hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht: logeren in business class

Strak, modern, ruim en simpel. Wie graag no nonsense logeert in een nette kamer en geniet van een uitgebreid en lekker ontbijt, is bij Postillion Hotel Dordrecht aan het juiste adres. Bovendien vormt dit business hotel vlak aan de autosnelweg een prima uitvalbasis voor zowel Dordrecht als Rotterdam en Nationaal Park de Biesbosch.

‘Meet Work Stay’
Postillion Hotel Dordrecht is groot, heel groot. Met een capaciteit van ruim 70 kamers kunnen hier een heel pak gasten overnachten én werken. Dankzij grote conferentiezalen, comfortabele flexwerkplekken (mét stopcontacten en koffiehoek) en een ruime brasserie voor zakenlunchen komt de werkende mens hier ruimschoots aan zijn trekken. Maar ook voor toeristen die graag op weekend komen is dit hotel zeker geen slechte keuze!

Vriendinnenweekend
Postillion Hotel Dordrecht speelt niet alleen in op drukbezette zakenmannen, maar geeft ook speciale aandacht aan vrouwelijke zakengasten. Vlak voor de deur parkeer je gratis op de extra verlichte ‘Female Touch’-parkeerplekken en je geniet van een comfortabele nachtrust in een van de Dames Business Kamers. Natuurlijk hoef je niet enkel als zakenvrouw in te checken. Ga je op vriendinnenweekend, dan word je evenzeer in de watten gelegd.

Rondje Dordt
Qua ligging biedt Postillion Hotel Dordrecht ook heel wat mogelijkheden. Omdat het vlak aan de A16 ligt, sta je met de auto al op een klein half uurtje in het centrum van wereldstad Rotterdam. Heb je wat meer tijd? Spring dan op de fiets, die je tevens in het hotel kan huren, trap een 25-tal minuten goed door en je staat in het centrum van de pittoreske stad Dordrecht. Hier valt heel wat te zien en te beleven. Trek dus gerust een aantal dagen uit om je de laten onderdompelen in de Dordtse sfeer.

Op citytrip met de waterbus
Lonkt Rotterdam toch? Dan kan je elk half uur aan de Merwekade in Dordrecht de waterbus nemen naar Rotterdam Erasmusbrug. Op zaterdag vertrekt de eerste om 7u en de laatste om 21u. Zondags stap je op vanaf 10u en geraak je terug in Dordrecht met de laatste afvaart om 19u. Een dagticket kost 13 euro, en geeft je tevens onbeperkt toegang tot lijn 18 (voor een boottochtje in Rotterdam). Nog mooi meegenomen: fietsen mogen gratis aan boord van de waterbus.

Fietsen naar de natuur
Natuurliefhebbers zijn trouwens vanaf het hotel maar een kwartiertje rijden met de auto verwijderd van Nationaal Park de Biesbosch: het grootste zoetwatergetijdengebied van Nederland en een van de weinigen in Europa. Met de fiets is het zo’n 15 kilometer trappen langs verschillende knooppunten. Een veerboot brengt je binnen in het magische natuurgebied. Zeker aan te raden bij mooi weer!

Uitgetest door het Reisreporter-team: “Fijn budget, erg basic”
Omdat het hotel vlak langs de autosnelweg ligt, is de bereikbaarheid top! Vanuit Brussel sta je in anderhalf uur aan de incheckbalie. Bovendien is de prijs-kwaliteit evenredig: hier betaal je voor een goed bed in een rustige kamer en een uitgebreid ontbijt, niet voor het uitzicht op een gezellig marktje of een oude haven. Dat voel je in je portemonnee. Tegelijkertijd zorgt dat er wel voor dat de kamers redelijk standaard zijn ingericht, zonder veel karakter en authenticiteit. Wat je vaak wel vindt in charmante hotelletjes in het centrum van een stad. Maar van hieruit zijn de opties om die charmante plekken te ontdekken best wel uitgebreid. Dus, voldoende uitgerust? Ga eropuit!

Foto: © Postillion Hotels

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *