overnachten in Ierland

6 x bijzonder overnachten in Ierland

Even geen zin om op hotel te gaan tijdens je trip in Ierland? Dan heb je keuze genoeg wat een origineel verblijf betreft! In het groene, glooiende Ierse landschap liggen namelijk kastelen, universiteiten en cottages genoeg verstopt die graag gasten ontvangen. Aan de kusten lonken statige vuurtorens!

overnachten in Ierland

1. Verblijf op de universiteit: een citytrip in Dublin beleven om nooit meer te vergeten? Boek dan je overnachting in het vooraanstaande 16de-eeuwse Trinity College met zijn indrukwekkende bibliotheek en ommuurde domein in het hart van de Ierse hoofdstad. Ook de 18de-eeuwse universiteit van Maynooth, op 30 minuten per bus of trein van Dublin, is een magnifieke locatie. Het schitterende gebouw ligt op het platteland in het oosten van Ierland. Kamers zijn telkens beschikbaar van juni tot en met augustus, niet toevallig de timing dat de meeste studenten terug naar huis zijn om de rust en ruimte te garanderen. © Toerisme Ierland

overnachten in Ierland

2. Word verliefd op een cottage: blend helemaal met het landschap door te slapen in een typische Ierse cottage. De Laytown Cottages, direct gelegen aan het strand in de kustplaats Laytown in county Meath, zijn van alle gemakken voorzien. © Toerisme Ierland

overnachten in Ierland

3. Bibberen in een spookkasteel: verblijf, als je durft, in Ballygally Castle Hotel in county Antrim: één van de meest beroemde spooklocaties in Ierland. Wil je thuiskomen met een wel erg bijzonder verhaal, dan is het wellicht de moeite waard om een nachtelijke ontmoeting te riskeren met de geest van Lady Isobel! © Hastings Hotels

overnachten in Ierland

4. Wegdromen onder de sterren: cocoonen in Ierland mag je bij deze letterlijk nemen als je een verblijf boekt in een bijzondere doorzichtige bubbeltent. Deze privétenten met comfortabele bedden en badkamers vind je in het Finn Lough Resort in county Fermanagh. Sterren kijken in luxe! © Sarah Fyffe

overnachten in Ierland

5. Slapen in een vuurtoren: kom volledig tot rust in een vuurtoren. DIe van Clare Island uit 1806 ligt in het prachtige Clew Bay net voor de kust van Mayo. Ook de Blackhead vuurtoren, op slechts 25 km rijden van Belfast, is een optie. Je vindt hem aan het noordelijke gedeelte van Belfast Lough vlak bij Island Magee en Carrickfergus. Galley Head Lightkeeper’s Houses staan dan weer hoog op de indrukwekkende kliffen op ongeveer 40 meter boven de zeespiegel met uitzicht op St George’s Channel. Galley Head Lighthouse Station ligt vlak bij het dorp Clonakilty. Er liggen er ook een aantal binnen handbereik van Cork City. © Toerisme Ierland

overnachten in Ierland

6. Elke avond een slaapmutsje: in Bushmills Inn in county Antrim komen whiskey fans volledig aan hun trekken. Het gebouw dateert uit 1608 en beschikt nog over geheime doorgangen en kamers waardoor gasten ongezien konden arriveren en vertrekken. Bushmills, de oudste gelicenseerde whiskey distilleerderij ter wereld, ligt slechts een deur verder, goed voor je dagelijkse slaapmutsje! © Bushmills Inn / Echt Ierland

overnachten in Ierland overnachten in Ierland overnachten in Ierland overnachten in Ierland overnachten in Ierland overnachten in Ierland

PRAKTISCHE INFO
Toerisme Ierland
| Internet: www.ireland.com
Klik en vind meer reisreportages over Ierland.
Overnachten
Universiteitskamers | Internet: www.oncampus.ie
Laytown Cottages | Internet: www.cottages-ireland.com/holiday-cottage/
Ballygally Castle Hotel | Internet: www.hastingshotels.com/ballygally-castle/
Finn Lough Resort | Internet: www.finnlough.com
Clare Island Firehouse | Internet: www.clareislandlighthouse.com
Blackhead Firehouse | Internet: www.irishlandmark.com/property/blackhead-lightkeepers-house-1/
Galley Head Lightkeeper’s Houses | Internet: www.irishlandmark.com/property/galley-head-lightkeepers-house-1/
Bushmills Inn | Internet: www.bushmillsinn.com

Coverfoto: © Toerisme Ierland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *