Uittip: kunst kijken op de IJsselbiënnale in Nederland

Van 14 juni tot en met 24 september 2017 wordt ‘de mooiste rivier van Nederland’ een hele zomer in de kijker gezet tijdens de IJsselbiënnale. Kunstwerken versieren de oevers van de IJssel terwijl bezoekers er al wandelend of fietsend langs flaneren. Van Doesburg tot in Kampen wijst de meanderende waterader de weg langs de Nederlandse Hanzesteden.

Het water als decor
De IJssel, het kloppend hart langs de 9 Nederlandse Hanzesteden, verdient het om eens in de kijker gezet worden. Het is de organisatie Stichting IJsselbiënnale die het project al in 2013 bedacht om de IJssel te gebruiken als decor om er beeldende kunsten tentoon te stellen. Meer dan 25 kunstwerken zullen de hele zomer van 2017 te bewonderen zijn langs de favoriete rivier van Oost-Nederland: in openbare ruimtes, landgoed of pakweg onder de snelweg, telkens zo’n 4 à 5 km uit elkaar vanaf Doesburg tot in Kampen.

Actieve ontdekker
Het volledige parcours kan je zowel per fiets als te voet aandoen. Met de fiets trotseer je 4 etappes van telkens zo’n 25 km die je op 4 dagen kan doen. Te voet ontdek je de kunstwerken in 9 wandeletappes. Onderweg sta je oog in oog met het werk van 28 kunstenaars uit binnen- en buitenland rond het thema klimaatverandering. Onderwerpen als een veranderende natuur, hoog water en overstromingen leiden tot fascinerende beelden en installaties.

Wees deze zomer bij de eerste editie van de IJsselbiënnale.

Wees deze zomer bij de eerste editie van de IJsselbiënnale.

Extra voordelen
Begin je ontdekkingstocht aan een van de startpunten, horecagelegenheden of deelnemende musea. Reis je per trein of auto? Dan kun je zelfs starten vanaf een NS-station of P-parkeerplaats. Tickets voor de IJsselbiënnale koop je via de website, bij VVV-kantoren of op de startpunten langs de route. Met het ticket (7,5 euro) heb je onbeperkt toegang tot alle kunstwerken en kun je met korting ook de deelnemende musea bezoeken. Een routekaart of reisgids en 2 kaartjes voor een pontje naar keuze zijn inbegrepen.

Combineer twee in één
Omwille van de Internationale Hanzedagen 2017 die in Kampen zullen doorgaan van 15 tot en met 18 juni 2017, staat de officiële opening van de IJsselbiënnale gepland op 23 juni. Maar wie wil, kan de kunstwerken die in Kampen en Zwolle staan, al bewonderen.

Alle info: ijsselbiennale.nl

Coverfoto: © Kiënta Martens

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *