24 uur als glutenmeisje in Amsterdam

Een glutenvrije vakantie: op een studentenbudget is het al helemaal een uitdaging. Gelukkig kun je steeds rekenen op de hipheid die de Nederlandse hoofdstad Amsterdam te bieden heeft. Als student, als kunstliefhebber… en zelfs als glutenmeisje! Marjolein neemt de proef op de som en deelt met ons de beste adresjes!

On a budget logeren
Eind januari. Buiten is het koud en grijs. Het is een dag waarop je in bed wilt blijven liggen, maar om elf uur vertrekt de bus naar Amsterdam. Mijn vriend en ik houden er de moed in. Weer of geen weer, Amsterdam is altijd een goed idee! Meer nog: ik ben glutenintolerant, dus we maken er een challenge van: hoe beleef je glutenvrij Amsterdam?

Al na twee uurtjes rijden pakken we uit in ons hotel. The Student Hotel ligt op 15 minuten van het centrum, vlak bij een metro- en tramstation. Het is rustig gelegen en modern ingericht. Je kunt er pingpongen (hoog fungehalte) of biljarten. Als glutenmeisje ben ik blij dat we in het hotel beschikken over een keuken. Ook al koken we hier niet zelf, onze goede vriend Albert Heijn, in het centrum van Amsterdam, heeft een heerlijk glutenvrij assortiment stoommaaltijden in petto.

Pancakes Amsterdam

Pancakes Amsterdam

Zeker eten
Voor mijn vriend en ik zorgde Pancakes Amsterdam voor een culinair hoogtepunt als ontbijt. Het aanbod is uitgebreid en de bediening vriendelijk. Mijn vriend koos een niet-glutenvrije pannenkoek met spek. Zelf ging ik voor een pannenkoek met appel, extra fruit en natuurlijk ook slagroom. Echt, verrukkelijk! Pancakes Amsterdam ligt vlak bij de negen straatjes, waar je heerlijk kunt ronddwalen en langs de boetiekjes kunt struinen.

Ook bij Bagel & Beans in het centrum van de stad hadden we het helemaal naar onze zin. De bereidingstijd voor een glutenvrije bagel is wat langer, maar dat heb ik er graag voor over. Onze laatste avond sloten we af in Spaghetteria. Een kleine maar fijne Italiaan, die een sterk familiegevoel oproept. De kaart is beperkt, maar het eten is fantastisch.

Bagel & Beans

Bagel & Beans

Amsterdam blijkt een echt glutenvrij walhalla. Deze citytrip was een kleine culinaire ontdekkingsreis. Wat een mooie stad ook. Hier is voor ieder wat wils. Maar Amsterdam is een wereldstad. Hier is zoveel te bezoeken, dat je keuzes moet maken. Geen simpel klusje. Of toch wel?

Zeker zien
Als voetballiefhebbers trokken we meteen naar de ArenA. Het is prachtig om te zien hoe het stadion in elkaar zit. Een rondleiding zal je versteld laten staan van de mogelijkheden van dit gebouw.

Spaghetteria

Spaghetteria

Met een nieuwsgierig vriendje is het onvermijdelijk om ook een museum binnen te glippen. We trokken naar het Rijksmuseum om de Nachtwacht te bezichtigen. Het loont de moeite om het museum volledig te bezichtigen. Ongelofelijk wat je hier allemaal kunt bewonderen.

Het leukste vind ik om rond te dwalen door de stad, op zoek naar de mooie plaatsen waar niet elke toerist voorbijkomt. We verkenden Chinatown, de wallen, passeerden langs historische gebouwen, maar zagen vooral water, véél water. Eén ding is duidelijk: het laatste van Amsterdam hebben we nog niet gezien!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Amsterdam | www.iamsterdam.com
Toerisme Nederland | www.holland.com
Bereikbaarheid
Autobus via Eurolines | nl.eurolines.eu
Trein | NMBS Europe of Thalys
Bezienswaardigheden
Amsterdam Arena | ArenA Boulevard 1 | 1101 Amsterdam, Nederland | Tel: +31 20 311 1333
www.amsterdamarena.nl
Rijksmuseum | Museumstraat 1 | 1071 XX Amsterdam, Nederland | Tel: +31 900 0745 | www.rijksmuseum.nl
Eten en drinken
Bagel & Beans | Waterlooplein 2 | 1011 PG, Amsterdam | Tel: +31 (0)20-4288906 | www.bagelsbeans.nl
Pancakes Amsterdam | Berenstraat 38 | 1016GH Amsterdam | Tel: +31 (0)20 528 97 97
www.pancakesamsterdam.com
Spaghetteria | Van Woustraat 123 HS | 1074 AH Amsterdam
spaghetteria-pastabar.nl
Overnachten
The Student Hotel | Jan van Galenstraat 335 | 1061 AZ Amsterdam | Tel: +31 20 760 4000 | www.thestudenthotel.com

? PIN nu en plan later

glutenvrij Amsterdam

Foto’s: © Bagel & Beans | Pancakes Amsterdam | Spaghetteria | Matteo Lever

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *