Zo beleef je Magic City Miami voor geen geld

Miami, parel van Zuid-Florida, staat bekend als een zonovergoten paradijs vol glitter en glamour waar wilde feestjes nooit veraf zijn. Bovendien baadt het in de Latijns-Amerikaanse cultuur en staat het vol met art-decogebouwen. De Magic City bezoek je helaas niet voor niets, al helpen onze tips om je dagen zo budgetvriendelijk mogelijk te vullen!

Voordelig strandhangen
Geen bezoek aan Miami zonder een paar dagen op het strand te hangen. De keuze aan parelwitte stranden is groot en bovendien zijn ze allemaal gratis toegankelijk. Vlij je languit neer op Haulover Park, Surfside, South Beach, Lummus Park Beach of South Pointe Park. Vanaf het strand geniet je ook telkens van een andere skyline op de stad en ontspan je in de kleurrijke en trendy bars en winkels. Tip: de stranden in het noorden zijn doorgaans rustiger dan de anderen.

De typische kleurrijke redderhuisjes versieren de stranden van Miami. © Martin Pilát via Flickr Creative Commons

De typische kleurrijke redderhuisjes versieren de stranden van Miami. © Martin Pilát via Flickr Creative Commons

Miami Beach
Zowel de stad op een eiland voor de kust van Miami als de naam voor het gemeentelijke zandstrand wordt hiermee bedoeld. South Beach, tussen 1st en ongeveer 23rd Street, is het populairste gebied voor toeristen. Onder 11th Street vind je de jongere feestscene die the rich and famous aantrekt, terwijl het strand gezinsvriendelijker wordt naarmate de straatnummers stijgen.

Lincoln Road Mall
Zuid-Florida houdt van flaneren en nergens blijkt dit meer dan aan de Lincoln Road Mall, tussen 16th en 17th Street. Lincoln Road is een voetgangersgebied met de hipste hotels en uitgaansgelegenheden en een paradijs om mensen te kijken. Hier zie je een voortdurende stroom aan verschillende type mensen die gezien willen worden en zij die echt de sfeer bepalen.

Ontspannen kan in Bayfront Park. © Wikimedia Commons

Ontspannen kan in Bayfront Park. © Wikimedia Commons

Ontspannende tip: yoga in het park
Word helemaal zen in het serene Bayfront Park tijdens gratis yogasessies. Sluit elke zaterdag, woensdag en maandag aan bij de lessen, geschikt voor zowel beginners als gevorderde yogis.

3 x gratis naar het museum
1. Museum of Contemporary Art: hedendaagse kunst steekt hier in een jazzy jasje! Toegang tot het museum kost 5 dollar, maar kom je op de laatste vrijdag van de maand dan krijg je er een gratis jazz concert bij!
2. Pérez Art Museum Miami: tentoonstellingen van hedendaagse kunst met aandacht voor de tradities uit Zuid-Florida. Elke eerste donderdag en tweede zaterdag van de maand gratis.
3. Wolfsonian-FIU: dit museum en onderzoekscentrum ligt in South Beach en toont eigenzinnige kunst, design en propaganda. Onlangs ging er zelfs een expositie door over Modern Dutch Design. Gratis op vrijdagen vanaf 18u.

Appartementen, hotels en winkels vind je hier in ware art-decostijl. © Phillip Pessar via Flickr Creative Commons

Appartementen, hotels en winkels vind je hier in ware art-decostijl. © Phillip Pessar via Flickr Creative Commons

Miami als openluchtmuseum: 3 x wandelen door cultuurrijke wijken
1. Het Art Deco District: gelegen vlak bij South Beach en overdondert je met prachtige historische architectuur.
2. Little Havana: eer Miami’s Cubaanse roots met een wandeling door de wijk Little Havana. Bewonder er knappe monumenten zoals de Calle Ocho Walk of Fame, een Latino versie van die in Hollywood. Zorg ook zeker dat je elke laatste vrijdag van de maand hier bent want dan gaat Viernes Culturales (culturele vrijdagen) door. Honderden beeldhouwers, muzikanten en artiesten komen dan op straat om geïnteresseerden in te leiden in de Latijns-Amerikaanse cultuur van Miami.
3. Wynwood Walls: deze plek in het artistieke Wynwood verleidt je met kunstzinnige muurschilderingen van opkomende internationale artiesten. Je kan het helemaal gratis bezichtigen en fotograferen.

Gratis kunt kijken in de buitenlucht kan bij de Wynwood Walls. © Phillip Pessar via Flickr Creative Commons

Gratis kunt kijken in de buitenlucht kan bij de Wynwood Walls. © Phillip Pessar via Flickr Creative Commons

Gratis films en concerten
Wie niet veel geld voorhanden heeft, hoeft in Miami niets te missen. De New World Symphony, gelegen op Miami Beach, projecteert de meeste van hun concerten live op een groots buitenscherm. Installeer je met een picknick en een dekentje en geniet gratis van de muziek. Uitzendingen vinden plaats van oktober tot mei. Elke woensdag om 20u ’s avonds vertoont het Miami Beach Soundscape ExoStage ook gratis films op het strand.

Go Miami Card
Zin om de toeristische attracties in en rond Miami aan te doen? Dan is investeren in een Go Miami Card geen slecht idee! Met de kaart krijg je ongelimiteerd toegang tot 27 activiteiten, museums, tours en cruises gedurende 1, 2, 3 of 5 dagen. Extra tip: koop de kaart op voorhand online om nog meer geld te besparen!

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *