Avontuurlijke wandeltip in Ierland: de Wicklow Way

Avontuurlijke wandeltip in Ierland: de Wicklow Way

De Wicklow Way is een van de oudste langeafstandswandelpaden in Ierland. De route begint in Dublin en eindigt in het zuiden van het land van de Guinness. Afwisselende landschappen en prachtige paden maken van de Wicklow Way een aanrader voor avontuurlijke wandelaars.

127 km wandelplezier
De Wicklow Way start traditioneel in het Marlay Park in Dublin mat als eindpunt ligt kleine stadje Clonegal in het zuidelijke graafschap Carlow. Maar veel wandelaars volgen de route in de andere richting, van zuid naar noord. Dit heeft als voordeel dat de spieren eerst een paar dagen opgewarmd kunnen worden op vlakkere paden. De noordelijke Wicklow Mountains zijn namelijk erg bergachtig en dus vermoeiender om mee te starten. De route telt 127 kilometer en kan op ongeveer 8 dagen gestapt worden.

Niet enkel met rugzak en tent
Er zijn geen overnachtingsplaatsen voorzien op de route. De beste en leukste manier om het Ierse landschap te ontdekken, is er met de tent op uit trekken. Overal langs de Wicklow Way mag vrij gekampeerd worden. Voor wie toch graag een warme douche en een zacht bed heeft na een zware wandeltocht, is er het Wicklow Way bagagesysteem. Je bagage wordt van slaapplaats naar slaapplaats gebracht zodat je niet hoeft te sleuren. De meeste B&B’s die langs de route liggen, komen de wandelaars ook op een bepaald punt halen en brengen ze de volgende dag weer weg. Zo kan je volop van de Wicklow Way genieten zonder je zorgen te moeten maken over hoe je bij je slaapplaats komt.

Meer info:  www.wicklowway.com
Organisatie Hillwalktours verzorgt individuele wandelvakanties door Ierland.

Leave a Comment