In de ban van romantisch Ierland

Vraag ons een romantische bestemming en wij kiezen resoluut Ierland. Het eiland heeft een overweldigende natuur, charmante logeeradresjes en mysterieuze verhalen. Dichters beschreven de plek al in lyrische bewoordingen. Grote kans dat je dat zelf ook zal doen als je terugkeert uit Ierland van een romantische break met twee!

Keltische romantiek
Ierland is op en top een vakantiebestemming voor romantici, die houden van de Keltische mythen, sagen en legenden, van het verhaal van de Ierse prinses Isolde en de onmogelijke liefde met Tristan, van de klanken van de Keltische harp, van de landhuizen, kastelen en de schilderachtige dorpen met pittoreske huisjes.

Veelzijdigheid
De Ierse romantiek vind je overigens in alle streken: in de prachtige omgeving van Glenveagh Castle in het graafschap Donegal, in het landschap van Connemara tot de stranden in Galway. Het land ligt bezaaid met kastelen en tuinen, sympathieke hotels en mysterieuze steencirkels. Aan alles wat je ziet en beleeft, kleeft een vleugje romantiek.

De kustlijn van Galway

De kustlijn van Galway

Voor eeuwig samen
In Ierland kan je zelfs een eeuwige verzekering nemen op je liefde. Reis naar de Kissing Gate van Tannaghmore Gardens, kus je geliefde en stap binnen het jaar in het huwelijksbootje. Gehuwden komen graag terug naar deze plek, om foto’s te nemen en om hun liefde voor eeuwig te bezegelen. Wil je verzekerd zijn van eeuwige liefde? Trek dan naar de Holestone at Doagh in het graafschap Antrim. Deze antieke Keltische steen lokt een stroom van bezoekers die smachten naar onbreekbare liefde en blijvend geluk.

Ring met betekenis
Ook het verhaal van de Claddagh-ring gaat over liefde en vriendschap. Claddagh is een vissersdorp in Galway. De ring bestaat uit een gekroond hart dat door twee handen wordt vastgehouden. Dit symbool werd al in de 17de eeuw afgebeeld op de ring die vrienden en geliefden elkaar schonken. Ook nu nog wordt de Claddagh-ring in Ierland veel gedragen. Wijst de punt van het hart naar binnen, dan heeft de drager zijn geliefde al gevonden, andersom dragen is een teken van beschikbaarheid. Leuk detail: wie de ring aan de linkerhand draagt, met de punt naar binnen, is gelukkig getrouwd en geloofd in de eeuwige liefde of vriendschap.

Wicklow, ook wel de Tuin van Ierland, fascineert met zijn indrukwekkende landschappen

Wicklow, ook wel de Tuin van Ierland, fascineert met zijn indrukwekkende landschappen

Pauselijke privileges
De hoofdstad Dublin verleidt je dan weer door een wirwar van straatjes met sfeervolle winkeltjes, gezellige pubs en charmante straatmuzikanten. Proeven van de typische streekgerechten kan in de vele eigenzinnige restaurants. Wist je trouwens dat het hart van Sint Valentijn, patroonheilige van de verliefden, begraven ligt in de kloosterkerk van de Karmelieten? Nochtans was Sint Valentijn in Rome gestorven maar de paus liet het lichaam opgraven en schonk het hart van de heilige aan een Ierse priester omwille van zijn uitzonderlijke gedrevenheid als predikant.

De Tuin van Ierland
Wicklow, even ten zuiden van Dublin, wordt ook wel ‘The Garden of Ireland’ genoemd. De adembenemende tuin met indrukwekkende landschappen, een betoverende kust, meren en watervallen spreken voor zich. Ook hier ontbreekt het niet aan romantiek, in de kasteeltuinen en in het Wicklow Mountains National Park waar het heerlijk is om te wandelen, te fietsen en te genieten van de omgeving. Geen wonder dat deze streek het decor is van talloze films, van het magistrale ‘Excalibur’ tot de super romantische drama’s ‘PS I Love You’ en ‘The Leap Year’.

Dunluce Castle

Dunluce Castle

Ongerepte natuur
In het noorden van Ierland kan je van de ene fascinerende plaats naar de andere reizen. Logeer er met uitzicht op de meren van Fermanagh of op de rotskust van Antrim waar de golven van de oceaan onvermoeibaar tegenaan beuken. Prachtige wandelingen leiden je over rotsklippen of door stille moeraslanden. Onderweg rust je uit in een vriendelijke, landelijke herberg. Bezoek zeker de Giant’s Causeway. Indrukwekkend is ook het panorama op de zee en op de basaltzuilen. De meest romantische plek in Noord-Ierland? Dat is wellicht Dunluce Castle!

Romantiek in de lucht
Wil je tijdens een romantische break in Ierland je partner trakteren op een verrassing van formaat, dan kan je ze meenemen op een vlucht met helikopter boven de Cliffs of Moher, een adembenemende ervaring. Of wat te denken van een glas champagne, zwevend in een luchtballon boven de spectaculaire Ierse kust. Geniet en drink op alles wat je lief is en op deze belevenis die je nooit meer vergeet.

De rotskust van Antrim

De rotskust van Antrim

Traditioneel overnachten
Wanneer je zoekt naar een idyllische stek voor twee, een plek waar niemand je stoort terwijl je heerlijk geniet van warmte, gezelligheid en comfort, dan is een logement in een Ierse vuurtoren iets voor jou. Even verliefd word je zeker in de sfeervolle Ierse cottages waar je ’s avonds lange uren slijt bij de open haard, terwijl je rustig geniet van de warme gloed en smaak van een pure Ierse whisky.

Meer info: www.ireland.com/nl-be/

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *