Lichtfestival Gent 2021 trapt kunstig najaar af

Kunststad Gent verwent met tal van nieuwe tentoonstellingen dit najaar. De volgende maanden bulken van kunst, cultuur en vele evenementen zoals het Lichtfestival Gent 2021. Wat moet je zeker zien en doen in Gent, de stad van de stroppendragers. Reisreporter Fons lijst de highlights voor je op.

Lichtfestival Gent 2021 zal je verbazen
lichtfestival gent 2021Van woensdag 10 november tot en met zondag 14 november 2021 brengen 36 lichtkunstwerken licht in de donkere Gentse dagen. Lichtfestival Gent 2021, één van de Belgische top lichtfestivals, is reeds de vijfde editie! De lichtkunstwerken zijn verspreid over een wandelroute van 7,2 km. Wie er langs wandelt, herontdekt vier publiekslievelingen van de afgelopen tien jaar. Het gaat om:

  1. The big fire of Ghent that never happened (2011);
  2. La Cattedrale di Luce (2012);
  3. Cloud (2015);
  4. Museum of the moon (2018) .

Musea gooien deuren open
De tentoonstellingen ’10 jaar Muller Van Severen’ en ‘Wonderlijke Voyage’ gingen al van start. Er staan nog andere tentoonstellingen op de kalender zoals een ‘Popart expo’ in het SMAK. Dank zij de maandelijkse nocturnes genieten cultuurliefhebbers extra lang van al dit moois. Tevens gooien de Gentse musea hun deuren weer gratis open tijdens de Museumnacht op 2 december e.k.

Gent in volledige Lovedown
Na maanden van eenzaamheid en afstand houden, gaat Gent in volledige Lovedown. Voortaan stellen vrienden en geliefden hun perfecte date samen met deze nieuwe tool. Ze kiezen van avontuurlijk tot hopeloos romantisch maar iedereen wordt beslist van zijn (haar) sokken geblazen.

Winter in Gent
Begin december verandert de stad weer in een magisch winterlandschap. Tijdens Winter in Gent geniet je niet alleen van de betoverende eindejaarsverlichting. Want, in die periode staan wintershopping, uitleven op de ijspiste en een rondje op het reuzenrad op de planning.

Drie nieuwe hotels
Tot slot opende kortelings Van der Valk een nieuw hotel in Gent met maar liefst 263 kamers. Eyecatcher van formaat is de prachtige Skybar op de tiende verdieping. Ook de Franse keten B&B Hotels vond de weg naar Gent en opende 114 kamers in het hartje van het winkelgebied. Derde in het rijtje is Yalo Urban Boutique hotel met 92 designkamers, een toprestaurant en een rooftop om gezien te worden.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Gent | Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent | Tel +32 (0)9 266 56 62 | Internet: visit.gent.be/nl
Nieuwe hotels
Van der Valk Hotel
| Akkerhoge 10, 9000 Gent | Tel +32 (0)9 396 55 50 | Internet: hotelgent.be
B&B Hotel | Volderstraat 17, 9000 Gent | Tel +32 (0)9 396 61 30 | Internet: hotel-bb.com/nl/hotel/gent-centrum 
Yalo Urban Boutique Hotel | Brabantdam 33, 9000 Gent | Tel: +32 (0) 9 395 92 00 | Internet: yalohotel.com/nl

Beeldmateriaal: © visitgent.be en Yalo Urban Boutique hotel

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *