Op vakantie in Amerika? Deze 4 bezienswaardigheden mag je niet missen

Bruisende metropolen, schitterende natuurparken en kleine verlaten plaatsjes. De Verenigde Staten hebben het allemaal. Onder andere hierdoor is dit land ontzettend populair onder vakantiegangers. Ook geïnteresseerd? Om je een handje te helpen zetten we hier de top 4 bezienswaardigheden op een rijtje voor de perfecte vakantie in Amerika!

Vakantie in Amerika

Nationaal Park Grand Canyon
Deze zeer diepe en zeker ook brede kloof ligt in de staat Arizona. Tijdens je vakantie in Amerika is dit een absolute must-see. Wat de kloof zo bijzonder maakt is het feit dat hij ongeveer 2 miljard jaar oud is en een breedte heeft van soms wel bijna 30 kilometer. De mooiste plek voor een schitterend uitzicht is de skywalk, die sinds 2007 is geopend voor bezoekers. Naast een bezoek aan het park Grand Canyon, is het ook zeker aan te raden om te raften op de Colorado river, de rivier die door de kloof stroomt.

Vakantie in Amerika

Route 66
Ga je met de auto op pad, plan dan zeker Route 66 in op je rondreis tijdens je vakantie in Amerika. Deze U.S. Highway begint in Chicago en eindigt aan het strand van Santa Monica in Los Angeles. De US66, zoals de weg heette, werd in 1985 opgeheven maar is nog steeds goed te volgen. De autoweg is populair doordat hij een belangrijke rol speelt in de Amerikaanse cultuur. Zo was de weg een belangrijke verkeersader begin vorige eeuw toen veel Amerikanen vanuit het oosten vluchten naar het westen voor de dust bowl, de extreme droogte op de prairievlakten van Canada en de VS. Er zijn dan ook veel nummers over geschreven en het was één van de drukste wegen begin vorige eeuw.

TIP. Doordat de US66 niet meer bestaat is de maximum snelheid vrij laag en is het aan te raden een klein stukje over de weg te rijden maar de route vervolgens te vervolgen via een snelweg, die er vaak naast ligt. Wanneer je over de originele US66 rijdt is het leuk om even te stoppen in de oude dorpjes langs de weg, die overigens wel erg toeristisch zijn vandaag de dag.

Vakantie in Amerika

Skyline van New York
Tijdens je vakantie naar de Verenigde Staten is een stedentrip naar New York goed te combineren. Hiermee splits je de lange vlucht in tweeën om vervolgens door te reizen naar je eindbestemming in Amerika. Eenmaal in New York is de skyline van Manhatten natuurlijk niet te missen, misschien wel één van de bekendste skylines ter wereld. De beste manieren om ze te bekijken is vanaf een uitkijkplaats in één van de vele wolkenkrabbers of vanaf Staten Island of New Jersey. Een leuk alternatief is om een tour te nemen langs het zuidelijkste puntje van Manhatten. Voordeel bij zo een tour over het water is dat je een interessante uitleg krijgt bij alle wolkenkrabbers en je een 360 graden beeld hebt.

TIP. Wanneer je het geld hebt is een helikoptervlucht ook een schitterende, maar erg prijzige, manier om van de skyline te genieten. Deze vluchten vinden soms ’s avonds plaats wat voor prachtige vergezichten leidt.

Vakantie in Amerika

Miami Beach
Een andere stad met een zeer herkenbare skyline is Miami. De stad is echter bekender door het parelwitte strand en de prachtige Atlantische oceaan van Miami Beach. Deze kustplaats mag je absoluut niet missen tijdens je vakantie in Amerika en het is dan ook heerlijk om hier je reis af te sluiten en lekker te relaxen. Langs dit strand zijn vele resorts, winkelcentra en bars gevestigd. Het zuidelijkste puntje van het strand, South Beach, is het meest toeristische deel van Miami Beach. De belangrijkste locatie is Ocean Drive, een straat met luxe nachtclubs en bars die je ongetwijfeld herkent van de Hollywood films. Vergeet zeker ook niet het centrum van Miami te bezoeken met de zeer herkenbare Art Deco bouwstijl en de vele terrasjes die overdag open zijn.

Foto’s: © FOX
Coverfoto: © Peter Arnou

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *