Huelva uitgeroepen tot Spaanse Culinaire hoofdstad 2017

Huelva is de Spaanse Culinaire hoofdstad 2017 geworden. Dat is eigenlijk ook geen verrassing, want de stad in Zuid-Spanje staat al heel lang bekend bij het nationale en internationale publiek om haar plaatselijke producten zoals Iberische ham, garnalen en aardbeien.

Garnalen en inktvis
De beste manier om de culinaire hoogstandjes van Huelva te ervaren is door een portie garnalen of gefrituurde inktvis te bestellen in een van de vele restaurants die het charmante stadscentrum rijk is. Maak de ervaring helemaal compleet met een lekker glas plaatselijke wijn.

Plaatselijke ham
Een bezoek aan Huelva is natuurlijk nooit helemaal compleet zonder haar meest beroemde product te proeven: de gerookte ham met beschermde oorsprongsbenaming die wordt geproduceerd ten noorden van de stad, in Aracena en Jabugo. Je kan er de ham niet alleen proeven en kopen, er worden ook rondleidingen aangeboden zodat je kan zien hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Rondleidingen
Andere producten van hoogstaande kwaliteit uit Huelva zijn uitstekende witte wijnen, likeuren van hoge kwaliteit, druivensap, olijfolie, azijn en verschillende groenten en fruit zoals sinaasappels en asperges. Je kan veel van de plaatsen waar deze en meer producten vandaan komen ook bezoeken: twee aanraders zijn La Palma del Condado en Villalba del Alcor, waar je een rondleiding van de wijngaarden met degustatie kan boeken.

Foto: © IC Photography / H. Eisenreich

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Grand Tour of Switzerland

Onze ‘Grand Tour of Switzerland’

Zwitserland, genesteld in het hart van Europa, is de droombestemming van elke “roadtripper”. Maar een leuke route kiezen tijdens je vakantie is niet altijd even gemakkelijk. Door de uiteenlopende landschappen zijn er veel opties. Daarom lanceerde Toerisme Zwitserland de ‘Grand Tour of Switzerland’, een kaart met routes langs de verschillende hoogtepunten van het land waarmee je je reis zelf kan samenstellen. Wij bekeken de kaart en kozen voor de routes langs Genève, Yverdon-Les-Bains, Gstaad en Luzern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *