citytrip met vrienden

Een citytrip met vrienden organiseren is niet moeilijk

Men zegt wel eens dat reizen met vrienden niet gemakkelijk is. Verschillende mensen willen andere dingen en dat is onder vrienden niet anders. Terwijl de ene misschien wil uitslapen en ontspannen wil brunchen, wil de andere misschien wel vroeg opstaan en de vroegmarkten verkennen. De sleutel om zo’n citytrip goed te laten verlopen is communicatie.

Voor je halsoverkop op citytrip vertrekt met je vrienden, praat je best even over wat je verwacht van zo’n weekendje weg. Door te praten ontdek je wat iedereen wil en kan je gemakkelijker inschatten hoe jullie citytrip zal verlopen. Zo vermijd je niet alleen frustraties tijdens de reis, maar kan je ook gemakkelijker plannen wat jullie gaan doen. 

Plan wat leuks voor iedereen

Het is erg onwaarschijnlijk dat iedereen elke activiteit even leuk vindt. Mensen hebben nu eenmaal verschillende smaken. Dus bij het plannen van een citytrip zorg je best dat er voldoende verschillende activiteiten zijn, zodat iedereen wel iets heeft wat hij of zij leuk vindt. 

Om dat goed te doen verlopen, moet je respect hebben voor elkaar. De kans is namelijk groot dat jullie ook iets gaan doen dat jij net wat minder leuk vindt. Ga dan niet lopen zeuren, maar doe gewoon mee uit respect voor jouw vrienden. Wie weet ontdek je op deze manier wel iets nieuws! 

Iedereen zijn eigen ding

Zijn jullie smaken echt te verschillend? Wil de ene enkel museums bezoeken terwijl de andere net hippe dames sneakers wil gaan shoppen? Splits dan een namiddagje op. Spreek af dat jullie na de lunch allemaal jullie eigen ding doen. Ontmoet elkaar op het einde van de dag voor het diner en vertel elkaar over de geweldige dingen die jullie beleefd hebben. 

Samen reizen betekent dus ook dat je elkaar moet kunnen toestaan even apart dingen te doen. Of in kleine groepjes. Misschien wil de helft graag een brouwerij bezoeken terwijl de andere helft meer heeft aan een bezoek aan de lokale dierentuin.

Bereid je trip goed voor

Een citytrip onder vrienden loopt gemakkelijker als je goed voorbereid bent. Voor vertrek, zoek je best een aantal basisdingen op. Zoals het weer of hoe je het openbaar vervoer moet gebruiken op je bestemming. 

Zorg er ook voor dat de hele vriendengroep weet wat ze nodig hebben. Gaan jullie naar het zuiden? Dan kan je lichte kledij inpakken. Jurkjes voor de dames en shorts en sneakers voor heren. Gaan jullie naar het noorden? Dan heb je stevige winterkledij nodig. Goed voorbereiden zorgt er voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat houdt de sfeer onder vrienden gemoedelijk. 

Omslagfoto: © Pixel2013

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *