wandelvakantie in Ierland

3 x op wandel door de betoverende natuur van Ierland

Ierland is geliefd onder de wandelaars en dat is niet zonder reden. Je vindt er een grote verscheidenheid aan wandelpaden van alle niveaus. Of je nu een lange, meerdaagse tocht maakt of gewoon voor een dagtocht gaat met de kids, één ding is zeker: wandelen in Ierland is een geweldige ervaring!

De natuur in Ierland is veelal ruig en ongerept en heeft zelfs iets weg van de Schotse Hooglanden: er zijn veel groene heuvels en valleien die afgewisseld worden met kleine meertjes en mysterieuze kasteelruïnes die je even terug naar Keltische tijden brengen. Kies je voor een wandelvakantie in Ierland, dan kies je beslist voor rust in een prachtige omgeving. In een land rijk aan historie en cultuur. Nu al zin om Ierland te ontdekken? We geven je drie bestemmingen waar wandelen onvergetelijk wordt!

1. Op pad op de oudste route in Wicklow
Even ten zuiden van de hoofdstad Dublin ligt het natuurgebied Wicklow, ook wel bekend als de tuin van Ierland. De volledige Wicklow Way leidt je vanaf de heuvels naar de stad en is met zijn 132 km de langste, oudste en best onderhouden wandelroute van Ierland. Onderweg passeer je uitgestrekte valleien met glooiende heuvels en hier en daar een meer. De verschillende B&B’s geven je de kans om de route op eigen tempo af te leggen.

2. Dolfijnen spotten in Dingle
De kust in het zuidwesten is een van de ruigste die je zult tegenkomen tijdens een wandelvakantie in Ierland. Nergens anders ervaar je Ierland beter dan op het schiereiland Dingle: het is hier rauw en wonderschoon. Hier bewandel je meerdere routes, elk met een prachtig uitzicht over de beukende Atlantische Oceaan of groene heuvels die steil worden afgekapt door metershoge kliffen. Neem vooral je camera mee want de landschappen worden mooier met elke bocht die je maakt. Met een beetje gelukt spot je hier zelfs een dolfijn. Met de boot geraakt je makkelijk naar andere schiereilandjes en overnachten kan in de talloze B&B’s.

3 Game of Thrones achterna op de Causeway Coast Way
De Causeway Coast Way is een kustroute in Noord-Ierland, rijk aan mythes en legendes. Je wandelt langs oude vissersdorpen, ruige kusten en mystieke ruïnes. Als je ergens een beeld wilt krijgen van de Keltische invloeden tijdens je wandelvakantie door Ierland, dan is het hier. Game of Thrones heeft hier veel opnames gemaakt, net omdat er zoveel kastelen en serene landschappen te vinden zijn. De Causeway Coast Way loopt van Belfast, zeker een dagtrip waard, tot Londonderry en heeft meer dan genoeg dorpjes op haar route liggen met hotels of pensions.

ZEKER ZIEN. Wat de Causeway speciaal maakt is de Giants Causeway. Hier zie je oneindig veel hoekige rotsformaties, allemaal met een andere hoogte. Het is een erg bizar gezicht en geeft een mysterieuze sfeer aan het eiland. Geloof het of niet, dit is niet het werk van een kunstenaar maar puur natuur.

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Chamrousse

GETEST: off-piste skiën in Chamrousse en Les 7 Laux

Wanneer de winter nadert en de sneeuw begint te vallen, worden skiërs en snowboarders uit alle hoeken van ons landje enthousiast om de pistes op te gaan. Voor velen is echter de sensatie van het skiën of snowboarden buiten de piste in dikke lagen poedersneeuw wat hen naar de bergen trekt. Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke wintervakantie, bieden de skigebieden van Chamrousse en Les 7 Laux in Frankrijk een aantal geweldige opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *