all-inclusive vakantie

4 goede redenen waarom je voor een all-inclusive zou kiezen

Geef toe, die enkele vakantiedagen per jaar willen we extra goed benutten zodat we optimaal kunnen genieten. Puur ontspannen zonder de dagelijkse zorg over je vakantiebudget. Maar is zo’n all inclusive vakantie eigenlijk wel iets voor jou? Wij zetten enkele stevige voordelen op een rij!

Bij all inclusive vakanties doemen bij de meesten onder ons negatieve beelden op van lawaaierige eetzalen, stormlopen voor de ligzetels aan het zwembad en opdringere verkopers van flauwe excursies. Wellicht bestaan deze resorts nog maar uit eigen ervaring weten we dat voorgaande vermeldingen vooral vooroordelen zijn. Mag je jezelf toch nog een reiziger noemen als je kiest voor deze reizen of vakantieformule? Wat ons betreft wel en dit om onderstaande vier belangrijke troeven.

all inclusive vakantie

Meer moet dat niet zijn voor de kids: een ruime keuze uit plonsbaadjes, zwembaden met speeltuinen en wateranimatie. © Star Beach Village

Happy kids
Kinderen, en bij name peuters hebben niet veel meer nodig dan water en wat speeltuigen. Bij de meeste hotels heb je keuze uit plonsbaadjes, zwembaden met speeltuinen en wateranimatie. Bovendien maken kleuters en tieners vrienden zonder na te denken over taalbarrières. Zin in een (extra) ijsje of frisdrank? Geen probleem, meestal is dit allemaal inbegrepen. Buffetten met koude en warme maaltijden zorgen ervoor dat er altijd wel iets is dat je kind lust. De formule luidt hier: kids tevreden, ouders tevreden!

all inclusive vakantie

Steeds vaker duiken aanbieding op voor adults only all-inclusive vakanties. © TUI BLUE Palm Beach Palace

Adults only
Anderzijds heb je steeds meer (kleinere) hotels die mikken op een kinderloos publiek. Deze logementen bieden vaker verwenformules aan. Gastronomie, wellness en ontspanning staan hier voorop. En het zijn lang niet altijd de luxeresorts waarbij minibar, vers fruit op de kamer, cocktails en (beperkte) à la carte menu’s inbegrepen zijn. Vaak vind je deze hotels terug op toplocaties met privéstrand en eigen taxiservice. Bovendien kan je in deze logementen uitslapen want haasten voor het ontbijt hoeft niet: 24 uur per dag staat je eten klaar!

all inclusive vakantie

Bij vele all-inclusive vakanties genieten zowel klein als groot van de animatieprogramma’s, shows en livemuziek! © Riu Tikida Palmeraie

Budget onder controle
Boek je een all inclusive vakantie, dan mag je ervan uit gaan dat volgende is inbegrepen: transfer van en naar de luchthaven, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner, (niet alcoholische) drank (al dan niet bij de maaltijden), het gebruik van de (meeste) hotelfaciliteiten zoals zwembad of een wellnessruimte en kinderprogramma’s. Vele hotels verwennen bovendien hun gasten met gratis snacks, ijs of een afternoon tea. Niet zelden heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan begeleide uitstappen.

Alle uitstappen inbegrepen
Onze eerste kennismaking met een all-inclusive vakantie was een citytrip Marrakech. En dat had zo zijn redenen. Wij kozen voor een formule waarbij alle uitstappen inbegrepen zijn. Bovendien stond er een gratis busservice ter beschikking. Zowel klein als groot genoot van de animatieprogramma’s, shows en livemuziek. Tussendoor proefden we de heerlijke Marokkaanse keuken zonder ons zorgen te moeten maken over: wat als… En tenslotte voorkwam gratis Wifi een peperdure telefoonrekening wanneer we het thuisfront via Skype of Facetime op de hoogte hielden.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *