brede pistes maken het skiën uitstekend voor jong en oud!

Fantastische infrastructuur voorkomt vakantiestress
Wie wil kan de auto achterlaten op de centrale parking en gebruik maken van de U-bahn of dorpsmetro. Ver vooruit op zijn tijd besliste men begin jaren ’80 van de vorige eeuw de dorpen autoluw te maken. Het werkt perfect en het centrum blijft gezellig. Nog zo’n goed idee is het skidepot. Geen gezeul met je skimateriaal, maar gewoon alles opbergen in een verwarmde kast waarin plaats is voor materiaal van twee volwassenen. Je skibotten worden verwarmd en gedroogd. Zelfs je skihelm heeft een eigen plaatsje.

De handige opbergkastjes in het skidepot. © Bruno Loockx

De handige opbergkastjes in het skidepot.

Anoniem lunchen in een kubus
Voor onze lunch trekken we ons terug in de Crystal Cube op de 2.600 meter hoge Zwölferkopf. Je kan de overhellende kubus in spiegelglas privé reserveren (max. 7 personen) om te ontbijten, te lunchen, voor een high tea moment of een evenement. Terwijl we rondkijken over het uitgestrekte panorama doen we ons tegoed aan het uitgebreide buffet met fingerfood. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het indrukwekkende lagergelegen bergmeer. Regelmatig drukken passanten tevergeefs de neus tegen de ramen in de hoop iets meer te zien dan alleen zichzelf.

Cube2

De gespiegelde glaskubus Crystal Cube. © Toerisme Serfaus

Uitgebreid ontbijten in de Crystal Cube, waar de gasten naar buiten kunnen kijken, maar passanten niet. © Bruno Loockx

Uitgebreid ontbijten in de Crystal Cube, waar de gasten naar buiten kunnen kijken, maar passanten niet naar binnen.

Winterse adrenalinekicks
De Fisser Flieger kan ik niet weerstaan. Een stalen ‘arend’ waarmee 4 personen samen op 50 meter hoogte en tegen 80 km/u over de pistes zweven. Bijna vrij als een vogel overschouw ik het skigebied in vogelperspectief. Daarna neem ik plaats in de reuzeschommel Skyswing. Zes anderen durven het met mij aan. De wind giert ons om de oren wanneer we overkop gaan. Ik voel pure adrenaline wanneer we samen enkele loopings beleven die overgaan in wat lijkt op een vrije val. Wauw!

Adrenaline en avontuur op de Fisser Flieger! © Bruno Loockx

Adrenaline en avontuur op de Fisser Flieger!

Zorgeloze sneeuwvakantie met de kids
Met de kinderen op wintersport hoeft geen stressvakantie te zijn. Het uitgestrekte skigebied met brede pistes staat in het teken van gezinnen. Leef je uit terwijl je kleine spruiten spelenderwijs en zonder prestatiedruk hun eerste stappen zetten in de sneeuw en hun eerste bochtjes leren maken. De lokale skischool ontwikkelde de Snow V waarmee ze het ‘ploegen’ in een mum van tijd aanleren. Met hun aangepaste restaurants, opvang, de eerste kindvriendelijke zetellift en vier hotels op maat van je kroost pretendeert de regio het beste kinderskigebied van Europa te zijn.

Het betere voetenwerk op de skischool! © Bruno Loockx

Het betere voetenwerk op de skischool!

Lekker logeren in een rustgevende omgeving
Onderdak vonden we in het comfortabel 4-sterren familiehotel Chesa Monte. Met oog voor de natuur en authentieke materialen zorgt dennenhout hier voor de gezellige rustgevende sfeer. Veel aandacht besteedde men tijdens de inrichting aan details zoals de fraaie houten meubelen en de lichtinval. De combinatie van moderne toetsen, bonte kleuren en het hout is bijzonder goed geslaagd. In de keuken zorgt chef kok Josef dagelijks voor heerlijke maaltijden met regionale producten. Als sommelier weet de vrouw des huizes perfect wijnen te combineren met de gerechten!

Wie veel wil skiën, maar evenveel wil genieten van een pauze is hier aan het juiste adres! © Bruno Loockx

Wie veel wil skiën, maar evenveel wil genieten van een pauze is hier aan het juiste adres!

Serfaus-Fiss-Ladis in één oogopslag
Hou je van sneeuwvakanties met of zonder familie? Zoek je rust en geniet je graag? Of ben je liever wat actiever? Wil je zelf eropuit en je kroost stressvrij en vrolijk laten leren skiën of snowboarden, dan is dit skioord zeker een juiste keuze. Dit familievriendelijk skigebied heeft het allemaal. En dat kost inderdaad wat meer. Maar wie zoekt en vergelijkt in het logementaanbod komt al gauw tot het besluit dat deze kindvriendelijke luxe best de moeite waard is én betaalbaar kan zijn.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Serfaus Fiss Ladis | Internet: www.serfaus-fiss-ladis.at/nl
Skigebied | Internet: www.serfaus-fiss-ladis.at/nl/skigebied
Toerisme Tirol | Internet: www.visittirol.nl
Toerisme Oostenrijk | Internet: www.austria.info/be
Bereikbaarheid
Met de auto | Brussel – Serfaus: 825 kilometer
Met het vliegtuig vanuit:
Eindhoven | Met Transavia vlieg je rechtstreeks naar Innsbruck. Daarna heb je twee opties. Je kiest voor een huurwagen (100 km naar Serfaus) of voor het openbaar vervoer (een combinatie van trein en bus). Je spoort van Innsbruck naar Landeck en stapt daarna over op de bus. Reistijden |vlucht 1,5 uur | auto 1,5 uur | openbaar vervoer 2u.
Brussel | Brussels Airport biedt geen rechtstreekse vluchten. Je vliegt dan best via München. Via München kan je perfect per trein naar Innsbruck. Of je huurt daar te plaatse een auto.
Vliegtickets kopen? Check dan zeker deze vergelijkingssites: Cheaptickets.be | Vliegtickets.be
Met de trein | Vanuit Brussel Zuid spoor je in 9 uur naar Innsbruck.
Overnachten
Hotel Chesa Monte | Platzergasse 4, 6533 Fiss | Internet: www.chesa-monte.com

Foto’s: © Bruno Loockx

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *