Logeertip: Hotel WestCord in de Veluwe

’s Ochtends groeten er je wilde herten en eens de dauw verdwenen is, ontluiken er zich prachtige wandelpaden langs bossen, zandvlakten en heidevelden. Het natuurpark De Veluwe in Nederland laat je helemaal tot rust komen. Bovendien ben je snel in de buurt van de levendige steden Arnhem en Apeldoorn. En overnachten? Dat kan vlakbij in Hotel Westcord!

Wild bespieden
De Hoge Veluwe is 55 km² groot en bestaat al meer dan 80 jaar als nationaal natuurpark tussen de steden Arnhem en Apeldoorn. In deze oase van de natuur kan je dankzij verschillende knooppunten naar hartenlust wandelen en fietsen. Of trek eropuit met een natuurgids en ontdek enkele plekjes waar je ongezien wild kan spieden!

Uitvalbasis vlakbij
Uitslapen om al die activiteiten te kunnen doen lukt zeker in Hotel WestCord, schilderachtig gelegen in het dorp Garderen middenin de Veluwse bossen. Dit viersterrenverblijf telt 97 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers. Er is een grand café, een restaurant en een terras. Mits een toeslag kan je gebruik maken van de wellnessfaciliteiten en het verwarmde buitenzwembad.

WestCord-Hotel-de-Veluwe-5

Hotel WestCord beschikt over een ruim terras, grand café en een buitenzwembad.

Hotel WestCord beschikt over een ruim terras, grand café en een buitenzwembad.

Oudste bos van Nederland
Vertrek van hieruit op wandel- of fietstocht door de ongerepte natuur van de Veluwe. Het 3-daagse fietsarrangement “Ontdek de Veluwe” (vanaf 99 € p.p.) omvat naast de 2 overnachtingen met ontbijt de fietsroutes en een fietskaart van de Veluwe. Of ga op ontdekking bij de Boswachterij Speulderbos, het oudste bos van Nederland en bekend als ‘het bos van de dansende bomen’. Het klimbos van Garderen is trouwens een topattractie voor kinderen!

Sfeervolle kamers bieden een zorgeloze nacht midden in de natuur.

Sfeervolle kamers bieden een zorgeloze nacht midden in de natuur.

Mini-citytrip
Breng ook beslist een bezoek aan de stad Apeldoorn, op korte afstand van het hotel. Een bijzondere toeristische topper hier is het Paleis het Loo. Drie eeuwen lang was het de zomerresidentie van de Nederlandse koningen, nu is het een schitterend museum waar je de mooie interieurs en een verzameling historische voorwerpen kunt zien. Wie interesse heeft in oldtimers en koetsen kan die unieke collectie zien in de voormalige stallen. En je kunt wandelen door het paleispark met zijn fraaie tuinen.

Apen tellen
Even buiten de stad ligt de dierentuin “Apenheul”, waar je ruim 300 apen kan zien van 35 verschillende soorten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Tussen het groen loopt meer dan de helft ervan vrij. Andere, zoals gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans leven op grote, groene eilanden. Zeker een tip met de kids!

PRAKTISCHE INFO
Internet: www.westcorddeveluwe.nl
E-mail: [email protected]
Telefoon: 0031. 577 461951

Foto’s: © Hotel WestCord

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *